Şimdi Ara

acil yardım! Core i7 920 - Sunbeam CCF sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya akradaşlar idle durumda işlemci 45 derece!!! normalde 26-27 ojması gerekmez mi. soğutucuyu yeni aldım. çekirdek teması soğutucularda ne kadar macun sürmem lazım. sistemimi kasasız kulllandığım halde 45. lütfen yol göstgein.



  • Sorun sistemini kasasız kullanman olabilir mi?
  • masa üstünde ben core0 39 core1 35 core2 39 core3 35 derece alıyorum.soğutucu olarak imzamdaki soğutucuyu kullanıyorum.işlemcim c1 revizyon.sizin soğutucunuz daha iyi.daha düşük olması gerekir.macun o kadar fark yaratmaz.montaj ayaklarını kontrol edin.
  • d0 revizyon bendeki. soğutucuyu yanlış takma ihtimal yok çünkü kilit mekanizması var. anlamadım gitti. bu ısıları arkadaşım 4.0 ghzde aynı soğutucu ile alıyor.
  • İşlemciyi temizledikten sonra mercimek tanesi kadar macun sürüp (Misal ufak bir naylon poşete parmağınızı sokup onun ile yayabilirsiniz macunu dışarı taşırmayın taşan kısmıda kartvizit vb ile alabilirsiniz) kalan (poşetin ucunda) kısmınıda soğtucunun tabanına sürebilirsiniz.İşlemci üzerinde hafif kalın bir buğu tabakası gibi görünmesi iyi olur (Alttan var ile yok arası yazılarıda görebilirsiniz) fazla sürmek daima daha kötü sonuç verir.
    Daha sonra işlemci soğtucusunuda yerine oturtup tüm montaj ayaklarının sıkıca yerine geçip kilitlendiğinden emin olun.
    Bilgisayarı çalıştırıp ilk önce biostan daha sonra da bu revizyon işlemciyi 'tanıyan' güncel bir program ile sıcaklığını ölçebilirsiniz.
    Yinede macun daha taze olduğundan 24 ile 48 saat gibi bir kullanım sonrası daha gerçekçi değerler alabilmeniz olası.

    Hala sorun var ise :

    1- CPU soğtucusunun tabanın tam düz olup olmadığını kontrol edin.(Gerekiyorsa cpu nun fotoğrafını çekin macun nasıl yayılmış tetkik edin)Bunu bir jilet ile yapabilirsiniz (Tabanın konkav vs olup olmadığını)
    2- Ayakların doğru oturup oturmadığını kontrol edin.
    3- Genelde uzay montaj değilde içindeki hava akımı iyi olan büyük bir kasada deneyin.Bu sıcaklarda kasa içinde daha iyi randıman vericeğini tahmin ediyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.