Şimdi Ara

ACİL ANAKARTTAN DUMANLAR ÇIKIYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartın modeli Intel desktop board 845pesv , bugün el swich ile pc yi açarken anakarttın ide yuvalarının olduğu yerden duman çıktığını gördüm ve direk fişi çektim. Swich belki basılı kaldı ama anakart ve diğer hiç bir parçada gözle görülebilir fiziksel hata yok. Fakat dediğim gibi ide yuvalarının olduğu kısımda yanık kokusu var. Daha sonra hiç çalıştırmayı denemedim. Bu sorun hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise acil bekliyorum ve bir kaç sorum olacak sadece anakartı tek olarak çalıştırsam ram - cpu gibi parçaları takmasam çalışırmı ? Birde swich basılı kalsa normalde böyle bi sorun olurmu yani kısa devre gibi bir şey ama pek anlamıyorum. Son sorum anakart ikinci el ve ıntel desktop board dediğim gibi bunun distiribitörünü bulamilirmiyim eğer anakartta sorun var ise :-)



  • sorunun power supply dende kaynaklanıyor olabilir.ordada bir koku varmı bi gözden geçir.ayrıca swich basılı kaldığında bu tür problemin kaynaklanması normal değil tabiki.
  • Aslında power supply de güvenmiyorum . Daha önce fişten çektiğim halde , power kablosu gireşine dokunduğumda bir kaç kez çarptığını biliyorum . Pc kasasını mod ile uğraştığımdan pc parçaları komple masaüstündeydi. acaba bi iletken filan düşse boardun üstüne ama baktığımda bir şey de yoktu . Eminim zaten ide yuvalarının olduğu kısımdan dumanlar çıkmaya başladı . kuzey ve güney köprüsünde herhangi bir koku yok ama idelere yakında olan bios ve pil kısmı ve tam idenin yakınında 2 uzun tüp var entegrenin adını bilmiyorum ama tahminim onlardan duman çıktı. tüpün biri yeşil renkte diğeri siyah adını bilmiyorum entegrenin dediğim gibi
  • slm

    sanırım tüp diye kastettikleriniz kondansatör, koku keskin bir kokusu ise kondansatörlerin yanmıştır. bunlar yandığı zaman keskin bir koku yayarlar. sadece onların yanmış olduğu ihtimalini düşünerek herhangi bir elektronik tamircisi bu kondansatörleri değiştirerek yapabilir. eğer lehim yapmayı biliyorsan sende yapabilirsin. kondansatörlerin üzrelerinde hangi değerlerde olduklarını yazan yazılar vardır. değeceğini düşünüyorsan yap(tır) derim. kondansatörler oldukça ucuz malzemelerdir.
  • yine kalitesiz psu......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dreams

    Aslında power supply de güvenmiyorum . Daha önce fişten çektiğim halde , power kablosu gireşine dokunduğumda bir kaç kez çarptığını biliyorum . Pc kasasını mod ile uğraştığımdan pc parçaları komple masaüstündeydi. acaba bi iletken filan düşse boardun üstüne ama baktığımda bir şey de yoktu . Eminim zaten ide yuvalarının olduğu kısımdan dumanlar çıkmaya başladı . kuzey ve güney köprüsünde herhangi bir koku yok ama idelere yakında olan bios ve pil kısmı ve tam idenin yakınında 2 uzun tüp var entegrenin adını bilmiyorum ama tahminim onlardan duman çıktı. tüpün biri yeşil renkte diğeri siyah adını bilmiyorum entegrenin dediğim gibi

    quote:

    ama tahminim onlardan duman çıktı. tüpün biri yeşil renkte diğeri siyah adını bilmiyorum entegrenin dediğim gibi


    beyaz duman çıktıysa ve dediğine göre kesin kondansatörler uçmuş..
    dandik psu almayın be kardeşim 20ytl alıyorsunuz psuları üzerinde 400watt 450watt yazıyor ama 250watt bile vermiyor:(




  • msglarınızı okudum cafeden bağlandığım için cevap veremedim fakat 2 ide yuvası siyah ve beyaz renkte bunlar. :-) herneryse board un üzerinde ve bu iki de yuvasının ortasında siyah renkte board da yapışmış 3-4 tane erimiş plastik noktası var . Ama dediğiniz gibi board da iğrenç bir koku var ve duman beyazdı :-) Acaba ben sağlam bi psu alsam sadece yalnız boardu çalıştırsam eğer kondansötörler yanmadı ise bi sorun çıkarmı ?
  • unutmadan kondansatörler yandığı zaman etrafa siyah renkte erimiş plastik gibi noktalar bırakırmı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.