Şimdi Ara

acil harddisk tamiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence kırılan kondansatörler kırılırken ya da lehimlenirken bir kısa devre oluşturdu. Bu nedenle güç kaynağın kısa devre korumasına girip PC'ne hiç güç vermiyor. Aklıma gelen en olası neden bu senin yazdıklarına bakılırsa.
  • o zaman kondansatoru bir şekilde ölçüp yerine uygun birşey bulmam gerekecek sanırım..


    bir de hdd nin parcası kırıldıktan sonra hemen denediğimde de b.sayar hiç açılmamıştı. yani kısa devre yaptıysa da lehimden ziyade kırılırken olmuş olmalı.. bu nasıl mumkun oluyor. uzerinde bir şey görülmüyor. yani bunu nasıl giderebiliriz..

    cevaplarınız için teşekkürler..
  • mikro çatlak oluşmuş olabilir. Orada gördüğünüz board birkaç kattan oluşmaktadır. Bu nedenle çaltak varsa ara katmanda oluşmuş olabilir. Bu nedenle de görülmemesi doğal. Tabi bu dediklerim olmayabilir de. Sadece fikir yürütüyorum.
  • aynı model sağlam bir kart arayabilirsiniz forumda
    kolay gelsin
  • arkadaşım benzer bir olayı ben yaşadım

    fan kablolarından birisini ters takmaya çalışmıştım o kablo üzerinde hdd nin kablosuda varmış gerçi farketmez nereye bağlı olduğu ya sonra pcyi açmaya çalıştığımda gücün olmadığını farkettim hatta pc kablosunu takıp çıkarttığımda anakart ışığı yanıyodu pc açmaya çalıştığımda fanlar ikişer tur atıp duruyo ve kabloyu tekrar tak çıkar yapana kadar fanlar dönmüyordu ben sorunun anakartta olduğunu sanmıştım pc yi alıp bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun harddiskte olduğun söyledi yane benim sorunum seninkiyle aynıydı

    sonra harddiski servise istanbula yolladıllar ve 5 hafta knoppix kullandım (kullanmak zorunda kaldım) sonra harddiski tamir edemedikleri için yenisini yolladılar hata bendeydi ama yapamadıkları için yenisini verdiler

    bu arada seagete sata harddisklerin 5 yıl garantisi oluyo alalı çok olmuyosa bence aldığın yere geri vermeyi dene ama galiba yanan kondansatörü değiştirmeye çalışmışsınız bilgisayarcıyla hata etmişsin

    bol şans...




  • vala işina aslı eger melih abinin dedigi gibi bunlar bir dc-dc devresine ait ise (ki öyle duruyor) bunlar terinden çıktıktan sonra tekrar enerji vermen başka bir rızaya yol açmış
    yani orda bunların bağlı oldugu entegrelerden biri zarar görmüş gibi duruyor
    ama bir iki deneme daha var elinde bir ölçü aleti var ise hdd üzerindeki diyotları bir kısadevre kontrolü yap eger birşey bulamazsan kondansatörlerin cevresinde iki adet 8 bacaklı entegrelerden bir zarar görmütür (en iyi ihtimalle)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: leeon

    vala işina aslı eger melih abinin dedigi gibi bunlar bir dc-dc devresine ait ise (ki öyle duruyor) bunlar terinden çıktıktan sonra tekrar enerji vermen başka bir rızaya yol açmış
    yani orda bunların bağlı oldugu entegrelerden biri zarar görmüş gibi duruyor
    ama bir iki deneme daha var elinde bir ölçü aleti var ise hdd üzerindeki diyotları bir kısadevre kontrolü yap eger birşey bulamazsan kondansatörlerin cevresinde iki adet 8 bacaklı entegrelerden bir zarar görmütür (en iyi ihtimalle)


    gelen cevaplar ic acici degil maalesef.. diyotlar nasl olcecem. bildigim kadaryla devre uzerinde diyotlari olcebilmek icin bir bacaginin devreden cikarilmis olmasi gerekiyor.. yanlismiyim.. bunu becermem imkansiz




  • Elime bir yerden arızalı bir Harddisk board ı geçti istersen P.M den adresini at kondansatörleri bir ücret talep etmeden sana kargo yapayım.
  • cok tesekkur ederim yardımlarınız için.. pm attım
  • degerli buyuklerim,

    2 gundur cildirmamak icin kendimi zor tutuyorum.

    yukarida anlatilanlarin aynisini, farkli bir nedenle yasadim: Asus A8v anakarta sistem kurmak icin seagate sata 2 80gb hdd larimi sisteme bagladim. servis bu disklerin sata 2 oldugunu, jumper lar ile oynanarak sata1 e cevrilmesi gerektigini soyledi.

    bunun uzerine internet den arastirarak jumper ayarini buldum, sistemi kurdum. herseyi toplayip kasaya monte ettikten sonra sistem calismadi. aynen yazildigi gibi, fanlar yarim tur atiyor ve sanirim kisa devre korumasi devreye giriyor.

    once power supply ile alakali sandim, yeni bir power supply ile denedim sonuc degismedi.

    disklerin tamir olasiligi var mi. sapasaglam calisan bir sistem bir anda nasil bu hale geldi anlayamadim.

    sadece bana vereceginiz cevaplara degil yukarida yazmis olduklariniza da icten tesekkurler.

    sarpmurat
    www.istockphoto.com/muratsen




  • aradan çok zaman geçmesine rağmen çok benzer bir olay benim başıma geldiği için üye olup cevap yazma gereği duydum.
    pc'mde iki ayrı hdd var. yaklaşık bir yıl hiç problemsiz kullandıktan sonra bir gün pc açılmadı.
    pc açmaya çalışınca fan yarım tur dönmeden kilitlenmiş gibi duruyordu. power supply kontrol ettim problem yoktu. hdd lerin ikiside ayrı ayrı başka pc de çalışıyordu. hdd leri tek denediğimde pc açılıyor ancak ikisini takınca çalışmıyordu.
    power supply değiştirip 450w'lık takınca pc açıldı. bana çok enteresan gelmişti. çünkü bir yıl boyunca hiç problem olmadan kullandım ve bu arıza başladığında power supply de sağlamdı. mutlaka bir sebebi vardır ama elektronikten anlamadığımdan dolayı yorum yapamadım..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.