Şimdi Ara

acer in kampanyalı ürünü fos çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sitedeki kampanyasına dayanarak PCDEPO dan acer 14.1 707 usd ye notebook aldım.notebook görünüm iyi özelliklerde iyi gibi görünsede beklentilerimin altında.çıktı kurulumu tamamiyle proplem içinden çıkan driverler uyumlu değil.xp de 2 gb ram görüyor. notebook 1 saat çalışmadan sonra
    cpu 50 hdd 55 çıkıyor oyun oynarken 60 ları vuruyor. hhd sıcaklığı ölçen programlar deliye döndü tabi bende. sakın ha acer in bu ürününden kaçının. aldığıma bin pişmanım.
    ayrıca buradan pcdepo yetkililerine sesleniyorum ürünü satasıya kadarmış ürünü beğenmediğimi söyledim alalı 2 gün oldu kabul etmediler ürün neymiş ambalajı açılmış.kardeşim ürünün ambalajı açılmadan nasıl bakacaz içine. 15 gün teslim süresi var diyorsunuz. ama nerede sizi buradan kınıyorum.



  • herkes beğendide bir senmi pcdepo yu beğenmedin nerden bilelim senin yalan söylemediğini pc depodan yüzlerce kişi alışveriş yapıyor hiç şikayet yok sen pcdeponun herşeyini ve acer i kötülemişsin. Acer Türkiyede olmasa öbür laptoplar ateş pahası olur haberin varmı... inan ki Acer 2000 ytl lik laptopu 1000 ytl ye satıyor ve piyasayı kırıyor bence fiyatlarıda süper. Böyle bir markanın arkasında olacağına karşısında oluyorsun.
  • seninde bu firmanın çalışanı olup olmadığını derden bilelim. ben magduriyetimi dile getiriyorm. belkide sen yalancısın.
  • Bilgisayar satışlarının artması ile birlikte tüketici mağduriyetlerinde de artış olduğunu belirten Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Sekreteri Gülten ALTINTAŞ “haklarının takipçisi olmayan tüketiciler vaat edilen özellikleri taşımayan bilgisayarları kullanmak zorunda bırakılmaktadır” dedi.

    Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Sekreteri Gülten ALTINTAŞ’ın konuyla ilgili açıklaması aşağıdadır.

    Art arda açılışları yapılan teknoloji mağazaları tüketicilere uygun fiyat ve koşullarda bilgisayar alma imkânı tanımaktadır. Günümüz teknolojisinden uzak kalmak istemeyen tüketiciler satın almayı düşündükleri bilgisayarlar hakkında yeteri kadar araştırma yapmadıkları için mağdur olabilmektedir. Bunun yanında, birçok reklâm ve ilan ile ürünlerini pazarlamaya çalışan bilgisayar firmaları kullandığı yanlış yöntemlerden dolayı tüketici mağduriyetlerine neden olabilmektedir.

    Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER’e son günlerde özellikle dizüstü bilgisayar satın alan tüketicilerin şikâyetleri ulaşmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları bilgisayarların reklamındaki vaat edilen özellikleri ile kullanımdan sonraki özellikleri arasında farklılıklar olduğunu bu nedenle firmalar tarafından yanıltılarak mağdur olduklarını belirtmektedir. Yaşanan mağduriyetlerin genelinde özellikle dizüstü bilgisayar satın alan tüketicilerin pil kulanım süreleri ile ilgili yanlış bilgilendirildikleri tespit edilmektedir. Mağdur oldukları gerekçesi ile satıcı veya ithalatçı firmalara müracaat eden tüketiciler gerekli duyarlılığın gösterilmemesinden dolayı şikayetçi olmaktadır.

    Örneğin yurtdışından ithal edilen bir dizüstü bilgisayar için pil kullanım süresi reklam ve ilanında “3 saat” olarak gösterilmekte fakat tüketici bu bilgisayarı tüm pil tasarruf önlemlerini ile 45 – 50 dakika arası kullanabilmektedir. Pil kullanım süreleri ithalatçı ve satıcı firmaların reklâmlarında ve internet sitelerinde net olarak belirtilmediği gibi binlerce dizüstü bilgisayar kullanıcısı vaat edilen özelliklerde olmadığı için ayıplı bir ürün ile karşı karşıya kalmaktadır.

    Konu hakkında itiraz eden tüketicilerin hukuki mücadeleleri devam etmektedir.

    Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir” şeklinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre firmaların reklâmlarında veya internet sitelerinde vaat edilen özellikleri taşımayan tüm bilgisayarlar ayıplıdır. Dolayısıyla bu durumda olan tüketiciler ürünü satın aldıkları firmaya veya ithalatçı firmaya 30 gün içinde müracaat ederek (ihtar çekerek) ister ayıpsız yenisiyle değiştirilmesini isterlerse de ücret iadesini talep edebilirler.

    Öte yandan yanıltıcı reklamı nedeniyle ayıplı bilgisayar satın alan tüketiciler Reklam Kurulu’na dilekçe ile şikayette bulunabilecekleri gibi ödedikleri bedelin iadesi ve bugüne kadar ayını yöntemler ile satışı yapılan bilgisayarların toplatılması için Tüketici Mahkemelerine dava açabilirler.

    Gülten ALTINTAŞ
    Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER




  • Gereken açıklama yapılmış ayrıca forum kuralları 16.maddeye göre böyle başlıklar açmıyoruz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.