Şimdi Ara

acer 5105- HDD Yİ KOMPLE FORMATLADIM NASIL ESKİ HALİNE GETİREBİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben acer 5105 modelinden 2 tane aldım. bilirsiniz bilgisayar ilk geldiğinde hdd 4 parçaya ayrılmış oluyor. 7gb lik kısımda vista ve driverlar 400-500 mb lık kısımda servis gibi bişey kalanıda 70 er gb a bölmüş adamlar. ben vista kullanamadığım için birini komple xp cdsiyle formatladım ve xp ye geçtim. diğerinde vista yüklü vaziyette duruyor. ancak şimdi benim xp yüklü olanı tekrar eski haline getirmek istiyorum. ne yapabilirim. acaba diyorum diğer bilgisayardan hdd yi komple kopyalama gibişey yapılabilirmi. yapılacak başka şey varmı veya nasıl eski haline getirebilirim. bilgisayar 2 tane unutmayın veya servise versem hallederlermi????



  • aspire 5105 konusunda da sormuştun.tüm diski mi formatladın?öyle ise elveda windows sadece c yi formatladıysan dönebilirsin.bu bilgiyi yazsaysın daha iyi yardımcı olabilirdik.normalde recovery f sürücüsünde olur.xp attığına göre alt+f10 işe yaramaz.

    eğer recovery bölümü duruyorsa bir yerlerden win 98 disk i bul.onunla başlat.yükleme aşamasına geçmeden şu an hatırlamadığım bir tuşa basarak ms dos u açıyorsun.oraya f disk yaz.f disk uygulamasıyla aktif partition ı recovery olan f sürücüsü olarak ayarla.pc yi yeniden başlatım hdd ile boot edersen recovery uygulaması açılıp pc yi eski haline döndürür.

    aynı bilgisayardan iki tane olması pek işine yaramaz.diğer pc den recovery alıp yükleme yaparsan diğer lisansını da tehlikeye atarsın.

    tüm diskleri sildiysen acer a bir danış.ben başka bir pc de windows yükleyip altındaki keyi girmiştim olmamıştı malesef.yine de elinde keyin olduğuna göre mutlaka bir yolu vardır herhalde.




  • KArdeş Vista olan Diski imaj alarak diğerine basman lazım Ghost acronis gibi programlarla, hatta komple diski imaj alıp yapabilirsin ama sadece lisans sorun oalbilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.