Şimdi Ara

Acil yardım. 1.5 yıllık emeğim heba oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hdd'ye nasıl olduysa format cd'den scr virüsü bulaştı. 2 gün önce kaspersky remove tools ile temizledim 10 saatte 1500'den fazla virüsü dosyalarımda sağlamdı ama program sonra bilgisayarı yeniden başlatınca D sürücünü biçimlendirme uyarısı geldi ve o an evlat acısı gibi oturdu 1.5 yıllık emeğimden dolayı. Kafayı yemek üzereyim hacettepe 2 ay boyunca bunu nasıl temizlerim diye araştırma yaptım sömert tatilini bekledim sırf bu illetten kurtulmak için kurtuldumda ama böyle bir sorun yaşıyorum nolur yardım edin nasıl kurtarabilirim bundan.



  • Sistemi CD den başlatıp virüs taraması yapmalısınız bu şekilde boot esnasında aktif olan virüslerleri de yakalama şansı doğar. Önerim sistemi Cd den ya da Cd- DVD sürücü yoksa da USB den boot edip sisteme bir harici HDD bağlayın ve önce önemli dosyalarınızı bir yedeklemeye çalışın. Başarılı olursa da hariciyi çıkardıktan sonra C ve D yi formatlayıp üzerine yeni işletim sistemi kurun anti virüs kurulumu yapıp güncellemesini yaptıktan sonra da harici HDD deki dosyalarınızı yeniden D ye transfer edin ve tarama işlemini orada yaptırın ki harici HDD deki dosyaların başına bir iş gelmesin. Bu şekilde sorunun çözülmesi gerekir.
  • Cevap yazmışsın teşekkürler ama galiba sorunu anlamadın. Sorunum şu virüsleri kaspersky remove tool ile temizledim 10 saatte sonra dosyalarım gizli klasör olarak sapasağlam geldi ama tarama işleminden sonra bilgisayar yeniden başladı sonra bi baktım D'yi biçimlendirme isteği geldi o an benim bittiğim andı. Sorunum bu benim bu biçimlendirme olayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elpenche21

    Cevap yazmışsın teşekkürler ama galiba sorunu anlamadın. Sorunum şu virüsleri kaspersky remove tool ile temizledim 10 saatte sonra dosyalarım gizli klasör olarak sapasağlam geldi ama tarama işleminden sonra bilgisayar yeniden başladı sonra bi baktım D'yi biçimlendirme isteği geldi o an benim bittiğim andı. Sorunum bu benim bu biçimlendirme olayı.

    virüslerle birlikde d de uçmuş arkadaşım geridönüşüm proğramlarıyla ilgilen artık
  • Teşekkürler. Ama virüsler temizlendiğinde dosyalarım sağlamdı bu biçimlendirme işi bozdu . acaba garantiye falan göndersem bir şeyler olur mu?
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Elinizde ERD CD si var ise
    onunla açıp içindeki dosyalarınızı c yada sağlam bir dsk bolumu var ise o bolume aktarmanız.
  • Teşekkürler. Peki bu bu işlem biçimlendirmeden mi yapmalıyım yoksa biçimlendirip mi? D yi biçimlendirmeyi istediği için d gibi bir yerel disk görünmüyor o yüzden remove files programlarınıda kullanımıyorum biçimlendirirsemde geri getirebilir miyim_
  • Sorunu gayet iyi anladım ve dediğim CD içerisinde kurtarma yazılımları da var denerseniz görürsünüz. Bu durumda kurtarma yazılımları ile ilk önce içindeki veriyi almalısınız. Biçimlendirirseniz içindeki veriyi kaybedebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.