Şimdi Ara

(ACİL) Bilgisayarım iyi ama bir anda oyunlarda büyük bir FPS düşüşü oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop Özellikleri: GTX 1050 ti, 16 GB ram , 512 GB SSD yeni aldım ve aldığından bu yana sorunsuz çalışan ve oyunlarda da yüksek FPS veren laptop bı gün CS ye girdiğimde daha lobide 30 FPS olmaya başladı normalde 300 FPS alıyordum virüs taraması yaptım birşey de çıkmadı ekran kartı driverini güncelledim sonra valorant girdim bu sefer sadece po**** girdim normalde 200 küsur FPS alırken 60 fpslerde ve arada altına da iniyordu saçma bir şekilde bu olayın sebebini bilen yazarsa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



    • Leptopunuz yüksek performans modunda mı? Dengeli modda olunca sıkıntı çıkabiliyor.
    • Leptopunuzu fişe takılı mı? Pil'den çalışınca yeteri kadar güç çekemediği için düşük güce göre performans verir.
    • Ekran kartı sürücülerinizi yakın zamanda yenilediyseniz, bir önceki sürümü kullanmayı deneyin. Yadaekran kartı sürücünüzü tamamen kaldırıp yeniden kurun.
    • Bilgisayarınız tozlanma sonucu aşırı ısınmaya bağlı kendini korumaya almak için frekans düşürüyor olabilir. Oyunlardaki sıcaklıklarınızı bir kontrol edin. Kendi gözümle gördüğüm için söylüyorum, leptop fanının yaprakları arasına toz girmesi sorunu dönmeyen veya az dönme sonucu kendini soğutamayan bir bilgisayarın aşırı yavaş çalışması ve buna bağlı olarak otomatik kapandığını gördüm.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    -Yüksek performans derken pilin orda olandan bahsediyorsanız pil sağlığındaydı ama bu olaydan sonra performansa getirdim bı farklılık olmadı ki hep öyle kullanıyordum PC de bi sıkıntı olmuyordu.

    -Hep fişe takılı kullanıyorum zaten özellikle oyun oynayacaksam zaten fişte olur kesinlikle.
    -Ekran kartı driverları bu olay gelişene kadar hiç manuel olarak guncellemememiştim bu yavaşlama olayı gelişikten sonra güncelledim yine birşey değişmedi.

    -Büyük ihtimal temizleme olayıyla ilgili ama fanların yerini çözemedim laptoptan pek anlamam bilgisayarın arka kısmında bı yer var birde ekranın altında ama sanıyorum ki laptopun arkasındaki yerdir ordada görünür bı tozlanma var gibi önerileriniz için teşekkür ederim temizleyip deniyeceğim en kısa zamanda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FPS counter ile detaylı CPU ve GPU kullanımını kontrol edin. Sorunun nereden kaynaklandığını gösterir.

  • Yenidenbaslamak kullanıcısına yanıt
    MSI afterburner indirdim sonra test etmek için CS yi açtım eski FPS değerlerine dönmüş PC yine anlamadığım bir şekilde, birkaç saat önce fan yerine baya kuvvetli üfledim acaba ondan dolayı mı oldu diye düşünüyorum ama oldu en azından yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim yine de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.