Şimdi Ara

Acer Aspire 6930G Isı Sorunu Yardım Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar;

    Acer Aspire 6930G dizüstü bilgisayar sahibiyim. Ürünü alalı 1 yıl oluyor şuanda çok aşırı bi şekilde ısınma sorunu yaşıyorum bi türlü çözemedim laptop soğutucusu felan aldım kâr etmiyor. Özellikle oyun oynarken çok aşırı ısınıyor ve bir müddet sonra kendini kapatıyor. Oyun harici kullanımlarda da çok ısınıyor fakat kapanma olmuyor sadece oyunlarda çok zorlanıyor ve kapatıyor kendini. Bu kapatmalar çok saçma olduğu için yardım istiyorum. Ne yapabilirim? Fanları kontrol edebileceğim veya performansını arttırabileceğim bi program önerebilirmisiniz ? Yada ne önerebilirsiniz ?

    Şimdiden herkeze teşekkürler, iyi forumlar.



  • programla çözebileceğin bi durumda değilsin.kasayı açıp fanı temizlemen lazım.ya da garantisi devam ediyorsa teknik servise gönderebilirsin
  • kasayı aç fanı sök ve tozu temizle halı gibi toz olmuştur. işlemciyi sök macunu yenile sıfır gibi olur.
  • Arka kapağı sök, fanı temizle giderleri yemizle(saç kurutma makinası ve fırça ile), işlemciyi sök artic silver 5 ayarı kaliteli termik macun sür ince bir şekilde yaydır tak, ekran kartı sök bazen macunu güzel süremiyor lar ati ise kalın tabaka gri şekilde hamur kıvamında bir şey olacak gpu da iyice bastır boşluk falan bırakabiliyor salaklar takarken ilk temassızlık olunca da aşırı ısınır tekrar tak, bir de amd gpu clock tool var oradan voltajı oyunlarda 1.0V. a masa üstü internet içinde 0,9 V. a indir her açılışta, ya da bunu ayarlayan bios lar var yabancı sitelerde indirip flashlarsın otomatik hale gelir bu, cpu da ısınıyorsa crystal cpu mu ne bir şey vardı ordanda işlemciye gidn voltajı çarpanlara ayrı şekilde düşürebiliyorsun. Bunlar ısıyı keser.
  • NM 1 verdiğin bilgilar için çok teşekkürler benim sorunumda aslında bilgisayar altında stanla çok iyi çalışıyordu hatta oynamadığı oyun yoktu bir gün durduk yerde ekran kartı yandı servise gönderdim değiştirdiler (ATI radeon 4650 hd) fakat bilgisayar geldiğinde oyunarın içinde 5 dakika durmadan bilgisayar kapanıyordu format attım biraz düeir gibi oldu fakat yine sorun devam ediyor. Sence işlemci ve ekran kartının jelinden mi oluyor yoksa formatla neresi düzeldi de geri bozuldu bilgin varsa beniaydınlatırsan çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.