Şimdi Ara

Açıköğretim'de AZ ÇALIŞARAK GEÇMENİN YOLUNU Söylüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle admin, yönetici vs. birileri konuyu sabitlerse sevinirim. Zira yöntemi ne zaman bir yerde yazsam onlarca özel mesaj ve alıntı bildirimi görüyorum. Herkese anlatma zamanım olmadığı için bir konu açıp herkesi bilgilendireyim dedim. Açıköğretim okuyan insanlar genelde çalışan, okumaya maddi durumu olmayan veya örgün okuyup bir katkısı olacağını düşünüp okuyanlar oluyor. Çalışmaya da çok vakit olmuyor. Kimimiz dershaneye falan gitse de olmadı mı olmuyor.

    Oldukça basit ve detaylı olarak anlatacağım, anlaşılmayacak hiçbir durum yok, soru sormadan önce tekrar tekrar okuyun. Ben bu şekilde 2 senedir geçebiliyorum dersleri. Ne dershaneye gidiyorum ne de yardımcı kitap alıyorum. 45 dakikada sınavı bitirip geçtiğimden emin olup gidiyorum. Gören de zannediyor ki evde oturup saatlerce çalışıyorum. Umarım herkesin işine yarar bir paylaşım olur.

    Öncelikle anlattığım şekilde geçebilmek için ortalamanızın 2.00 üzeri olması gerekiyor. Ve genel kültür ağırlıklı olmayan, basit dersler haricindeki bilgi gerektiren dersleri "hiç çalışmadan" geçmeniz çok zor.

    Gelelim mevzunun ne olduğuna; herhangi bir aksilikten veya zevkten dolayı bir derse uzun uzun çalışmayı hiç istemiyorsunuz. Ortalamanız da 2.00 üstü. Hemen açıyorsunuz dersin kitabını, sadece 1 veya 2 ünite arkadaki özetleri okuyup testi çözüyorsunuz (veya artık canınız hangi kaynaktan çalışmak istiyorsa). 45 dakikanızı almıyor. Sınava giriyorsunuz, çalıştığınız özetlerden 3-4 soru çıkıyor. Kesinlikle cevabından emin olduğunuzu düşündüğünüz soruları yapıyorsunuz. Bu da dediğim gibi çalışmanıza bağlı olarak genelde 3-4 soru oluyor. Atıyorum 5 soru yapabildiniz aşağıdaki örnek gibi. 1:A , 2:C , 6:B , 13:d , 18:B şeklinde yaptınız. 1 tane A, 2 tane B , 1 tane C ve 1 tane d şıkkı yaptınız.

     Açıköğretim'de AZ ÇALIŞARAK GEÇMENİN YOLUNU Söylüyorum


    Gördüğünüz gibi E şıkkından hiç yok. Kalan şıkların hepsini E şıkkı işaretliyoruz.

     Açıköğretim'de AZ ÇALIŞARAK GEÇMENİN YOLUNU Söylüyorum


    Böylece Açıköğretim sınavlarında şıklar eşit dağıtıldığı için 4 doğru cevap o işaretlediğiniz E şıklarından geliyor. 5 tane de siz yapmıştınız. 9 doğrudan 45 puan yapar, Allah bereket versin. 45 puan ile zor derslerde BB bile alabilirsiniz. Ortalama olarak 5 değil de 3 doğru yapıp, gerisini aynı şık olarak işaretleseniz bile alacağınız 35 puan(tabi vizeye de bağlı olarak) sizi finalde o dersten çok çok büyük bir ihtimalle geçirecektir.


    ÖNEMLİ BİLGİLER:

    - Şimdi diyelim ki 5 soru yaptınız ama 5'i de farklı şık, yani boşta olan hiç şık yok. Bu durumda en güvenmediğiniz şık hangisi ise, yani "ben bundan çok eminim ama başka şık da olabilir bu sorunun cevabı" dediğiniz şık hangisi ise kalan soruları o şıkkı işaretleyin. Böylece o soru yanlış olsa bile doğru cevapları kaybetmemiş olacaksınız. Yani 1 A , 1 B , 1 C , 1 d , 1 tane de E işaretlediniz, başka soru yapmayıp bir şık seçip hepsini o şık işaretlemeye karar verdiniz. E'den de şüpheleniyorsunuz. Böyle bir durumda hepsini E şıkkı işaretliyoruz ki o E yanlış olsa bile yine 4 doğru çıkarabilelim salladıklarımızdan. Böyle bir durumda E gerçekten de yanlışsa ve biz kesin, aşırı emin olduğumuz doğru olan A'yı işaretlersek ne olur? 4 A , 1 B , 1 C , 1 d doğru cevabımız olur. E şıkkı da yanlış çıkar, 7 doğru ile 35 oluruz. Halbuki E'yi işaretleseydik 1 A, 1 B, 1 C , 1 d , 4 E , toplamda 8 doğru ile 40 alırız.

    - 3-5 soru yaptınız, diğer soruları okudunuz, yapamadığınızdan emin oldunuz diyelim. Şıkları işaretlemeye başlıyorsunuz. Atıyorum hepsini A işaretleyeceksiniz. Soruları okumadan işaretleme yapmayın. Çünkü bazı sorularda cevabı bilmeseniz dahi cevabın hangi şık olmayacağından emin olabilirsiniz. Yani hepsini A işaretliyorsunuz ama bir sorunun cevabı kesinlikle A olamaz dediğinizde başka bir şıkkı işaretleyin. Mesela 2+3'ün cevabını bilmiyorsunuz, ama şıklarda 0(sıfır) da var. 2+3'ün cevabının 0 olmadığını herkes bilir. Böyle soruları kaçırmayın.

    - Ortalamanızın 2.00 üstü olması gerektiğini unutmayın, 2.00 altı ortalama ile 35 puan alarak geçmeniz biraz zor.

    - Açıköğretim sınavlarında doğru cevaplar eşit olarak dağıtılıyor, yani 4 tane a, 4 tane b, 4 tane c, 4 tane d ve 4 tane e doğru cevap var. Sınavda cevaplarınızı kontrol ettiğinizde herhangi bir şıktan 5 tane görüyorsanız biri mutlaka yanlış demektir.

    - Yan sırada güzel bir kız varsa çok bakmayın, kopya çekiyorsunuz zannedip "hayırdır" diyebilir gözetmenler.







  • Bugün girdiğim 4 derste bu taktiği uyguladım bakalım nasıl gelecek. Zaten 1-2 soru ya çıkmış sorulardan yada ünite sonu sorularla tamamen aynı çıkıyor. Genel kültür-mantıklada 3-4 soru çözülse kalan çıkları aynı işaretlendimi oluyor bu taktik. Ama bunun dışında kolay derslere kasıp ortalamayı yükseltmek lazım. Mesela matematik 1 gibi.
    Yada her dönem bir ders seçersin kendine ona kasarsın kalan derslere bu mantığı uygularsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eufloria -- 25 Ocak 2015; 22:19:17 >
  • Ben bu taktiği kullanarak 4. Sınıfa kadar geldim, GNO'm su anda 1,95, bu finallerde 2.00 ın üzerine çıkarıp 2.dönem okulu bitirmeyi hedefliyorum, herkese tavsiye ederim, bence ünite sonundaki soruları bile çözmenize gerek yok, her ders için söylemiyorum ama genel kültürünuz kuvvetli ise ve aktüaliteyi iyi takip ediyorsanız kitap bile açmayın.

    Sınavlarda 3-4 tane bildiğiniz ve birkaç tanede 2 şık arasında kaldığınız cevap varsa bu sistemi işletebilirsiniz, yoksa olmuyor, başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyomex -- 25 Ocak 2015; 22:28:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul bitti bitecek bu konuyu simdi goruyom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri kolay geçmenin yolunu anlatıyorum deyip, şıklar eşit dağıtıldığını söylediğinde aynen şöyle oluyorum bilgisayar başında. "ŞIKLAR EŞİT DAĞITILIYORMUŞ"https://www.youtube.com/watch?v=DRa3OOp5t_Q
  • Arkadaş oturun günde bir saat çalışın bütün dersleri geçersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.