Şimdi Ara

ACER AS5820TG-434G50 Timelinex (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
0
Favori
21.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • virüs değil felanı katmadım demişsin. farketmez d deki pro programlar felan demişsin onlarda işletim sistemiyle entegre olmadığı sürece kendiliğinden bişeyler yapamaz çalıştırman gerekir.
    teknik terim kullanacam diye elektronik veri felan diye acayip bi kavram çıkarmışsın. bilgisayar ortamında elektronik olmayan bi veri varmı?
    sorunun bahsettiğin şeylerle alakası olmadığını biliyorum. bi kez format attım belki 64 bit komut setlerini işlerken sapıtıyordur diye 32bit işletim sistemi kurdum ama değişen bişey olmadı. bios güncellemesini denedim olmadı. alır almaz 1.18 e çıkarmıştım bios u 1.19 çıktı onu denedim gene olmadı. ve tekrar ilk bios a döndüm. şunu tespit ettimki 1.13 ten sonraki bioslarda fanın max hıza çıkması daha yukarı derecelere denk geliyor. ama 1.13 tede azalsa dageneyavaşlamar oluyor 85 e gen ulaşıyor rahatça.
    1.13 te 85 civarında max fan devir hızına ulaşıyor. diğer bioslarda 85 de daha düşük hızda dönüyor fan. ama 85 de zaten işlemci kendini yavaşlattığından 85 derecenin üstüne çıkmıyor ısı. acer makinasına güveniyorki ses olmasın diye yeni bioslarda fan hız larını aşağı çekmniş. demekki makinada bi soğutma sorunu yok. ama bendekinde var çünkü işlemci aşırı ısınıyor ve soğuyamıyor. merak ettiğim şey ise yoksa bendeki işlemcinin ısıları normal ama sensörlerde sorun olduğundan mı erken frekans düşürmeye başlıyor bunun cevabını bulamadım. sen yardımcı olmak sitiyorsan bunu dene bi dedim.
    o ilk post umu attıktan sonra belki yardımcı olacak bilgiler verebilenler olur sanmıştım ama kimsenin dünyadan haberi yok bunu deneme ihtiyacı bile duymuyorlar belkide kendilerinde bile aynı sorun var ama oynadıkları oyunlar ekran kartı darboğazına takıldığı için işlemciye fazla yük binmiyor ve ısınmıyor belkide.
    elindeki cihazda eğer benim yaşadığım sorun varsa emin ol fiyat/performans felan yalan olur. benim denediğim oyunlar yeni oyunlar ve yeni çıkan çoğu oyun işlemciye abanıyor. işlemcin ısınıp frekansını düşürürse sen o işlemciye o donanıma fiyatı iyi diyemezsin çünkü kapasitesini kullanamıyorsundur. şuan benim yaşadığım o. oyunlarda sorun yaşıyorsam ekran karıtnı kullanamıyorsam dandirik i3 330m e mi bu kadar para verdim ben. diğer hangi donanımı fark yaratıyor? şıklığı yüzünden 1.4 bin tl vermem bi makinaya performansıda önemli benim için. bu yüzden bu makinayı aldım ama sadece dizayn açısından tatmin ediyor, donanımın açısından hayal kırıklığı oldu. işlerim yüzünden makinayı garantiye de yollayamıyorum. garantiyle çözülme ihtimali az gibi geliyor ama tüketici haklarıyla haşir neşir olabilirsem bu işi halledeceğim ve sorunlu olduğunu ispatlamış olacağım. bu iş güç arasında böyle saçmalıklarla uğraşacağım. bu mesele canımı sıktığında da agresifleşiyorum. dalga gerçer gibi öneriler yazmışsın format la düzelir ne ya. formnat atmayı tarif edecekmişsin nerdeyse. bi bilgi birikimimiz varki bi merakımız varki buralarda takılıyoz. kimseden tavsiye bile almadım bu makinayı alırken kendim araştırarak aldım ve birçok kişiyede önerdim. o yüzden aldığım makinayı bana savunma ne olduğunu biliyorum ama bendekinin sorunlu olduğunu söylüyorum mesele bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: matt mete

    MÜLTECİ ARKADASIM SENİN SU CÜMLENE SU CEWABI WERMEDEN GECEMİCEM; "dostum resmen ortaya karışık yapmışsın. formattan sonra d sürücüsündeki hiç bi şey command felan yollayamaz sen o sürücüdeki bi aktivite yapmazsan" DEmissin BENDE DİORUMKİ===>>> FORMAT AT SONA BİDAHA AT SONA BİDE HDD Yİ CIKAR BULASIK MAKİNESİNE AT SEN ONA TEKRARA İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEYEMEYE İLİRSİN SEBEBİDE >>>>>> HALA ÇALISAN ZARARLILAR SİLİNMEYEN O ŞEKİLDE SİLİNEMEYEN ZARARLİLAR ARTIK CEKİRDEGE BULASMIS DERSİN NE DERSİN BİLEMİCEM AMA CANADA YADA LONDRADAKİ BİDE JAPONYADAKİ İNGİLİZCE DİLİNDEKİ FORUMLARI Bİ GEzzzzzzzzzzzzzzZZZ


    bu mesajını da yeni gördüm. arkadaşım yaşın ne bilmiyorum ama bilgi vermeden şu şöyle olur bu böyle olur ları bırak kenara. varsa bununla ilgili bi forum felan paylaş bakayım ingizilizcem var sana tercümesini yazayım.
    bahsettiğin virüsler firmware lara bulaşamaz. ya firmware ı bozar cihazı kullanılmaz hale getirir yada parametleri bozup cihazın zarar görmesini sağlar. yani disk haricinde tutunduğu biyer olamaz virüsün. diyelim hdd nin biosunu kurcaladı bios(hdd firmwareına zarar veren virüs olduğunu sanmıyorum ama) senin d ye format atmanla ne alakası var bu durumun.




  • bencede muhalefet olmak yerine çözüm arayısına girmemiz daha mantıklı gerçi uzatıp muhaleet olan sendin ama neyse :))
    bak sana bi önerim war;
    sen benm ne denememi istiyosan ayrıntılı bi şekilde yaz bende kendi sonuçlarıma bakyım we karşılastıralım. hangi oyunu yada hangi pro yu yüklememi istiyosan söle ne yaptıysan aynısını yapacam sonuclara bi bakalım
  • prime95 yükle ve stress testini çalıştır. programı açınca soruyor zaten stress i seçip tamam demen yeterli. test başlıyor.
    ısılara hwmonitor programı ile bakabilirsin. frekans a da cpu-z ile bakarsın bu üçünüde aç ısıya hwmonitor dan bak ısı 85 i geçtiğinde cpu z den core speed e bak 900 lere düşüyormu.
    sonra prime95 e test kısmından exit dersin.

    prime 95 de sadece ram ve işlemciyi stress e sokuyor. ama oyunlarda hem ekran kartı hem işlemci yükte olduğu için ısı daha fazla oluyor. ama oyunları indirmen zaman alır. benim denediğim oyunlar assasins creed 2 ve mafia 2. bunlarda en geç 10dk sonra işlemci 85 e çıkıyor ve fps düşüyor oyun kasılıyor. frekansa baktığımda 900 lere inmiş olduğunu görüyorum.
    eğer senin işlemcin ısınmıyorsa ve 85 i göremiyorsan havalandırmaları elinde felan kapat ve ısınmasını sağla bakalım 85 dereceyi geçince frekansı düşürüyormu.




  • tamamda bu oyunları bulmam zaman alır doru sölüyosun bendeki oyunlardan birini sec sen ona göre yapalım; dirt2 var cod6 var farCRY2 bunlardan birini sec te onagöre yapalım. istersen sendeki oyunun degerlendirmesine bak bizdeki ekrn kartına göre.
    sendeki oyuna en yakın olan oyun hangisiyse bendekilerden söle bakyım kurulu zaten hepsi
  • dirt 2 yi aç çözünürlüğü düşür,dx9 moduna al, aa yı af yi kapat vsync yi kesin kapat. bunları yaparsan ekran kartı limitine takılmazsın ve işlemci yüksek kapasitede çalışabilir.
    fraps programını kur. oyunda fps de anormal bi düşüş yaşadığında hemen oyunu alt + tab ile veya windows tuşu + d tuşu ile oyunu gizle ve cpu-z deki core speed e bak. hwmonitor de açık olsun ısıyada bak.

    oyun 60, 45 veya 30 fps de sabit felansa test edemzsin çünkü vsync açık demektir. vsync açıkken dikey senkranizasyon sağlamak için fps yi yenileme hızına sabitler ve tam performans ta çalışmasına gerek kalmaz işlemcinin.

    uğraştığımız şey işlemciyi tam kapasite kullanmasını sağlamak. çünkü yeni oyunlar bunu yapıyor.
    dirt 2 aslında zaten işlemciyi kastırabilecek bi oyun ama ekran kartı limitine takılıp yüksek fps lere çıkmıyordur belki ve az fps olunca işlemcinin işi az oluyordur. ekran kartını zorlayan şeyleri kısarsan işlemcinin daha fazla iş yapmasını sağlarsın çünkü kare/sn artar ve o kare arttıkça işlemcinin saniyede yapması gereken iş artar. kısmamız gereken şeyler sadece ekran kartını ilgilendiren kısımlar yani. çözünürlük aa af gibi.




  • dirt 2 de hepsini aynen yaptım çözünürlüğü de 1280 e düşürdüm sonuclar; 25dakikalık oynama sonrası:
    FRAPS>>>> oyunda herşey karma karısıkken sular tozlar havadayken arabalarla çarpışma anında en alt değeri 30 oldu ama normal oyun esnasında 40-55 arasında kaldı
    ISI>>>>>> bende REALTEMP prosu kurulu alrmları actım hem cpu hem gpu için alarmı 80 dereceye kurdum alarm hiç çalmadı we benm gürdüüm maximum ısı 77 derece oldu
    CPU kullanımı >>>> %92 lık cpu kullanımı oldu sürekli we herhangi bi degerde düşüş olmadı ayrıca cpu kullanımı için 1 gb lık zip te yapıyordum oyun esnasında bu degerleri alırken

    Core Speed 1330.3 MHz
  • işlemcinin %92 de çalışması ilginç.
    core speed e hemen bakman gerekiyordu oyunu gizler gizlemez gördüğün değer önemli. 1.3ghz boşta ki değerlerden biri. 2-3 basamak var en düşüğü 900mhz. hiç bi işlem yapmazken 900mhz de çalışır. ufak işlerde 1.3 zorlu işlerde 2.16.
    neyse bence prime95 i denemelisin. büyük ihitimal gene işlemcin tam kapasitede çalışmamıştır. yakın zamanda dirt 2 yi bende indirip deneme yaparım olmazsa.
  • merhaba,
    bu modelin satışta olduğu bir yer varmı şu anda
  • bimeks den ..ACER AS5820TG CORE İ3-330M 2.13GHZ-3GB-320GB-DVDRW-15.6''-1024MB HD5650-CAM-W7BAS urunde tam olarak bu,artık bizde bu forumu takip edecegiz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ViTalyCL


    quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    Ben de bugün aldım ya özelliklere ve fiyata bakınca mükemmel ötesi bir cihaz. Henüz bataryayı test etmedim bir de söylendiği kadar az ısınmıyor ama 960 liraya aldım.
    Laptop almayı düşünen varsa bu fiyata bu özellikleri mümkün değil bulamaz tavsiye ediyorum.

    Linkini ararken stok bitmiş vallahi :) i330 işlemcilisiydi başlıktaki laptopun. Diğer özellikler aynı.


    Bende i330 işlemci olanından aldım , nerden 960 liraya aldın yahu varsa şu cihazdan 1 tane daha alırım walla.




  • arkadaslar ben bir sey soracagım biraz once win7 ultimate kurdum herseyi hallettim ama ati ekran kartını tanıtamadım acer in sitesinden indirdim olmadı daha sonra kaldırdım driver genuies pro ile indirdim gene tanımadı standart vga denetleyicisi olarak goruyor ve uzerinde ünlem işareti war ekran kartı olarak ta intel i goruyor bu sorunla karsılasan war mı warsa nasıl sorunu cozdu
  • kurduğun win7 32bit mi 64 bitmi?
    alttakini dene 32bit driver için 4820 veya 3820 nin driver larına bak. bu alttaki 4820 ninki en güncel olanı.
    http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_AMD_8.692.1.0_W7x86_A.zip?acerid=634189960710348831&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%204820TG&OS=702&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_27




  • quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    kurduğun win7 32bit mi 64 bitmi?
    alttakini dene 32bit driver için 4820 veya 3820 nin driver larına bak. bu alttaki 4820 ninki en güncel olanı.
    http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_AMD_8.692.1.0_W7x86_A.zip?acerid=634189960710348831&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%204820TG&OS=702&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_27


    Dostum sorunu hallettim yukarıda arkadas paylasmıs bios ta ekran kartını solediği gibi değiştirdim oldu ancak kurduktan sonra tekrar eski haline getirdiğimde bu defa ekran acılmadı windows basladı ama goruntu gelmedi aslında benim için intel ekran kartının olmaması pek onemli değil o yuzden kurcalamaya gerek duymayacagım

    birde ben makinaya biraz once stres testi yaptım ısınması biraz geciktiği için fanı da elimle kapadım işlemci 91 dereceyi gordu benim işlemci i5 430m 2527 saat hızı weriyor ortalama 91 derecede 2350 ile 2500 arasında gitti geldi 900mhz inmedi ilgilenen arkadaslara duyurulur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinan_sinan10


    quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    kurduğun win7 32bit mi 64 bitmi?
    alttakini dene 32bit driver için 4820 veya 3820 nin driver larına bak. bu alttaki 4820 ninki en güncel olanı.
    http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_AMD_8.692.1.0_W7x86_A.zip?acerid=634189960710348831&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%204820TG&OS=702&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_27


    Dostum sorunu hallettim yukarıda arkadas paylasmıs bios ta ekran kartını solediği gibi değiştirdim oldu ancak kurduktan sonra tekrar eski haline getirdiğimde bu defa ekran acılmadı windows basladı ama goruntu gelmedi aslında benim için intel ekran kartının olmaması pek onemli değil o yuzden kurcalamaya gerek duymayacagım

    birde ben makinaya biraz once stres testi yaptım ısınması biraz geciktiği için fanı da elimle kapadım işlemci 91 dereceyi gordu benim işlemci i5 430m 2527 saat hızı weriyor ortalama 91 derecede 2350 ile 2500 arasında gitti geldi 900mhz inmedi ilgilenen arkadaslara duyurulur


    bios tan değiştirilebilir grafik seçeneğini kapatırsan sadece 5650 yi kullanabilirsin. şarjının uzun gitmesini istediğinde lazım olabilirdi intel hd. yukarıdaki buna imkan tanıyordu. değiştirilebilir grafikten vazgeçtiğinde amd nin sitesindeki herhangi bi mobility driverını kurabilirsin.
    bu arada yaptığın test için çok teşekkür ederim. i5 lerde 90 dereceleri okumuştum bi kaç yerde ama 5820 değildi onlar. sayende emin olabildim i5 lerde frekans daha üst ısılarda düşüyor demkki ve olması gerekende bu. 85 derecede frekans düşürmesi laptop için düşük bi eşik i3 lere özel bişeymi bu hala bilemiyorum senin gibi deneyen birisini bulamadım i3 ü olupta :) bide şöyle bişey var 85 gibi fan hızı artıyor ama tam o sırada frekans düşüyor. 90 derecede frekans düşmeye başlasa gene kurtaracak ama kurtarmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: multeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinan_sinan10


    quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    kurduğun win7 32bit mi 64 bitmi?
    alttakini dene 32bit driver için 4820 veya 3820 nin driver larına bak. bu alttaki 4820 ninki en güncel olanı.
    http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_AMD_8.692.1.0_W7x86_A.zip?acerid=634189960710348831&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%204820TG&OS=702&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_27


    Dostum sorunu hallettim yukarıda arkadas paylasmıs bios ta ekran kartını solediği gibi değiştirdim oldu ancak kurduktan sonra tekrar eski haline getirdiğimde bu defa ekran acılmadı windows basladı ama goruntu gelmedi aslında benim için intel ekran kartının olmaması pek onemli değil o yuzden kurcalamaya gerek duymayacagım

    birde ben makinaya biraz once stres testi yaptım ısınması biraz geciktiği için fanı da elimle kapadım işlemci 91 dereceyi gordu benim işlemci i5 430m 2527 saat hızı weriyor ortalama 91 derecede 2350 ile 2500 arasında gitti geldi 900mhz inmedi ilgilenen arkadaslara duyurulur


    bios tan değiştirilebilir grafik seçeneğini kapatırsan sadece 5650 yi kullanabilirsin. şarjının uzun gitmesini istediğinde lazım olabilirdi intel hd. yukarıdaki buna imkan tanıyordu. değiştirilebilir grafikten vazgeçtiğinde amd nin sitesindeki herhangi bi mobility driverını kurabilirsin.
    bu arada yaptığın test için çok teşekkür ederim. i5 lerde 90 dereceleri okumuştum bi kaç yerde ama 5820 değildi onlar. sayende emin olabildim i5 lerde frekans daha üst ısılarda düşüyor demkki ve olması gerekende bu. 85 derecede frekans düşürmesi laptop için düşük bi eşik i3 lere özel bişeymi bu hala bilemiyorum senin gibi deneyen birisini bulamadım i3 ü olupta :) bide şöyle bişey var 85 gibi fan hızı artıyor ama tam o sırada frekans düşüyor. 90 derecede frekans düşmeye başlasa gene kurtaracak ama kurtarmıyor.


    MÜLTECİ ARKADAS;stress test ve ısı sonucları(dirt2 ile ileri ayarlar)
    elimle fanı kapama rağmen ısı 86 derece cok zor cıktı 25 dakikalık bi oyundan we fanı kapamadan sona ki değerler söle oldu;
    86 dreceye kadar cpuZ de c.SPEED 2128 gösteryprdu ama aynı derecede bi an 930 lara düştü ve stress testi esnasında dirt2 açık,download yapılıyor ve fan girişini kapattım.bazende 86 derecede hala 2128 de kalmaya dewam etti.
    BEN BU TESTİ SENİN ICIN YAPTIM AMA SANA ANLATMAK ISTEDIGIM SEYI TEKRAR BELKI ANLARSIN DIE TEKRAR VE SONKEZ BELIRTECEM... BAK BU YAPTIGIN TEST VE BU CİHAZDAN YAKINDIGIN KONU VE BEKLENTILERIN.... BEN 1000-1500TL CİVARINDAKİ Bİ NOTEBOOK'UN SENIN BU TARZ BEKLENTILERINE CEVAP VERMESINI YADA VERMEMESINI, GOZ ONUNDE BULUNDURULACAK BI DURUM OLDUGUNU DUSUNMYORM......EGER SEN BURADA BELIRTTIGIN YADA BENM ANLADIGIM BEKLENTILERLE BI NOTEBOOK KULLANMAK ISTIYORSAN 1000-1500TL DUSUNCESINDEN KURTUL VE MARKASI ASLINDA NE OLURSA OLSUN 1500'UN USTUNDE 1700 OLUR 2000 OLUR BI CIHAZ AL RAHAT ET....AYRICA MARKASI NE OLRSA OLSUN DERKEN SADECE SU MARKALARDAN BAHSETTİM=SONY-TOSHIBA-DELL-ACER-LENO




  • quote:

    Orijinalden alıntı: matt mete


    quote:

    Orijinalden alıntı: multeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinan_sinan10


    quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    kurduğun win7 32bit mi 64 bitmi?
    alttakini dene 32bit driver için 4820 veya 3820 nin driver larına bak. bu alttaki 4820 ninki en güncel olanı.
    http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_AMD_8.692.1.0_W7x86_A.zip?acerid=634189960710348831&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%204820TG&OS=702&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_27


    Dostum sorunu hallettim yukarıda arkadas paylasmıs bios ta ekran kartını solediği gibi değiştirdim oldu ancak kurduktan sonra tekrar eski haline getirdiğimde bu defa ekran acılmadı windows basladı ama goruntu gelmedi aslında benim için intel ekran kartının olmaması pek onemli değil o yuzden kurcalamaya gerek duymayacagım

    birde ben makinaya biraz once stres testi yaptım ısınması biraz geciktiği için fanı da elimle kapadım işlemci 91 dereceyi gordu benim işlemci i5 430m 2527 saat hızı weriyor ortalama 91 derecede 2350 ile 2500 arasında gitti geldi 900mhz inmedi ilgilenen arkadaslara duyurulur


    bios tan değiştirilebilir grafik seçeneğini kapatırsan sadece 5650 yi kullanabilirsin. şarjının uzun gitmesini istediğinde lazım olabilirdi intel hd. yukarıdaki buna imkan tanıyordu. değiştirilebilir grafikten vazgeçtiğinde amd nin sitesindeki herhangi bi mobility driverını kurabilirsin.
    bu arada yaptığın test için çok teşekkür ederim. i5 lerde 90 dereceleri okumuştum bi kaç yerde ama 5820 değildi onlar. sayende emin olabildim i5 lerde frekans daha üst ısılarda düşüyor demkki ve olması gerekende bu. 85 derecede frekans düşürmesi laptop için düşük bi eşik i3 lere özel bişeymi bu hala bilemiyorum senin gibi deneyen birisini bulamadım i3 ü olupta :) bide şöyle bişey var 85 gibi fan hızı artıyor ama tam o sırada frekans düşüyor. 90 derecede frekans düşmeye başlasa gene kurtaracak ama kurtarmıyor.


    MÜLTECİ ARKADAS;stress test ve ısı sonucları(dirt2 ile ileri ayarlar)
    elimle fanı kapama rağmen ısı 86 derece cok zor cıktı 25 dakikalık bi oyundan we fanı kapamadan sona ki değerler söle oldu;
    86 dreceye kadar cpuZ de c.SPEED 2128 gösteryprdu ama aynı derecede bi an 930 lara düştü ve stress testi esnasında dirt2 açık,download yapılıyor ve fan girişini kapattım.bazende 86 derecede hala 2128 de kalmaya dewam etti.
    BEN BU TESTİ SENİN ICIN YAPTIM AMA SANA ANLATMAK ISTEDIGIM SEYI TEKRAR BELKI ANLARSIN DIE TEKRAR VE SONKEZ BELIRTECEM... BAK BU YAPTIGIN TEST VE BU CİHAZDAN YAKINDIGIN KONU VE BEKLENTILERIN.... BEN 1000-1500TL CİVARINDAKİ Bİ NOTEBOOK'UN SENIN BU TARZ BEKLENTILERINE CEVAP VERMESINI YADA VERMEMESINI, GOZ ONUNDE BULUNDURULACAK BI DURUM OLDUGUNU DUSUNMYORM......EGER SEN BURADA BELIRTTIGIN YADA BENM ANLADIGIM BEKLENTILERLE BI NOTEBOOK KULLANMAK ISTIYORSAN 1000-1500TL DUSUNCESINDEN KURTUL VE MARKASI ASLINDA NE OLURSA OLSUN 1500'UN USTUNDE 1700 OLUR 2000 OLUR BI CIHAZ AL RAHAT ET....AYRICA MARKASI NE OLRSA OLSUN DERKEN SADECE SU MARKALARDAN BAHSETTİM=SONY-TOSHIBA-DELL-ACER-LENO


    dostum saol yaptığın test için. sen şanslıymışsın elindeki işlemci ısınmıyor. stress testi bende 5dk sonra işlemciyi 85 lere çıkarıyor. senin işlemcin ısınmıyor bu sayede sıkıntı yaşamıyorsun. sende de 85 de yavaşladıysa demekki i3 lerde frekans düşürme eşiğini düşük tutmuşlar ama bunada bişey demiyorum çünkü 32nm lik 2.13ghz lik bi işlemci zaten ısınmaz. bu yüzden 85 derecede frekans düşümesi sorun teşkil etmez. ama bendeki işlemci ısınıyor. ısınması sorun değil ben 90 derecede çalışmasını dert etmem fan biraz gürültü yapar o kadar. ama frekans düşürüyor.
    şimdi ben bu işlemciyi tam kapasite kullanamayacaksan, hızının en lazım olduğu zorlayıcı şeylerde o hızı 3 te birine düşürüyorsa ve ekran kartımında bu yüzden hiç bişe yaramamasını sağlıyorsa bu parayı asla haketmiyordur bu laptop. bu yüzden bu halini kabul etmem sineye çekmem. "neyse şarjı iyi gidiyor hemde şık" diyemem. 4810 lar felan geçen sene bu paralara hatta daha ucuza satılıyordu ve eğer donanımı önemsemiyorsam onlar daha hafif onların şarjı daha çok gidiyordu. hemde dediğim gibi tam bir sene önce. şuan donanımını kullanamıyorsam o laptoplardan bi farkı kalmıyor. tam kapasite çalıştırmak istediğim de 900 mhz de çalışan laptop inan onlardan daha yavaş oluyor.
    eminim dirt 2 yide yüklesem aynı sorunu yaşayacağım. sonuçta elimdeki oyunlardan zayıf bi oyun değil. fizik olayları daha çoktur ve işlemciye daha çok abanıyordur dirt2. malzeme bu yapacak bişey yok diyecek bi durum değil yani.




  • mülteci kardeş önerdiğin programlarla test yaptım

    5 sn aralıklarla 930 laradüşüyor cihaz sonra 5 sn 2400 lere geri çıkıyor. işlemcim i3 5820TG. sıcaklık artunca 80-85 olunca 2300 lere çıkıyor 60-65 düşünce 930 lara düşüyor. nedir usta bunun açıklaması
  • bende benzer bi durum yasadım cok sasırdım multeci kardesimin kfasını daa fazla karıstırmamak için bişe demedim :))
  • 5820tye windows 7 ultimate kurdum , yalnz acerin programlarını bulamadım FN tusları aktif değil bu konuda bilgisi olan bir arkadas yardımcı olursa sevinirim.
  • sorunu sorusu olan beni eklesin metemt@hotmail.com buraya yazıpta beklicemize hemen yardımcı olmaya calısırım eger online olmassam mail atın
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.