Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.635
Cevap
65
Favori
186.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sorun tamamen MX150'den kaynaklanmakta. Maalesef bir çözümünü bulamadım. Zamanında GT 1050 'ni n driverını yükleyip bir süre hatasız kullananlar olmuştu, fakat formatta atılsa, DDU ile sürücüleri de güncelleseniz, eğer mx150 pasif durumdaysa mavi ekran verip çöküyor. Yani intel ekran kartı çalışırken mx150 bekleme konumundayken çökme yapıyor. Eğer mx150 yi aktif kullanırsanız çökme yapmıyor.


    Ben aygıt yöneticisinden mx150 yi devre dışı bırakıyorum. Oyun oynayacağım zaman açıyorum. Windows 11 kullanıyorum bu arada.

  • opeth35 kullanıcısına yanıt

    Intel ekran kartını kapatıp sadece mx150 kullanmak mümkün değilmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre dışı bırakmış gibi olursunuz fakat tam olarak öyle olmaz. Bunun için bios ayarlarında yetki verilmesi lazımdı.


    Donanım sekmesinden intel i devre dışı bırakınca çözürnürlüğün değişmediğini farkedeceksiniz;

    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci


    başlatta dxiag yaparsanız 2 adet ekran kartı görürsünüz. İntel olan ekran kartı aslında ayrı bir chip olarak bulunmuyor. APU tarzında bir ekran kartı olduğundan, direkt bizim intel i5-8250 işlemcinin içinde minik bir yonga kendisi. Bu ekran kartının ram i 128 mb ve acil durumlarda sizin ramlerinizi kullanıyor.

    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci


    MX150 ise harici ekran kartı. Kendi harici GPU su olan, VRAM'i olan normal bir ekran kartı.

    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci


    Nvidia denetim masasından bütün uygulamalarınızı MX150 ile çalışacak şekilde güncelleyebilirsiniz. Yada intel i kullanıp, performanslı işlerde MX150 yi etkinleştirebilirsiniz.

    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci


    aklıma gelenler bunlar Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci 





  • Bilgisayarı servise verdim.mavi ekran hatası devam ediyor diye.Güya anakart arızalıymış ve değişmesi gerekiyormuş.11.000 tl fiyat çıkarmışlaar.bilgisayara kendim ssd taktığımdan dolayı garanti dışına çıkmış, ve ücretli yapılacakmış.ulan bs nin kendisi kaç para zaten .bir daha acer ve asus alırsam lanet olsun.tâm bir dolandırıcı bu firmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya kadar geldiyseniz diyeceğim şeyi muhtemelen yapmış olabilirsiniz ama yine de söylemekten kendimi alamadım.


    Acer'ın kendi sitesinde default MX150 driver'ı bulunuyor. 2018'den kalan bir sürücü ama kullandığım kadarıyla stabil. Bunu deneyebilir misiniz?


    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemciwww.acer.com
    Product Support | Acer United States
    https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/7630?b=1


    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci


    Mavi ekran hatasındaki her iki kod da driver ile ilgili görünüyor. Ama o ikinci hatayı ben ASUS GPU Tweak programı üzerinden MX150'ye kaldırabildiğinden fazla undervolt ve overclock yapınca oluyor. Buradan çıkarımla muhtemelen sorun buradan kaynaklanıyor olabilir (voltaj düşüklüğü gibi) ama emin değilim.





  • Dolandırıcı acer asus servisinden bilgisayarı geri aldım ve 1 hafta önce Windows 11 temiz kurulum yaptım.mavi ekran sorunu kalmadı.utanmaz dolandırıcı servis anakart arızalı değişmesi lazım diyede 11750 tl hesap çıkarmışlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osgal O kullanıcısına yanıt

    Temiz format atarak çok iyi yaptınız. Acer servisi de az değilmiş ha. O paraya sıfır oyun bilgisayarı alınır.

  • Sorma hocam.tam bir terbiyesiz dolandırıcılar.arıza filanda yok.ssd yi kendim taktım ya güya girişleri arızalanmış.sirket bilgisayarlarını yaparken şirketler nasıl olsa vergiden düşüyor diye masrafa ses çıkartmadiklarından alışmışlar sahtekatlığa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bilgisayarı açıp kendim RAM takmıştım. Sonra bilgisayarı servise yollamam gerekliydi. Tekrar laptopun içini açıp ramı çıkarttım.


    Bilgisayar servise gitti geldi, bi sorun yok dendi temizlendi dendi. Rami tekrar takmak için laptopu açtığımda, Fanların soket girişini takmayı unuttuklarını gördüm. Laptopta çalışan fan yoktu anlayacağınız. Normal bir kullanıcı olsa bilgisayarı tekrardan servise göndermesi gerekecekti ve servistekiler mallıklarını anlayacaklardı. Kötü bir durumda da bilgisayar yanabilirdi.

  • Saat geri kalıyor Bios pilini değiştireceğim.pilin kodunu numarasını bilen varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.. Bilgisayardaki 4 gb ram yetersiz gelince 8 gb daha aldım.. Açıkçası servise kargoyla göndermek istemedim.. Bu konuda kendi imkanlarıyla değişim yapan arkadaşlar vardı.. Mavi ekran hatası alan birkaç kişi haricinde problem yaşamandığını görünce kendim yapmaya karar verdim. Dikkatlice söküp rami taktım fakat topladıktan sonra bilgisayar çalışmadı.. Mavi ekran falan olsa ah benimde başıma geldi diyecektim ama hiç güç gelmiyordu.. taktığım rami söküp tekrar denedim olmadı. Bataryayı ve bios pilini söktüm bekledim tekrar denedim olmadı. Muhtemelen ilk etapta bataryayı sökmeden bu işleri yaptığım için zarar verdiğimi düşünüyorum.. Bulunduğum ilçedeki bir teknik servise götürdüm.. Servisteki arkadaş güç besleme ünitesinin yandığını ve anakartın tekrar programlanması için istanbulda başka bir servise göndermesi gerektiğini söyledi.. (anakartı tekrar programlamak için bir cihaz gerekiyormuş ve ilçede o cihaz yokmuş) Bu işlemler için 800 tl para istedi.. Yaptırmadım.. Bu haltı ben yedim ve muhtemelen ilk başta yapmak istemediğim şekilde kargoya verip servise göndereceğim.. Fakat size danışmak istediğim bataryayı sökmeden böyle bir işlem yapmamın bu arızaya sebebiyet verme ihtimali nedir? daha önce ram değişimi sonrası aranızda böyle bir arıza yaşayan oldu mu yada bu arızanın giderilmesi için bana vereceğiniz bir tavsiye var mı? Yardımcı olursanız sevinirim..





  • Bende pil bağlantısını kesmeden takmıştım rami ufak bi kıvılcım çıkmıştı takarken,bu kıvılcım olayını yaşayan başkalarıda vardı yanlış hatırlamıyorsam.Ben sonrasında bi sorunla karşılaşmadım.Emin olmamakla birlikte bu işlemden dolayı sorun yaşama ihtimalin var gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dudaeva D kullanıcısına yanıt

    Bataryadan kastınız laptop içindeki pil mi? Yoksa güç beslemesi mi? Ben de kendim Ram ekledim ama güç beslemesini elbette çıkardım ancak pili sökmedim. Sorunu daha basit noktalarda arayın bence. Çözemezseniz elbette servise göndermeniz en doğrusu olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 5 Mart 2022; 2:16:44 >
  • Cihazı 3 yıldır kullanıyorum, mevcuttaki 4 gb Ram'i yükseltmek istiyorum. Cihazın desteklediği üst sınır var mı maksimum kaç gb ram takabilirim?

    Ram için önereceğiniz ürün var mıdır ?

  • farukyil92 F kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar maksimum 32 GB RAM kaldırıyor (CPU specifications'a bakıldığında). 2 slot var, birisi boş. 16+16 veya 32+0 takabilirsiniz maksimum olarak.


    RAM olarak tavsiyem güvenilir markalar (Crucial, Kingston gibi). DDR4 ve 2400 (veya üzeri) Mhz değerlerine bakmanız yeterli olacaktır.

  • Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Mevcuttaki 4 gb ye ek olarak 16 gb taksam (4+16) 20 gb ye yükseltmiş olur muyum yoksa iki ram’in eşit kapasitede olması mı gerekiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukyil92 -- 13 Mart 2022; 19:18:5 >
  • farukyil92 F kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Öyle ekleseniz de olur, sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum.

  • Arkadaşlar merhaba,
    Geçen gün bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım. Ancak formattan sonra bilgisayar çok yavaşladı tüm driverlari düzgün yükledim ve güncelledim ancak maalesef hala formattan öncekinden çok daha yavaş 4 GB RAM var ilk aldığım gibi aslında 4 GB bana yetiyordu ama suan çok yavaş olduğu icin RAM artırmayı düşünüyorum. İlk sorum hangi RAMi almalıyım ikinci sorum ise bilgisayar neden bu kadar yavaşlamış olabilir. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 2 yıl önce aldığım Acer Swift 3 SF314-41G model laptob son zamanlarda aşırı ısınmaya başladı.

    Aslında batarya sağlığı sanırım yavaştan kötüye gidiyor Acer Care Center programında dikkat edilmesi gerekiyor yazıyor.

    Size asıl sorum bilgisayar şarjda değilken ısınma asla olmuyor fakat ne zaman şarja taksam video felan izlerken alev gibi oluyor performansında felan hiçbir sıkıntı yok.

    Sizce batarya olabilir mi? internetten hem batarya hem ram alayım diyorum mevcutta 4 GB ram var içerisinde slot boşluğu felan nedir hiç bilmiyorum tavsiyeleriniz nedir?

    Bunlar dışında termal macun ve fan temizliği gibi şeylerde olabilir mi?

  • yok mu bu laptop'un pilinden satan bir yer yahu. Piyasada swift 315 için satılan düz piller bizim kasalara uymuyor ya da ben uyduramadım. Bizdeki "L" tipi tuhaf bir tür ve hiçbir yerde yok. daha önce değiştiren, bulan fikir verebilecek olan var mı?

  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.