Şimdi Ara

Acer laptop Xp kuramıyorum (C sürücüsü gözükmüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Acer aspire 5520G laptop um var ve suan üzerinde vista kurulu ancak ben xp kurmak isttiyorum. 150GB-150GB C vd D olmak üzere 2 sürücüm var . D sürücüm ağızına kadar film dolu ve onların silinmemesi lazım. Xp cd sini bootla açtığımda . Dos ortamında C sürücüsüne ulasamıyorum . c:dır komutunu kullandığımda benim D sürücüm gözüküyor , Yani filmlerin olduğu sürücü ancak ben c sürücüsüne ulaşmak ve onu formatlamak istiyorum. Yani c vd d sürücülerinin yerleri değişmiş durumda, yani d sürücüsü c olarak gözüküor. D:dır yazdıımda ise alakasız bisey geliyor. Ben C sürücüsüne nasıl ualaşabilirim.



  • pc açılışında öncelik olarak bios tan cd.. olarak ayarla XP cd sini dvd rooma tak pc aç cd.. yazısı geldiğinde ekrana bir tuşa bas talimatları takip et HDD bölümleri gösterildiği alan geldiğinde aşağıda yazdığım 2. maddeyi uyguladığında oluşan yeni hdd bölümünü seç formatla ve kuruluma devam et. bu şekilde iki işletim sistemli laptopun olacak fakat bu seferde vistan açılmayacak dirkt xp açılacak bunu düzelmek için yani açılışta vistamı xp mi seçeneği sorsun olayını yapman için iki adet program kurman gerekli xp'ye "VistaBootPRO" yu vista'yada "EasyBCD" bu proramların nasıl kurulacağı hakkında bilgi sahibi olman için google amcaya müracat et resimli anlatımlar mevcut.
    1- Öncelikle acronis isimli pro. int. arat bul resimli anlatımını DH bu forumlarında bulabilirsin bu programla vistayı yanı komple c nin imajını al tabi yerin varsa çünkü vista bayağı bir yer kaplar.eğer bu işlemi yapabilirsen imaj alabilirsen bundan sonra girişeceğin xp macerasında herhangi bir aksilik durumunda tekrardan vistana 15-20 dk içinde kavuşabilirsin.
    2- XP ye yer açmak için D yi kullanamıyorsan yer yok diyorsan C den yer alman gerekecek bunu yapman belki biraz riskli ama başkada çaren yok gibi.
    öncelikle bilgisayarıma sağ tıkla sırasıyla yazayım, Bilgisayarım>sağtıkla>yönet>disk yönetimi> sonrası aşağıdaki resimleri takip et
    NOT: 2. RESİMDE "Küçültülecek alan miktarını MB olarak girin" şıkkının karşısında otomatik olarak MB miktarı akranda yazılı gelir mudahale etmeden küçült butonuna tıkla eğer değer girimen isteniyorsa 20000-25000 mb civarın bir değer girersen xp kuracağın alan için yeterli olacaktır.
    ANLATILANLARI YAPIP YAPMAMAN SİZİN İNSİYATİFİNDEDİR.. YAZIMI ANLAŞILIR BULMUYORSAN NET DEN DETAYLI ARAŞTIRMANIZI ÖNERİRİM.

     Acer laptop Xp kuramıyorum (C sürücüsü gözükmüyor)

    sonra

     Acer laptop Xp kuramıyorum (C sürücüsü gözükmüyor)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.