Şimdi Ara

ACER LX-PMB02-077 AS5740G-CI5-430m JV50_CP /i5-430M (2.26GHz/3MB) Ana Başlık Detaylı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ürün cuma günü elime geçti ve detaylı bi inceleme fırsatı buldum.

    şlemci Tipi Intel Core i5
    İşlemci Türü Core i5-430M 2.26 Ghz - 3 Mb
    Bellek 4096 Mb
    Bellek Türü DDR III 1066
    Maksimum Bellek 4096 Mb
    Sabit Disk 500 Gb
    Disk Dönüş Hızı 5400 Rpm
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran Türü LED
    Ekran Kartı Türü Paylaşımsız
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon HD5650 - 1 Gb
    Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer
    Ses Kartı Dolby Surround Home Theater
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 b/g/n
    Bluetooth VAR
    Kamera Var
    Ağırlık 2.5 - 3 Kg
    İşletim Sistemi Windows 7 Premium
    Portlar 4 x USB, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x RJ-11, 1 x Mikrofon Girişi, 1 x Kulaklık Çıkışı
    Kart Okuyucu 5’ i Birarada Bridge Media Yuvası, Express Card Slot
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Pil Tipi Li-Ion 6 cell
    Garanti 24 Ay


    Öncelikle cihazı ilk alır almaz işletim sistemini 32 bit-e çevirdim, nedeni 1 gb için 64 bit uyumlu programlar vs bulmak ve emulatör ile oyun çalıştırmak işime gelmedi.Şimdi sırayla cihazı donanımsal kozmetik ve ergonomi olarak inceleyeceğim.


    1-Cihazı ilk açtığınızda kasa yapısı ve kullanılan malzeme olarak oldukça tatmin edici bir kasa yapısına sahip olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca kullanılan kasa AS5738g kasası ile aynı özelliklere sahip.Üzerinde 6 adet multimedya tuş bulunmakta bunlardan bi tanesi wireless açma kapama 1 tanesi bluetooth açma kapama(ki cihazda bluetooth yok görünse de var.) Diğeri recovery için ses açma kapama ve programlanabilir bir tuş. Ses açma kapatma tuşu daha iyi yapılabilirdi kullanılmasın diye konmuş gibi geldi bana. Programlanabilir tuşta farkı bir ayrıntı olmuş bence olmasa da olurmuş. Onun dışında cihazda e-sata bulunmaması beni şaşırttı. Hoş bugüne kadar hiç e-satalı bi cihaz bağlamadım ama olsun olsa fena olmazdı. Kasa renginin mavi lacivert olması beni rahatsiz etmedi açıkçası gayetde hoş duruyor.

    2-Ekran kalitesi beni gayet tatmin etti. Led aydınlatma diğer led aydınlatmalar gibi göz yormuyor aksine akıcı bir kullanım sağlıyor. Yani led aydınlatması başarılı diyebilirim. Orta sınıf bir ekran kalitesine sahip cihaz.

    3-Şarj takma yeri beni en çok sıkan tarafı oldu açıkçası şarj aleti tam girmiyor zorlamak gerekiyor ve hemen yanında bulunan eternet girişide gayet can sıkıcı nedeni ise yanlışlıkla şarja takıcam diye oraya sokmayın aleti şase yapıyor ve kapanıyor:) 1 sefer başıma geldi ve artık ekstra gayret gösteriyorum. İkinci bir nokta ise Cihaz şarjda iken sürekli yanan mavi bi ışığı var gece bilgisayarın kapağı açık bırakıldığında gayet göz alıyor altta küçük bi led şarj olduğunu gösterseydi daha makbule geçerdi.

    4-Cihaza format atıp 32bit ultimate kurduğumda cihazın neredeyse hiç bir driveri tanımadığını farkettim ve hepsini tek tek indirdikten sonra istenilen seviyelere çıkarttım cihazı 3dmark05-3dmark06 scorelarını resim olarak ekliyorum. Onun dışında merak edenler için windows puanlaması
    işlemci - 6,4
    ram - 7,2
    Ekran kartı - 6,7 (4650 puanı)
    Hdd - 5,8

    5- Ekran kartı driverini 10.3 pre ye yükselttikten sonra tekrar 3dmark06 puanını aldığımda garip bi şekilde 50 puan düştüğünü farkettim Umarım tam sürümünde böyle bi sorun yaşamam. 7150 puan bence bu cihaz için az bi puan en az 8000 lerde bekliyordum açıkcası.

    6- Oyun performansına gelince bu konuda gayet memnun kaldığımı söylemeliyim ama driverdan kaynaklandığını duşundüğüm sebeble 4650 den çok büyük bi fark görmedim en azından şimdilik ama tam performansı bu değil cihazın.

    Daha sonra ekran kartını overclock edip onun sonuçlarını da ekleyeceğim. 550-750 saat hızı ile alınan değerlerdir.600-850yi yeni driver çıktıktan sonra overclock edeceğim.

    7-Isınma değerlerine gelince makinanın çok soğuk çalıştığını söylemek isterdim ama ne yazıkki cihaz durağan halde yani bu yazıyı yazarken 38-42 derecelerde çalışmakta ancak oyun vs gibi aleti biraz kasınca değerler 70i buluyor hatta rekorum 79 derece benim daha önceki t6600 işlemcili samsungumdan daha soğuk çalışıyor. ama yinede beklediğim kadar soğuk değil.

    8-Bilgisayar çalışırken gayet sessiz. Ama fan açtığında rahatlıkla fanın sesini duyabiliyorsunuz. Kıyasladığım cihaz samsungdan oldukça sesli çalıştığını söyleyebilirim. Samsung hiç ses çıkartmıyordu samsunga sessilik konusunda 10 verirsem bunada 8 veririm.

    9- Klavyesini merak eden arkadaşlar olmuş bence gayet başarılı bi klavyeye sahip sadece alışmak gerekiyor. Touchpad multitouch özelliğine sahip ama onada alışmak biraz zaman alıyor eliniz genelde oraya çarpıp yanlış şeylere basabiliyorsunuz.

    10- Wireless oldukça başarılı signal-up teknolojisi gayet başarılı diyebilirim.

    İlk incelemem böyle sorusu olan arkadaşlar olursa konuya ekleyerek incelemeyi geliştirmeyi planlıyorum.



     ACER LX-PMB02-077 AS5740G-CI5-430m JV50_CP /i5-430M (2.26GHz/3MB) Ana Başlık Detaylı İnceleme







  • ben 64te bitte kullanıyorum.emulatörden kastınız zaten windows içinde olan wow ise oyunlarda sorun çıkarmadığını belirtmek isterim.
    ekran kartı şu an beklediğimiz kadar iyi değil gerçekten.umarım yeni driverlarla düzelir.hatta çoğu program ekran kartını tanımıyor bile.çoğu oyun ise yamaya gereksinim duyuyor.
    şarj kablosu çok kolay yerinden çıkıp biraz zorlayınca takılıyor.takıp çıkarırken de uyarı sesi veriyor sinir bozucu şekilde.gerçi kapatılabilir ama gerek görmedim.
    fan sadece 2 kademe çalışmakta sanırsam.50 derece üstünde yavaş 60 derece üstünde hızlı çalışıyor.hızlıyken büyük olasılıkla oyun oynandığı için duyulmuyor
    bilgisayar ısınmıyor diyor herkes ama kasası ısınmıyor sadece.alet boşta 45 derecenin altına inmiyor fan ayarı yüzünden.hava deliklerini kapatıp kastırınca 90 derece bile gördüm
    touchpade alışınca multitouch özellikleri gayet yararlı olmakta.
    packard bell'deki gibi hoparlörden yada herhangi bi yerden cızırtı gelmiyor ancak kulaklık takınca dip gürültüsü var biraz
    kamerası idare eder.crystal eye filan diye çok bir şey beklemeyin.ne kötü ne iyi diyelim.
    ses tuşlarına hem zor basılıyor hem de basılı tutamıyorsunuz.fn+yukarı/aşağı kombinasyonunu tercih ediyorum
    şarjı güç tasarrufta-ekran en düşükte-wireless açık internet aktif kullanırken 2,5 saat civarı gidiyor 22w/saat harcama ile.başka şekilde deneme gereği de duymadım

    bunlar da benim katkım olsun




  • merhaba kardesım bnde bu pc den alıcama ama aklıma takılan en onemlı ıkı sey war 1.bu pc cod serısınde yada yuksek kalıtede oyunları actıqında cokısınıp kapanıomu kendılıqınden birde ekran kartı iyi denilecek kadar güzel mi ama en cok kafama takılan ısınma problemı cunku oncekı laptopum hp compaq presarıo cq60-120t ydi onunda acer gıbı fanı altta we pc oyun felan acmasam bıle bı sure sonra cayır cayır yanıodu yanı hıc kucaqıma bıle alamıodum bunda aynı sorunu yasarmıyım lütfen bana yol goster kardesım sımdıden paylasımların ıcın TEŞEKKÜRLER...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wuspertos35

    merhaba kardesım bnde bu pc den alıcama ama aklıma takılan en onemlı ıkı sey war 1.bu pc cod serısınde yada yuksek kalıtede oyunları actıqında cokısınıp kapanıomu kendılıqınden birde ekran kartı iyi denilecek kadar güzel mi ama en cok kafama takılan ısınma problemı cunku oncekı laptopum hp compaq presarıo cq60-120t ydi onunda acer gıbı fanı altta we pc oyun felan acmasam bıle bı sure sonra cayır cayır yanıodu yanı hıc kucaqıma bıle alamıodum bunda aynı sorunu yasarmıyım lütfen bana yol goster kardesım sımdıden paylasımların ıcın TEŞEKKÜRLER...


    genelde crysis ve gta4 yüksek ayarlarda oynuyorum.düzgün bir zeminde(hava deliklerini kapamazsan) 1 2 saat sonunda işlemcinin sıcaklık 60-70 derece arası oluyor.klavye üzerinde biraz ılıklık oluyor böylece.kasanın altı ise sıcak tabi.ama kucağa alınmayacak derecede de değil.90 derecede kucağımda oyun oynadım evereste girmesem fark etmiyordum bile(hava deliklerini kapamıştım )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ottheriff

    9- Klavyesini merak eden arkadaşlar olmuş bence gayet başarılı bi klavyeye sahip sadece alışmak gerekiyor. Touchpad multitouch özelliğine sahip ama onada alışmak biraz zaman alıyor eliniz genelde oraya çarpıp yanlış şeylere basabiliyorsunuz.



    yanındaki tuş ile touchpad i kilitleyip açabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ottheriff

    9- Klavyesini merak eden arkadaşlar olmuş bence gayet başarılı bi klavyeye sahip sadece alışmak gerekiyor. Touchpad multitouch özelliğine sahip ama onada alışmak biraz zaman alıyor eliniz genelde oraya çarpıp yanlış şeylere basabiliyorsunuz.



    yanındaki tuş ile touchpad i kilitleyip açabilirsin.


    Öneri için teşekkür ederim.

    Bilgisayarın sıcaklıkta kapanması diye bişey sözkonusu değil fan ciddi anlamda soğutuyor. Sesini duyuyosun soğuduğunun 32nm işlemci teknolojisinin artılarından biriside bu saten az enerji az ısı




  • İyi günler bu laptopu bugun aldım daha yeni açabildim.
    Laptopu alan arkadaşlardan yardım istiyorum şuan sadece windowsbgüncelleştirmelerini yapıyorum başka yapmam gereken güncelleştirme varmı ?
    Ayrıca pc den hangi programları kaldırdınız sanki bazen ekranlar arası geçişlerde kasma oluyor bu sizde de varmı?
    Soruların cevapları için teşekür ederim şimdiden teşekürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaraCore

    İyi günler bu laptopu bugun aldım daha yeni açabildim.
    Laptopu alan arkadaşlardan yardım istiyorum şuan sadece windowsbgüncelleştirmelerini yapıyorum başka yapmam gereken güncelleştirme varmı ?
    Ayrıca pc den hangi programları kaldırdınız sanki bazen ekranlar arası geçişlerde kasma oluyor bu sizde de varmı?
    Soruların cevapları için teşekür ederim şimdiden teşekürler


    bazı arkadaşlar catalyst 10.3pre ile ekran kartını güncellemiş iyi sonuçlar aldıklarını söylediler.bende 3dmark puanımda düşüş oldu açıkçası.çok gerekli değil yani.
    oynadığın oyunlar sorun çıkarırsa oyunlara yama yüklersin.kesinlikle yap denebilecek güncelleştirme yok bildiğim kadarıyla şu an
    ben açıklamalarına bakıp acer'ın çoğu programını kaldırdım.güç tasarruf modundaysa yüklendiğim zaman biraz kasma olabiliyor onun dışında yok dediğin gibi bir sorun




  • Emeğiniz için teşekkür ederim ama bir sürü 5740 başlığı var lütfen onları kullanalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.