Şimdi Ara

acer aspire 5 işlemci turbo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • acer aspire 5 laptop var benzeri laptop i5 8250u var bi arkadaşımdada aynı işlemcili bir laptop var onunki çok hızlı ancak laptopum çok yavaş ve takılıyor turbo açmıyor 3.4 turbo gösteriyor ancak 2.8 lerı görüyor ve pc çok yavaş açılıyor biraz uğraştım fişe takıcan 3.4 sabit oluyor fişten çekince 1.6 oluyor bu pcnin düzgün bir şekilde çalışmasını nasıl sağlarım boştayken düşük hızlarda çalışıp yüke gelince tam turbo açması gerekmiyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregencay52 -- 21 Nisan 2019; 5:48:15 >



  • windows güc yönetiminden yüksek performans secili mi? prizdeyken ve pildeyken ayri ayri secilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    windows güc yönetiminden yüksek performans secili mi? prizdeyken ve pildeyken ayri ayri secilir.
    seçili araştırıp biraz uğraştım performans izleyiciden falanda oynadım intel programlarıda kurudm ancak şöyle bişey farkettim
    pc prizdeyken sabit 2.4 ghz hızda %100 dolulukta bile 2.4 ı geçmiyor fişten çekince aniden 1.6 ghz ye düşüyor ve fişteyken uygulamadan masaüstüne geçitğim anda 3.4 hızında sabit çalışıyor uygulamaya geri dönünce 2.4 e geçiyor ve kasma donma yapıyor.ssd disk alıp tekrar kurucam ancak bana saçma geldi bu durum ?
  • emregencay52 E kullanıcısına yanıt
    mobil sistemlerde genelde turbo frekansinda çalışmaz, çalışsa bile 1-2 çekirdek o hıza çıkabilir. Bence bir sorun yok ortada. Güç yönetimini sıfırlayıp, yüksek performans modunu seçerseniz sorun kalmayacağına eminim.

    Güç yönetimi, yüksek performans, güç ayarları menüsünden, işlemci güç yönetimini seçin, Max işlemci hızını 0 yapın, eğer %100 yaparsanız 2.4ghz de çalışır, 0 yaparsanız turbo frekansa çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunum çözüldü.windows sürümümü değiştirdim sorunum güncellemelerle alakalı olması gerekiyor muhtemelen çünkü işlemci 3.4 ghz son hızda bile anlık takılmalar taşıyordum cevaplar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.