Şimdi Ara

ACİL FİZİK ÖDEVİ--ARI KUŞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir çok siteye baktım(2 saattir arıyorum), ücretli ödev sitesinde bile bulamadım.
    Konu: ARI KUŞU (SİNEK KUŞU-KOLİBRİ) SIRADIŞI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ, YANİ HAVADA ASILI KALIP, GÖZLE BİLE GÖRÜNEMEYEN BİR HIZLA KANAT ÇIRPMASININ AÇIKLAMASI.
    YANİ BİR NEVİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ. KONU HAKKINDA DÖKÜMANLARA İHTİYACIM VAR, ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.



  • helikopter böçeği derdik biz ona

  • Birçok sinek kuşu ilkbaharda yuva yababileceği bir yere, sonbaharda da sıcak yerlere göç ederler. Kırmızımsı kahverengi bir renge sahip olan sinek kuşu Alaska'da yazını geçirir ve sonra da Meksika'da kışını geçirmek için 4320 km. kadar uzağa, güneye doğru uçar.

    Sinek kuşunun dili, tüylü uçlarıyla uzun ve çatallıdır. Tüylü uçlar, sinek kuşunun, çiçeklerin içerisinde bulduğu tatlı nektarı yalayarak içebileceği kadar büyüktür. Aynı zamanda sinek kuşu gagasıyla böcekleri de yakalayabilir. Uzun, ince gagası tüp şeklindeki çiçeklerin derinliklerine girebilmesi açısından ideal bir yapıdadır. Bazı sinek kuşları daha kısa gagalara sahiptirler. Bazılarının ise kavisli gagaları vardır. Bundan başka sinek kuşu, her gün en az kendi vücudunun ağırlığı kadar nektar yemektedir. Ayrıca bir sinek kuşu bir günde ihtiyacı olan nektarı alabilmek için 2000'den daha fazla çiçeği ziyaret edebilmektedir. (Ranger Rick, August 1998, s.10 )

    Sinek kuşunun kalbi gün boyunca saniyede 500 ile 1200 kez çarpar. Gece ise kalbi öylesine yavaşlar ki görünüşte sanki nabzı durmuştur ve hatta kuş nefes almıyor gibidir. Bunun benzerini kış geldiğinde kirpiler de yapar. Bu, onların kış uykusudur. Sinek kuşu ise her yıl 365 kez kış uykusuna yatmak zorundadır. (David Attenborough, The Life of Birds, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 1998, s.59)

    Bunu bulabildim.www.populerbilgi.com




  • ARIKUŞUNUN ÖZELLİKLERİ

    Arıkuşunun Tanımı
    Belirgin Özellikleri
    Bulundukları Ortam
    Hatıra Parası
    Boyları
    Diğer Arıkuşları
    Diğer Arıkuşları

    ARIKUŞUNUN TANIMI

    Sıcak bölgelerde yaşayan ve böceklerle beslenen parlak renkli kuşlardır.

    BELİRGİN ÖZELLİKLERİ

    Arılar ve diğer uçan böcekler ile beslenir. Açıklık yerlerde bulunur.En belirgin özellikleri canlı ve parlak renkleridir.Ve Arıkuşu saniyede 90 kere kanat çırpabilir.

    BULUNDUKLARI ORTAM

    Arıkuşları Avrasya, Afrika ve Avustralya’da bulunur.Kışı güney ülkelerinde geçirir. Toprak oyuklarda yuvalanır. Tellere ve direklere tünemiş olarak görülebilir. Arıkuşları yazın Türkiye’nin her bölgesinde kuluçkaya yatar.

    HATIRA PARASI

    BOYLARI

    Arıkuşlarının boyları 15-35cm arasında değişmektedir. Arıkuşlarının gagası orta uzunlukta, hafifçe aşağı kıvrık ve sivri uçludur. Ayrıca kısa bacaklıdır.

    RENKLERİ

    Arıkuşları canlı renkleriyle tanınırlar. Arıkuşlarının renkleri yeşil,kızıl,sarı,mavi ve mordur.

    DİĞER ARIKUŞLARI

    Gökkuşağı Arıkuşu

    Küçük-Yeşil Arıkuşu

    Beyaz Arıkuşu

    Avon Bee Eater

    Yeşil Arıkuşu

    Ak Alınlı Arıkuşu

    Arıkuşu

    Carmine Bee Eater




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.