Şimdi Ara

ACİL ÇİFT VATANDAŞ VE YOLCULUK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Portekiz'de okuyan erasmus öğrencisiyim. 1 yıllık D vize verdiler (6 ay kalacağım). İngiltere'ye yolculuk planlıyorum fakat her kafadan ayrı ses var. Brezilyalı arkadaşım var o sorunsuz gidebiliyor İngiltere'ye (ek vize almıyor, benimle aynı tamamen aynı portekiz vizesine sahip). Ama forumlarda diyorlar ki, ikinizde de aynı vize olmasına rağmen o Brezilya sen ise TÜrk pasaportuna sahipsin, o yüzden İngiltere'nin ikinize muamelesi farklı, sen almak zorundasın vize.
    Şimdi asıl soruma gelirsek:
    Ben 15-20 senedir Bulgaristan vatandaşıyım. Kimliğim de var pasaportum da. Çift vatandaşım kısaca. Bulgaristan EU ülkesi olduğundan sorunsuz belgesiz İngiltere'ye gidebiliyorlar. Benim planım, bulgar pasaportum ile bilet alıp ingiltere'ye gitmek. Ama kafamda bir soru var. Portekiz'e Türk pasaportu ile giriş yaptım, Avrupa bölgesinde bulgar pasaportunu kullanabilir miyim? Yoksa, "kardeşim sen BG pasaportu ile girmemişsin ki Avrupa'ya, kullanamazsın bunu damga yok girdiğine dair" mi derler?

    DİPNOT: İRLANDA'DAN İNGİLTEREYE GİRERKEN UÇAK KULLANACAĞIM, DAHA SONRA İNGİLTERE'DEN ÇIKIŞI PARİS'E OTOBÜSLE YAPACAĞIM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlov_ -- 10 Mart 2019; 22:40:33 >







  • Pasaporttan ziyade, Liçna karta ile bile avrupada seyahat edebilrisn. BG pasaportunla ingiltereye hiç bir sorun olmadan gidebilirisin...

    TR pasaportundan avrupadan çıkıp. ingiltereye girerken BG pasaportunu verebilriisn.
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Yani Portekiz'e (avrupa'ya) TR pasaportu ve vize ile girmeme rağmen Portekiz'den İrlanda'ya, ardından İrlanda'dan İngiltere'ye bütün hareketlerimi Bulgar pasaportu + liçna karta ile yapabilirim?

    Avrupa bölgesine türk pasaportu ile girmiş olmam bulgar pasaportu ve liçna kartayı kullanmama engel değil yani?
  • pavlov_ kullanıcısına yanıt
    portekize (şengen bölgesine) tr pasaportu ile girdiysen. portekizden çıkarken tr pasaportu ile çık. ama ingiltereye gierken bg pasaportunu göster. ingiltereden çıkarken de bg pasaportunu ver. tr ye girerken isten bg ister tr pasaportunu ver
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Karışık kullandım sorun olmadı kimse bir şey demedi.

    Şimdi tüm biletlerimi Bulgar pasaportum ile aldım yeni gezi için. Portekiz'den Almanya'ya giderken Bulgar pasaportumla çıkış yapacağım. Daha sonra Portekiz'e yine Bulgar pasaportu ile giriş yapacağım. Portekiz'den Türkiye'ye dönüşüm ise Türk pasaportum ile olacak.

    Portekiz'e yani şengen'e Türk pasaportum ile girmiştim, imdi bu ülkeye bulgarla gir çık yaparsam (türkiye'ye girmeden) ne gibi bir problemle karşılaşırım? Memurlar pasaporta bakıp okutuyor geç diyor kimse buraya neyle girdin çıktın diye sormuyor.

    düzenleme: yolculuklar uçak ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavlov_ -- 6 Haziran 2019; 3:52:19 >
  • pavlov_ kullanıcısına yanıt
    portekize tc ile giriş yaptıysan. portekizden şengen bölgesi olmayan bi ülkeye çıkış yaparsan tc ile çıkman lazım. ama sen portekizden almanyaya gidip gelirsen şengen den çıkmış olmuyorsun. iç hat gibi düşün. pasaport kontrolü yok. o yüzden bg pasaportu ile almanaya gidip gelebilir. sonra portekizden tr ye dönerken tc ile çıkış yaparsan iyi olur
  • bg pasaportu ile tüm şengen bölgesini gezebilirsin.
    ama türk veya bg pasaportu ile vize almadan ingiltereye gidemezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gambit666

    bg pasaportu ile tüm şengen bölgesini gezebilirsin.
    ama türk veya bg pasaportu ile vize almadan ingiltereye gidemezsin.
    bg pasaportu ile ingiltereye vize GEREKMİYOR.
  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    kontrol ettim gerekmiyormuş
  • bu arada soru soran arkadaşa cevabım...

    TC pasaportu ile tr den portekie girdin. ve portekizden UK ye giderken çıkış işleminde TC pasaportu ile çıkış yapman lazım, ama UK ye girerken BG pasaportunu göstermelisin.

    portekizden çıkarken senin vizen yk gidemezsin derlerse eğer BG pasaportunu gösterebilriisn. ama senin yerinde olsam portekizden UK ye çıkarken de BG pasaportunu verirdim polise. hayırdır bilader nerden girdin derse o zaman TC paspaortunu verirdim.. ikisni de yanında bulundur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.