Şimdi Ara

Acemiyim uzun yola çıkacağım tavsiyeleriniz nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elinizden geldiğince az yemek yiyin yoksa çok fena uyku yapar.
    Yolun sonuna doğru uykunuz gelmeye başlayacaktır çerez yiyin yemek için değil ama uykunuzu getirmeyecektir.
    Son olarak ta eşinizede şöförlük öğretin, babam annemin şöför olması sayesinde şuanda sağ diyebilirim. Yada eski komşumuz çocuğu zehirlendiği zaman kapının önünde araba olmasına rağmen hiçbir şey yapamamıştı böyle önemli zamanlarda ambulans beklemektense atlayıp hemen gitmek hayat kurtarır.
  • Çıkma dışarı kurtlar sofrası
  • Cevap yazan fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yolculuk keyfi değil mecburi olacak aracımı da eşim ve kızımı da İstanbul’a götürmek zorundayım 2 güne yola çıkmaya karar verdim. İnşallah söylenen her şeye azami dikkat edeceğim. Yolculuktan sonra yine yazacağım. Tabi mevlam nasip ederse..
    Tekrar çok çok teşekkürler olumlu olumsuz yorum yazan herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadikutlu -- 25 Mart 2020; 21:44:51 >
  • Ben bir buçuk iki saatte bir yorulup mola veriyorum. Gece olunca bi cok aracin fari ayarsiz sacma sapan xenon led turevi ampul takanlar uzunlari acik gidenler ne ararsan var. O yuzden gece vaktine kalmamanizi tavsiye ederim. Onceki gunden erken kalkmak önemli cunku erken kalkinca erken uyku gelir ve erkenden yatmis yola da erkenden cikmis olursunuz.
    Bagaja ne alinir varsa ince tip stepne ama cogu kisi aracta bulundursa da is takmaya gelince muhtemelen takamaz:)
    Hava kompresöru civi mivi girerse is gorur.
    Bi bidonda su bulundurun radyatör eksiltir cam suyu lazim olur olur yani. Cam suyunu kontrol edin bu arada. Teker havalari da onemli yakiti baya etkiliyor.
    Muz hizli atistirmalik iyi olur
    Ondeki araclara cok yanasmamaya ozen gösterin tas vs sekip cama gelebiliyor.
    Arac sollarken onunuze kiracagini hissederseniz ufak bi kornayla uyarin, selektoru gormeyebiliyorlar.
    Yol calsimasi tabelalarina dikkat edin serit kapaniyor tehlike arz edebiliyor.
    Wc icin opet tavsiye ederim.
    Arac tupluyse benzin de bulundurun depoda nolur nolmaz.
    Powerbank da bulundurun.
    Baska da aklima bi sey gelmedi.




  • 3 gündür yolda mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 25 Mart 2020; 22:56:8 >
  • Hayır daha yola çıkmadım nasipse 1-2 güne çıkacağım
  • adamlarda ne cesaret varya.aklin varsa ucak otobus ne olursa tut onla git.arabayla bi yere girip rezil olmak istemiyorsan tabi.
    daha yeni 1300 km yoldan geldim.11 yildir suruyorum.bizim trafigimiz,surucu profilimiz acemilere uygun degil.hele uzun yolda.daha kolay diyenlere aldirma. baskasinin hatasini tolere edecek kadar refleks kazanamadiysan(1 ayda olcak is diil)sonu aci bitiyor.
  • kardes cikma bak.cocugunu dusun.sen direksiuondayken hayatlari sana emanet gibi bisey .Allah korusun bisey olursa affedemezsin kendini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    kardes cikma bak.cocugunu dusun.sen direksiuondayken hayatlari sana emanet gibi bisey .Allah korusun bisey olursa affedemezsin kendini
    Kardeş haklısın kendimden çok onları düşünüyorum tabi ki fakat arabayı da mutlaka götürmem gerekiyor 🤷‍♂️ Farz edelim uçakla gittim arabayı İstanbul’a nasıl götüreceğim öneriniz var mı? Ya da yola kendi arabamla çıksam 2 saatte bir mola versem hız sınırlarında gitsem bir de yolda 1 gün konaklasam gidilir mi öyle yapmak var aklımda çünkü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME

    adamlarda ne cesaret varya.aklin varsa ucak otobus ne olursa tut onla git.arabayla bi yere girip rezil olmak istemiyorsan tabi.
    daha yeni 1300 km yoldan geldim.11 yildir suruyorum.bizim trafigimiz,surucu profilimiz acemilere uygun degil.hele uzun yolda.daha kolay diyenlere aldirma. baskasinin hatasini tolere edecek kadar refleks kazanamadiysan(1 ayda olcak is diil)sonu aci bitiyor.
    Bu ara da daha önce Urfa Mardin arası gidip geldim 200 km civarı yol yaptım otoyolda tecrübe sayılır mı bilmem 🤷‍♂️ geç giderim ama yavaş bol molalı giderim planı var aklımda bilemedim. Sen öyle söyleyince de içime oturdu ne yapsam şaştım kendime güvenim tam ama riske atama eşimi kızımı:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hadikutlu

    Bu ara da daha önce Urfa Mardin arası gidip geldim 200 km civarı yol yaptım otoyolda tecrübe sayılır mı bilmem 🤷‍♂️ geç giderim ama yavaş bol molalı giderim planı var aklımda bilemedim. Sen öyle söyleyince de içime oturdu ne yapsam şaştım kendime güvenim tam ama riske atama eşimi kızımı:(

    Alıntıları Göster
    Hocam 1 ay uzun yol için gerçekten çok çok az bir deneyim, şehir içi ve uzun yol aşırı farklı şeyler, kendim izmir de yaşıyorum ehliyetimi kasım ayında aldım, izmir içi her yere çok rahat girebiliyordum okulum da manisada, evimden 45-50km uzakta fakat sonuçta şehir dışı yolu, her neyse ilk çıktığımda tek çıkmamış olmama rağmen tırlar üstüme geliyordu araç sollarken acemice davranıyordum vs vs 45 km yolu 1 saatte zar zor gitmiştim. Ben 5 aydır araç kullanmama rağmen hala hatalarım oluyor uzun yola gittiğimde istemsizce bi aracın önüne kırdığım veya onların önüme kırdığı fark etmediğim anlar çok oluyor, sizin yaşınız benden büyüktür daha temkinlisinizdir fakat araç sürme işi yaşa da temkine de bakmıyor sen yapmazsanda karşındaki bi hata yapabiliyor... tavsiyem genelde orta ve sol şeridi kullanmanız emniyet şeridine uzak olmanız her zaman için iyidir çünkü kanı hızlı akan gençler emniyet şeridinden ve sağ şeritten sollama çok yapıyor.




  • 1 aylık şoförüm diyorsun markete bile giderken tereddüt etmen lazım ne uzun yolu ne 1400 km si.
    Umarım şakadır trafiğin hiç bir zaman şakası olmaz bu şekilde trafikteki diğer araçları da riske atıyorsunuz.
  • brhc B kullanıcısına yanıt
    En muhteşem öneri bence
  • Uzun yol tek şöförle bitmez, 3-4saat sonra pişman olursun. En rahat arabayla bile dinlenmeden o yol çekilmez. Ben bir kere böyle bir şeye kalkıştım bir daha tövbe.
  • 1 aydır kullanan adam 1400 km yola mı gider? Bu nasıl bir cesaret? Eğer doğruysa kesinlikle tavsiye etmem yani 500 600 km falan deseydin nereye gideceğine bağlı olarak da değişitrdi ama sen o 1400 km lik yolda bir sürü farklı durumla karşılaşırsın allahın urfasından kalkıp istanbula gideceğim diyorsun ben otobüsle antalyadan malatyaya gittim 950 1000 km yol öğleden sonra 4 gibi bindim sabah uyandığımda daha otobüs gidiyordu... kendim kullanmadığım halde yorgunluktan pestilim çıktı sen kullanırken aşırı virajlı yollar olabilir, bozuk yollar olabilir, yorgunluktan dolayı dikkatin dağılabilir daha acemisin her türlü sakat durum oluşabilir. Ciddi bir hata yaparsın kendini uçurumdan yuvarlanırken bile bulabilirsin ya da bir tır seni altına alır üstünden geçer ve bu da hem kızının hem de senin sonun olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 28 Mart 2020; 17:54:24 >
  • Hocam tecrübesizsin uzun yol başka şeye benzemez diyenlere bakma. Sen o uzun yola çıkmadan o tecrübeyi kazanamayacaksın zaten. Ben de 1 aydır araç kullanan biri olarak bir acemi tavsiyesi verebilirim gece uzun yolda çoğu zaman ilerini net göremeyip şerit takibiyle araç sürmek insanı aşırı tedirgin ediyor. Uzunları da sürekli açık tutamayacağın için ilk uzun yol deneyimini bence sadece gündüz saatlerinde yapmanı öneririm. Rotanın orta noktasında git bir öğretmenevine hava kararınca dinlen uyu diğer sabah yola devam et. Gündüz önünü görerek daha rahat edersin. Bir de çabuk bitsin diye 100'ün üstüne çok çıkmamaya çalış bırak 2 günde dinlene dinlene yolunu bitir tedirgin olmadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sentez*

    Hocam tecrübesizsin uzun yol başka şeye benzemez diyenlere bakma. Sen o uzun yola çıkmadan o tecrübeyi kazanamayacaksın zaten. Ben de 1 aydır araç kullanan biri olarak bir acemi tavsiyesi verebilirim gece uzun yolda çoğu zaman ilerini net göremeyip şerit takibiyle araç sürmek insanı aşırı tedirgin ediyor. Uzunları da sürekli açık tutamayacağın için ilk uzun yol deneyimini bence sadece gündüz saatlerinde yapmanı öneririm. Rotanın orta noktasında git bir öğretmenevine hava kararınca dinlen uyu diğer sabah yola devam et. Gündüz önünü görerek daha rahat edersin. Bir de çabuk bitsin diye 100'ün üstüne çok çıkmamaya çalış bırak 2 günde dinlene dinlene yolunu bitir tedirgin olmadan.
    1400 km yola birden çıkılmaz 300 400 km de uzun yol. herşeyin bir yolu adabı var.. önce daha kısa mesafelerle başlarsın uzun yolda kullanmaya sonra birkaç yıl geçer 1000 km 1400 km cesaret edersin.. 1 aylık sürücülüğünüzle neyinize güveniyorsunuz? işte ölümlü, tır altına girmeli, takla atmalı, uçurumdan yuvarlanmalı, ikiye bölünmeli kazalara sizin gibiler neden oluyor..

    20 yıldır araba kulanıyorum, defalarca kez de uzun yola gittim fakat daha 1 kez bile ne şehir içinde, ne şehir dışında, küçük bir kazaya dahi karışmadım. ufak dokunmaları saymıyorum çünkü onlar karşı tarafın suçuydu..

    çünkü herşeyi akla ve mantığa uygun yaptım.. yani boyumdan büyük şeylere teşebbüs etmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 29 Mart 2020; 15:48:34 >




  • Adolf Hitler 88 kullanıcısına yanıt
    Yolculuğu 2ye böl demişim işte. Bigün 700 diğer gün 700. Ne yapsın adam bu virüsün içinde toplu taşımaya mı binsin? 15 saat aralıksız yol git demiyoruz biz de. Gündüz gözüyle 600-700 km dinlene dinlene sürmeye korkacak adam zaten arabayı niye alsın oyuncak mı bu önce az parkta oyna sonra şehir değiştir mi diyelim? Gündüz gözü 2 saat sürer 15 dk dinlenir devam eder rotanın ortasında da dinlenir diğer gün, gündüz gözüyle 2 saate böyle böyle tamamlar işte yolculuğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 29 Mart 2020; 15:52:9 >
  • Öncelikle kemelerlerinizi takmayı unutmayın.En ölümcül kazalar şehirlerarası yollarda gerçekleşir.Küçük kızınız için kemerli bir bebek koltuğu en iyisidir.Sakın eşiniz ön koltukta kızı kucağında taşımasın.Ani bir frende kötü şeyler olabilir.

    Aracınızla sollama hariç sol şeritte bulunmayın.90-100km sabit hızınız olsun.En az 400km de bir mola verin.Tek kontakta usta şöförler bile öyle bir yolu molasız bitiremezler.Lambasız kavşaklara dikkat edin.Otobanda en trhlikeli araçlar tırlar ve otobüslerdir.Selektörsüz bu araçları sollamayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sentez*

    Yolculuğu 2ye böl demişim işte. Bigün 700 diğer gün 700. Ne yapsın adam bu virüsün içinde toplu taşımaya mı binsin? 15 saat aralıksız yol git demiyoruz biz de. Gündüz gözüyle 600-700 km dinlene dinlene sürmeye korkacak adam zaten arabayı niye alsın oyuncak mı bu önce az parkta oyna sonra şehir değiştir mi diyelim? Gündüz gözü 2 saat sürer 15 dk dinlenir devam eder rotanın ortasında da dinlenir diğer gün, gündüz gözüyle 2 saate böyle böyle tamamlar işte yolculuğu.
    senin 600 700 km diye küçümsediğin yol da acemiye uygun değil. bak 1 aylık ehliyeti olan adam diyorsun. 1 ay.. 30 gün.. bu 30 gün içinde adam belki 8 - 10 sefer araba kullandı onda da tenha yolda kullanmıştır

    direksiyon sınavından geçti diye araba kullanmayı biliyor anlamına gelmez o sınavlarda ayna kontrolü yapıyor musun, kemer taktın mı ona göre ehliyet veriyorlar toplamda 5 dakika araba kullanıyorsun

    ha ehliyet almadan önce bu adam aktif kullandıysa, kaçak olarak sürdüyse biliyorsa ona lafım olmaz ama öyle olsa zaten buraya bu başlığı açıp da sormazdı

    bu adam araba kullanmayı bilmiyor ehliyeti kanunen olsa bile gerçekte deneyim kazanana kadar benim için yok hükmündedir..

    bu adam sırf kendi hayatını değil başkalarının da hayatını tehlikeye atacak bir şeyler yapmasın diye yazıyorum

    çünkü kaza yaparsa sadece kızı ve kendisi değil başkasının da başını derde sokabilir

    corona olayından dolayı zaten de yolculuğunu iptal etsin gitmesin bulunduğu şehirde kalsın.. salgınlarda şehir değiştirmek zaten uygun değildir. hatta şehir dışına çıkılmasına yasak gelmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 29 Mart 2020; 16:11:40 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.