Şimdi Ara

Acil Yardım - Almanya'dan Gelen İş Teklifi ve Çağrı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Baylar Bayanlar,

    Saçma sapan bir olay yaşadım ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Belki bilen çıkar diye yardım istiyorum.

    Şimdi olay şu; dün öyle bik bik bik bik çalışırken LinkedIn'den bi bağlantı isteğiyle beraber bi mesaj aldım. Mesajı resim olarak ekledim konuya tamamına bakmak isterseniz buyurun. Mesajda kısaca Almanca konuşan IT ve Uzman Mühendis ihtiyacından bahsediliyor ve eğer ilgi çekici bi teklif olursa taşınmayı düşünür müyüm diye soruluyor. Önce bakıyorum şirkete gerçek mi kurmaca mı diye sonra firmanın profiline, kadının profiline vs. ve hepsi tutarlı. E tabi ben de Ich möchte Köfte diyerekten atlıyorum ve isteğimi söyleyip işin detaylarını duymak istediğimi belirtiyorum(mesaj bana geldikten 15 20 dk sonra cevap vermiştim). Sonra başka mesaj gelmiyor bana.
    Sonra gece yatağa girmiş tatlı tatlı uyumaya hazırlanırken bi çağrı geliyor +49'la başlayan. Almanca yazıp okuma neyse de konuşma ve dinleme pratiğim yok batırırım diyip biraz da saatim 22:50 olmasından istifade ederek açmıyorum çağrıyı. Yarın yazarım uyuyordum görmedim vs diye. Sonra aynı numara bir daha arıyor, açmıyorum ve bir daha ve bir daha; toplamda 5 defa. Sabaha bırakıyorum olayı.
    Ertesi gün, yani bu sabah numarayı ekliyorum telefona. WhatsApp'tan bakıyorum bana dün LinkedIn'den mesaj atan kadın mı diye. Ama hayır, yaşlı bi kadın fotosu var. Durumunda da "Aramayın, sadece WhatsApp" yazıyor. Ben de yazıyorum WhatsApp'tan. "Dün gece uyuyordum aradığınızda, telefonum sessizdeydi. Dün şu isimli hanfendinin attığı iş fırsatı mesajıyla ilgili aradınız sanırım. Doğru mu?" diye yazıyorum. Gelen cevap; "Ben sizi tanımıyorum." ve sonra; "numaramı nereden aldınız?". Ekran görüntülerini atıp diyorum siz beni aradınız vs diye ama konuşmadan anlaşılıyor ki kadının işle hiç bir alakası yok. Hatta bir noktada "Ben yaşlı bir kadınım, lütfen beni rahat bırakın" mesajı geçiyor ki "aha şimdi de tacizci olduk amk iyi mi!" düşüncesini saplıyor aklıma.

    Şimdi ne yapacağım hakkında bi fikrim yok. Kime nereye nasıl bir şikayet bulunabilirim ya da durumu anlatabilirim bilmiyorum. Fikri olanlar aydınlatsın bitte.


    Acil Yardım - Almanya'dan Gelen İş Teklifi ve ÇağrıAcil Yardım - Almanya'dan Gelen İş Teklifi ve ÇağrıAcil Yardım - Almanya'dan Gelen İş Teklifi ve Çağrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0tka -- 18 Eylül 2019; 11:29:14 >







  • Ups

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.