Şimdi Ara

Acele Yardım - Sony vs Panasonic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben cok uzun süredir tv almak isteyen ve araştırmaktan sıkılan biri olarak burada bulunan üstadlardan yardım istiyorum.
    Panel kalitesi ve aşağıda belirteceğim yayın tercihleri doğrultusunda bu iki ürün arasında nasıl bir karşılaştırma yaparsınız?

    Sony 40w5500 ya da muadili sanırım 40w5720
    Panasonic 42g10 ya da devamı 42gw10

    tercihler,
    standard uydu alıcı digiturk
    maç ve tüm normal kanallar
    ayrıca ufak çaplı bir ev sinema sistemiyle film izleme
    ps3 ve nintendo oyun

    lütfen çok çok acele yardım...

    Teşekkürler simdiden...



  • standart yayında g10 un bariz üstünlügü var. ps3 ve nintendo türevleri konsollarda ve pc baglantısı/full hd görüntü ( bluray vs..) gibi şeylerde ise w5500 üstün.ben olsam (normal tv kanalı izlemeyen biri olarak :) ) w5500 ü tercih ederdim.
  • G10 kullanıyorum, sürekli PC ye bağlı ve full HD filmler, vs... izliyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darksun06

    Merhaba,
    Ben cok uzun süredir tv almak isteyen ve araştırmaktan sıkılan biri olarak burada bulunan üstadlardan yardım istiyorum.
    Panel kalitesi ve aşağıda belirteceğim yayın tercihleri doğrultusunda bu iki ürün arasında nasıl bir karşılaştırma yaparsınız?

    Sony 40w5500 ya da muadili sanırım 40w5720
    Panasonic 42g10 ya da devamı 42gw10

    tercihler,
    standard uydu alıcı digiturk
    maç ve tüm normal kanallar
    ayrıca ufak çaplı bir ev sinema sistemiyle film izleme
    ps3 ve nintendo oyun

    lütfen çok çok acele yardım...

    Teşekkürler simdiden...

    Bende bu iki cihaz arasında kaldım.Yalnız maçlarda ve normal sd yayın,digitürk için w5500 iyi bir seçenek olmaz.Bu durumda panasonic g10 veya gw10 daha iyi.Yalnız panasonic şuan sadece istanbul bilişim tarafından satılıyor.Bu ürünler için fiyat aldınızmı acaba?




  • fiyat konusunda istanbul bilisime mecburuz şu anda... fiyatları w5500 ile 42gw10 birbirine yakın. sd yayını uydudan da kabloludan da digiturkten de izlesem plazma daha iyi diyorsunuz anladıgım kadarıyla. peki bu yanık olma veya baska sıkıntılar konusunda panasonicin bu urunu icin yapılan yorumlara hakkında ne dusunuyorsunuz. w5500 icin ise sadece konsollarda artısı olacaksa sanki panasonic sıcak gibi ama iste standart eski teknoloji, lcd yeni teknoloji lafları acaba mı sorusunu insannın kafasında uyandırıyor.
  • Tekofaks Panasonic dağıtıcılığını bırakıyormuş, Panasonic artık kendi Türkiye ofisi üzerinden Panasonic ürünlerinin pazarlamasını yapacakmış. Panasonic bu işi düzgün oturtabilirse yıllardır Tekofaks yüzünden yaşanan Panasonic LCD ve PLazma TV'lerdeki malsızlık sıkıntıları son bulabilir.
    Haber:http://teknoloji.milliyet.com.tr/Teknoloji/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=36&ArticleID=1116882&Date=12.07.2009&b=Panasonic,%20Bermekle%20%20ortakligi%20bitirdi

    Hoş siteleri hala 2008'den kalma bilgilerle dolu ama hayırlısı diyelim:http://www.panasonic.com.tr/index.asp




  • quote:

    Orjinalden alıntı: darksun06

    fiyat konusunda istanbul bilisime mecburuz şu anda... fiyatları w5500 ile 42gw10 birbirine yakın. sd yayını uydudan da kabloludan da digiturkten de izlesem plazma daha iyi diyorsunuz anladıgım kadarıyla. peki bu yanık olma veya baska sıkıntılar konusunda panasonicin bu urunu icin yapılan yorumlara hakkında ne dusunuyorsunuz. w5500 icin ise sadece konsollarda artısı olacaksa sanki panasonic sıcak gibi ama iste standart eski teknoloji, lcd yeni teknoloji lafları acaba mı sorusunu insannın kafasında uyandırıyor.


    plazmalarda ekran yanıgı son senelerde iyice azaldı.panasonicin 11 jenerasyon panelleri zaten bu konuda çok iyi.Mesela bende ekran yanıgı ve başka konularda çok terettüdde kalmıştım ama yaklaşık 1.5 senedir panasonic 42px80 plazma kullanıyorum ve tereddütlerimin yersiz oldugunu gördüm.Oyun ve bluray filmleri konusunda hiç sorun yaşamadım.Ekran kalitesi çok iyi.Eger bulursam ben 37gw10 alacagım ama türkiyede yok galiba.Mecbur panasonic türkiyeye gelene kadar bekleyecegiz.




  • ekran yanığı için ozel olarak umursadıgınız bir kullanım biçimi var mı?
    ayrıca tecrubeleriniz dogrultusunda bizzat w5500 ile goruntu karsılastırmasında ve performansta neler soyleyebilirsiniz?
  • ekran yanıgı sorun olmaz merak etmeyin ama içiniz rahat olsun derseniz o zaman tabiki panasonic plazmalar için ilk 1000 saat kullanım ayarları var.Malesef w5500 ile yanyana karşılaştırma yapamadım.Bugün panasonic yetkilileri ile Telefonlada konuştum.Yeni magazalarının ne zaman açılacagını,yeni plazma ve lcd lerin ne zaman gelecegi hakkında şuanda net bir bilgi yok dediler.Yani alacagımız plazmayı mecburen istanbul bilişimden alacagız.
  • peki istanbul bilisimden alınmış olan ürünlerle ilgili bariz problem yaşayan ve ne gibi problemler yaşayanlar var acaba? ornek var mıdır?
    ayrıca karşılaştırma dogrultusunda w5500 ile 42gw10 arasında siz olsaydınız neden hangisini seçerdiniz?
    (ikisini de aynı kullanım amaçları doğrultusunda değerlendirirseniz?)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darksun06

    peki istanbul bilisimden alınmış olan ürünlerle ilgili bariz problem yaşayan ve ne gibi problemler yaşayanlar var acaba? ornek var mıdır?
    ayrıca karşılaştırma dogrultusunda w5500 ile 42gw10 arasında siz olsaydınız neden hangisini seçerdiniz?
    (ikisini de aynı kullanım amaçları doğrultusunda değerlendirirseniz?)

    İstanbul bilişimden memnun olanda var olmayanda var.Tüm türkiyede servisleri var ve bu yüzden garantisi sorun olmaz kanısındayım.Sony de istanbul bilişimde 5 yıl garantili.Panasonic 2 yıl garantili.Seçim konusuna gelirsek ben daha çok uydu tv,hd yayın,dvd ve bluray izleyecegim için panasonic almayı düşünüyorum.Fiyat olarak ikiside aynı gibi.Ama eger sony w5500 lcd yi çok uygun bulursam onuda alabilirim.İkiside bence en iyi seçim.




  • diğer herşeyleri aynıysa?(aynı mı?) o zaman panasonic standart uydu yayınında daha iyi performansa sahipse panasonic alınır mı?baska ne yanları vardır acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darksun06

    diğer herşeyleri aynıysa?(aynı mı?) o zaman panasonic standart uydu yayınında daha iyi performansa sahipse panasonic alınır mı?baska ne yanları vardır acaba?

    Hocam diğer herşeyi aynı olur mu hiç? birbirinden alakasız televizyonlar, farklı teknoojiler.
    Şimdi Sony 40" w4000 in uydu yayınındaki "Ghosting" olayından çok rahatsız birisi olarak, diyebilirim ki Plazma alınır.
    Panasonic Plasma nın artıları
    -- Elektirik sarfiyatı azalmış nerdeyse Lcd civarında tüketiyor.
    -- Benim kanaatimce standart yayında çok daha iyi.
    -- Panasonic plazma filmleri doğal renklerinde gösteren çok daha iyi siyah veren bir cihaz. (Lcd deki acayip canlı renkler bana sürekli animasyon izliyormuşum hissi veriyor.)
    -- Arada boyut farkı var. 40"-42"
    -- Hızlı sahnelerde başarılı
    Sony LCD nin artıları
    -- Göreceli olarak daha iyi HD performansı
    -- Uzatılmış garanti (5yıl) ayrıca Sony Euroasia itibarı
    -- Ses kalitesi (Ps3 de guitar hero oynarken Sony ler kadar iyi performans verir mi Panasonic bilemem hiç denemedim)
    -- Plasmaya göre daha hafif (plastik)
    -- Gündüz ışıklı ortamlarda yansıması plazmalara nisbeten daha az.

    Sonuçta tercih meselesi ben Lcd kullanan ama şimdi Lx 5090 almak isteyen biriyim.




  • sony lcdnin su anda bi artısı ses, garanti ve yansıma gibi gorunuyor sanırım,
    ses icin zaten bi 2+1 sistem dusunuyorum.
    garanti konusunda gercekten sorun yasar mıyım?
    yansıma konusu 42gw10 icin cok yuksek mi acaba? yani ekranda mat bir cam mı var veya cok parlama yapıyor mu acaba?
  • bir de acaba fanları cok mu ses cıkartmakta acaba? (kullananlar icin?) ve aydınlık ortamda lcdye gore cok mu kotu performansa sahip?
  • sony al bence
  • görüntü panaonik için ne t olur ama renkler sonyye oranla biraz da mat gerçekci sony lcd ve yapısı olrak reklerın daha canlı ve parlak olmasını sağlıyor .

    sd yayın performansı panasonıc için daha iyi sd yayın kullnacak isen gene l olarak panasonıc al manı tavsiye ederim ama hd ve ps3 xbox kullanıcaksan soyhe yönel
  • Ben 3 haftadır Panasonic 46GW10 Full HD modelini kullanıyorum. İstanbul Bilişim'den aldım ve teee Trabzonda'yım.....Hiç sorun yaşamadım, tertemiz teslim ettiler TV'yi. Garanti belgesi, faturası...vs herşeyi mevcut. Performansına gelince:

    Benim TV'ye her türlü cihaz bağlı. PS3, Xbox 360, Digiturk ve normal uydu alıcısı...Hatta 1080p Blu-ray filmde izledim. Daha önce 32" Vestel Pixellence kullanıyordum.

    Ayrı ayrı değerlendireceğim size iyi bir fikir vermesi açısından.

    Öncelikle PS3 ve Bluray konusu...Size sadece şunu söyleyebilirim, HDMI ile bağlı olan PS3 ile öyle güzel ve kaliteli bir görüntü alıyorumki inanın anlatmak mümkün değil. Siyah kalitesi müthiş, sanki sonsuz bir derinliği var öyle bir siyah. Hele dinamik modla TV'nin gücünü test ediyim dediğinizde hakikaten gözlerinize inanamıyorsunuz, ben şu anda piyasada bu konuda bu TV'ye rakip olacak birkaç model daha biliyorum sadece ve yine rakibi Panasonic'in V ve Z serileri, tabi Pioneer Kuro serisinide unutmamak lazım. Onun dışında ne Sony ne de Samsung rakibi olamaz bu TV'nin. Zaten yabancı HDTV sitelerinde Pioneer'le birlikte en iyi panel olarak gösteriliyor Panasonic paneller. Bluray filmleri ise izlemeye doyamıyorsunuz herşey mükemmel.

    SD yayın performansına gelince TV full HD olduğu için tabi bazı düşük verilerle yayın yapan kanallar çok kötü gözükebiliyor. Ama NTV, TNT, CNBC-E, E2 gibi yüksek standartlarda yayın yapan kanallar son derece başarılı olarak ekrana yansıyor, full hd olmasına rağmen fazla bir bozulma yok memnunum.

    Xbox360 performansından sadece menun değilim. Ama onunda sebebi component'dan bağlıyor olmam diye düşünüyorum. Benim Xbox eski versiyon olduğu için HDMI çıkışı yok dolayısıyla 720p görüntü ve component'in yetersiz kalitesiyle pek memnun kalamadım, hatta görüntüde karlanma bile oluyor. Ama mesela PS3'ü açtığımda zerre karıncalanma veya karlanma yok, cam gibi. Uzun lafın kısası HDMI odaklı bir sisteme sahipseniz herhangi bir LCD TV düşünmeyin, zaten TV'nin özel oyun moduda var yani plazmalar oyun konusunda da artık oldukça iddialılar. Burn in olayına gelince sadece geçici yanmalar yaşadım, en fazla olanı 5 dakika kadar kaldı TV'yi kapattıktan sonra sonra kayboldu, oda benim kabahatimdi zaten.

    TV'nin estetiğini anlatmadan geçemeyeceğim. Hakikaten güzellik abidesi. Birde ses olayı var, sanki 5+1 ses sistemi kullanıyorum o derece net ve tizsiz bir ses kalitesine sahip ama yine en iyi performansı HDMI çıkışından aldığımı söyleyeceğim. Diğer bağlantı şekillerinde biraz kulak tırmalayacı bir ses kulağınıza geliyor. Bu arada İstanbul Bilişim konusunda sıkıntınız olmasın, düşünmeden alın.

    Daha önceki kullandığım LCD'ye göre renkler çok daha doğal ve gerçekçi, LCD'ler hakikaten yağlı boya tablosuna çeviriyor herşeyi. Göze hoş geliyorlar evet ama doğallıktan ve gerçekçilikten çok uzaktalar. Kesinlikle ve net olarak tavsiyem PANASONİC'tir.




  • merhaba,
    1) standart uydu ile ulusal kanallarda hd panel olması yuzunden cok kare kare oluyor mu?(kanal d, atv gibi)
    2) burn in olayını neden yasadınız? duzeltmek icin ne yapmak gerekiyor?
    3) aydınlık bir ortamda mı kullanıyorsunuz? cok fazla parlama oluyor mu?
    4) fan sesi cok rahatsız ediyor mu?
    5) ben zaten 2+1 bir ses sistemi dusunuyorum, (sony davf-200), ayrıca ps3 ve wii olabilir bunlarda sıkıntı yasar mıyım?
    6) garanti suresi ve yasanabilecek problemler konusunda ne dusunuyorsunuz?
    7) hd yayınlar da hic problem yok mu diyorsunuz?
  • @WeyCell 61
    Daha önce hangi LCD TV'leri kullanmıştınız? Karşılaştırma amacıyla modellerini de söyleyebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.