Şimdi Ara

Acer Aspire 5739G problemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bugün bir adet Acer Aspire AS5739G-744G32MN model dizüstü bilgisayar satın aldım. laptopu aldığımdan beri Acer eRecovery Management programını kullanarak recovery diski oluşturmaya çalışıyorum. yedekleme işlemi 3 dvd'ye yapılıyor ancak daha ilk dvd'yi yazarken, yazma işlemi sonrasında yazılan verilerin doğrulanma aşamasında problem çıkıyor ve işleme devam edemiyorum. sabahtan beri 6-7 dvd çöpe gitti..öncelikle ilk sorum bu işlemi yapabileceğim sizin önerebileceğiniz başka bir yazılım var mı? veya bu programdaki problem çözülebilecek bir problem mi ?

    bir başka sorun ise bilgisayarın yüklediğim godfather 2 oyununu oynarken aniden kapanması ve 2-3 dakika boyunca tekrar açma çabalarımın sonuçsuz kalması... acaba problem oyunun windows 7 uyumsuzluğundan mı kaynaklanıyor? yoksa grafik kartının yetersizliğinden mi? yoksa bilgisayarda başka bir donanımsal problem olabilir mi?

    gözüme çarpan bir başka şey ise normalde 320 gb olması gereken harddisk'in reelde 287 gb olarak görünmesi.. yani bu kadar fark olması normal mi sizce?

    arkadaşlar aldığım cihazdan soğudum..:( zaten pinpirikli biriyim..şimdi de o kadar araştırıp aldığım bir ürünün bu kadar problem çıkarması çok canımı sıktı.. yardımcı olursanız sevinirim.

    windows 7 değerlendirmesi:
     Acer Aspire 5739G problemlerim


    bilgisayarın özellikleri:


    İşlemci: Intel Core 2 Duo P7450
    İşlemci Hızı:2,13 GHz
    Bellek : 4 GB
    Sabit Disk: 320 GB
    Ağırlık : 2,8 kg
    Ekran Belleği : 1 GB
    Ekran Boyutu : 15,6"
    Ekran Çözünürlüğü : 1366 x 768
    Bellek Tipi : DDR3
    Model : AS5739G-744G32MN
    Ekran Özelliği : WXGAG Led Arka Işıklı
    Grafik Tipi : NVIDIA GeForce GT 240M
    İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
    Optik Sürücüler : DVD-RW
    Pil Tipi : 6 Hücreli Li-Ion
    Menşei : İthal
    Touchpad Mouse : Var
    Ses Kartı : Var
    Wireless : Var
    Dahili Kamera : Var
    Yazılım : Windows 7 Home Premium 64bit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimenda -- 22 Aralık 2009; 0:30:45 >







  • yok mu arkadaşlar yardımcı olacak ? özellikle yarım saat oyun oynadıktan sonra cihaz kapanıp 4-5 dakika açılmıyor bir yardımcı olun lütfen! cihazı iade etmeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dimenda -- 22 Aralık 2009; 22:54:26 >
  • aynı yedekleme sorununu bende yasadım ilk aldıgımda 10a yakın dvd im bosa gitti:) sonra notebooku yeniden baslatıp hiç bir program calıştırmadan arka planda herhangi bir işlem yapmadan denedişm ve driverler dahil 4 dvdlik bi yedek diski olusturdum sende öyle dene istiyosan msn dahil hic bir programın acık olmasın kapanıp acılmama sorunu varsa hic durma iade et gec kalmadan sonra ilerde basına daha büyük sorunlar acılabilir kapanmanın yazılımsal bi sorun oldugunu düşünmüyom sıfır bi makinada şimdiden gecmiş olsun
  • 2 gün önce bahsettiğiniz laptopu aldım ve Hdd boyutu sorunu bende de var. Bu sorunu nasıl halledebiliriz ?
  • Poseidon8888 arkadaşımızın dediği gibi bilgisayarı yeniden başlatın ve hiçbir program açmadan işleme yeniden başlayın. Aynı problemi ben de yaşamıştım bu şekilde yapınca sorun olmuyor. Bu arada benim bilgisayarın ki T6600'lü modeldir, Win 7 puanı 5,7. İstersen son nvidia official driverini bir yükle ve yeniden puanlama yaptır (en düşük hard disk görünüyo ama yeniden puanlama yaptırınca değişebiliyo). Ayrıca senin bilgisayarda da fanın sürekli çalışma sorunu var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Woody*

    2 gün önce bahsettiğiniz laptopu aldım ve Hdd boyutu sorunu bende de var. Bu sorunu nasıl halledebiliriz ?


    Bu bir sorun değildir.. Harddiskler bit karmaşası yüzünden yıllardır bu şekilde satılırlar.. 320 GB diye aldığınız harddisk aslında 298 GB gibi bir büyüklüktedir.. 20 GB nereye gitti diyorsanız bu tamamen endüstri hesaplamasından kaynaklanan bir sorundur ve her harddiskte bu böyledir.. Eskiden çok dikkat çekmeyen bu sorun malesef kapasiteler büyüdükçe daha da göze batmaktadır.. Bunun için yapabileceğiniz hiçbir şey yok..

    Sizin harddiskinizin 287 GB olarak görünmesinin sebebi ise aşağı yukarı 12GB lık bir bölümün yedekleme için ACER tarafından ayrılması ve gizlenmesidir.. Yani bu bölümü de kullanamazsınız..




  • arkadaşlar lütfen yardımm aynı model laptopu kullanıyorum ve format attıktan sonra bir saat kadar sorunsuz olarak touchpadi kullanabildim sonra kendiliğinden gitti :(( driverlerini tekrarrdan kurdum tekrar format attım ama boşş bilen varsa lütfen yardımm....
  • kardes bende de aynı sorun var fakat benim sadece oyun oynarken kapanıyo ve öyle ısınıyo ki resmen kablodan bile koku geliyo ayrıca format attım şimdi oyun oynarken çıkıyo daha önce normal açıkken kapanıyodu ben teknosa dan almıstım saf gibi ben bunu teknokask die bi olay var onuda almıstım acaba direk değişim gibi bi şansım olabilir mi sizce sorun fandan mı yada ekran kartında bi sorun mu vardır ???
  • bu arada ısınmasın die artık bi ağzımda kuş tutmadığım kaldı bildiğiniz zigon sehpayı ters çevirdim bilgisayarı ayaklarına denk gelecek şekilde sabitledim daha napıyım ben ya
  • makinede kardesim daha cok oyun oynamakta, cod5 kasarken kendiliginden kapanıyor, sebep ısınma...
    makineyi aldı götürdü, fan ve diger yuvalar degisti sanırım simdi canavar :) kapanma yok.
  • Arkadaşalar diger modellieriini bilmem ama t9600 olanlar acer5739G ler kesinlikle seri hatalılar.oyun oynayamadan 20 dk icinde kapanıyolar.Geri iade etmemiz lazım bu pcleri
  • arkadaslar bu ısınma sorunu hepimizde var buna bir çözüm bulmalıyız.adamlar değişim yapmıyorlar ve garantiye verdiğim halde sorunu çözmediler.bu konuda bişi bilen varmı?
  • Bende de başlat düğmesinden başlatıyorum ancak hemen kapanıyor. Off. Nolacak bu laptopun durumu.
  • Arkadaşlar ben de maalesef bir acer 5739g kullanıcısıyım ve bilgisayarın ısınıp kapanmasından bıkmıştım. İnternetten edindiğim bilgileri uyguladım. Arka kapağı sökmek için bir adet yıldız tornavida gerekiyor, yıldız tornavidayla arka kapağı açınca süpürge makinesiyle göreceğiniz büyüklükte olan toz birikintilerini (fanın yanındadır) çekiniz. Sorunun gittiğini bunu uyguladıktan sonraki bilgisayarı ilk kullanışımda anladım. Artık bilgisayar overheat vermiyor. Bu işlemi ayda bir kez denerseniz çok faydasını görürsünüz.
  • bazı acerlarda kronik ısınma problemi mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.