Şimdi Ara

Access Point 60 ytl değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün sirkeci de doğu bank civarında arkasında 4 port bulunan (birisi wan mış) antenli bi access point gösterdiler ve 60 ytl dediler.
    Şimdi aynı işi görebilecek modemler olduğunu gördüm forumda. aynı fiyatlarda böyle modemler var mı bildiğiniz modelleri ve versiyonlarını yazarmısınız.
    Bi de access pointlerin bağlanacağı modem önemli mi aksaklık çıkar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defall -- 9 Ağustos 2007; 5:13:27 >



  • O belirttiğiniz bölgede bilmediniz yerlerden mal almak oldukça risklidir. (Tahtakale de dahil...)
  • mafaky abiciğim teşekkürler almam. İmzanıza baktım da epey bi modem ismi geçiyor ilk mesajımda sorduğum soruya bi tavsiyeniz olur mu acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: defall

    mafaky abiciğim teşekkürler almam. İmzanıza baktım da epey bi modem ismi geçiyor ilk mesajımda sorduğum soruya bi tavsiyeniz olur mu acaba?


    Tam olarak ne yapmak istediğinizi ve halen kullandığınız donanımı da bildirirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim herhalde!...
  • komşu binadaki modemden bi ethernet kablosu çektik eve. Evde 3 laptop var. Gelen kabloyu sadece birimiz kullanabiliyoruz. Diyorum ki bu kablonun ucuna bişi takalım 3 laptop ta aynı anda wireless olarak internete bağlansı. Bununla ilgili bi konu açtığımda bana access pointten bahsettiler. Biraz araştırınca access point görevi yapan modemler olduğunu da söylediler ben şimdi bu tarz modem tavsiye edebileceklerden yardım bekliyorum.
    Access point alırsam ileride belki kullanamam diye aynı görevi yapabilecek wireless bi modem almayı düşünüyorum ama fiyat farkı çok olursa access point alacağım..

    Evet modem tavsiyelerinizi bekliyorum... 2 hafta içinde almayı düşünüyorum.
  • Modem katını (devresini) kullanmadan kablosuz olarak access point görevi de görebilen modem(ler)in marka ve modelini bilmiyorum. En azından benim bilip kullandığım AirTies, Asus, Pikatel gibi modemlerde bu özellik yok. Böyle modemler olduğunu bu Forum'da bir arkadaş yazmıştı ama şimdi hangi başlıkta olduğu nu da bulamayacağım; ama galiba o da model ver(e)memiş, sadece bu tür modemlerde 1. LAN portunun aynı zamanda WAN portu da olduğunu söylemişti. (Not: hafızam beni yanıltıyor olabilir...)

    Tabii, böyle birkablosuz modem bulursanız alıp onu kullanın. Ama bulamıyorsanız da, makul fiyatlı bir kablosuz erişim noktası işinizi görecektir. Anteni sökülebilir cinsten olsan da, gerektiğinde değiştirebilesiniz...

    Örneğin, aşağıdaki ürünler ucuz ve zannederim işinizi de rahatlıkla görecektir. (Bu arada, Internet bağlantısını kabloyla aldığınıız ADSL modem ne marka/model; router özellikli mi?)

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82009
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd60366
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd46496
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=2696&productid=bd61944

    (Not: Uygulamanız için kablosuz erişim noktası [access point] veya kablosuz router alabilirsiniz...




  • çok teşekkür ettim. markasını hatırlamıyorum ama router özelliği vardı .
    Kablosuz routerlara bi bakiim. Access point bi dursun o zaman. he bi de Anteni değiştirilebilenlerden olacak
  • inca 204w aldım yukarıdaki problemim için. komşudan gelen ethernet kablosunu modemin 1.portuna taktım. ve 2. porttan 1 kablo ile bilgisayarıma taktım fakat nete bağlanamadım. Modemin hangi ayarları ile oynamam gerekiyor dediğim şeyi yapabilmem için.

    yapmak istediğim şeyi tekrar açıklayayım komşudan gelen kabloyu evdeki 3 laptopa dağıtmak. bunu uygulamak için inca 204w 4 port wireless modem aldım komşunun modemi zyxel bu bir sorun oluşturur mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: defall

    inca 204w aldım yukarıdaki problemim için. komşudan gelen ethernet kablosunu modemin 1.portuna taktım. ve 2. porttan 1 kablo ile bilgisayarıma taktım fakat nete bağlanamadım. Modemin hangi ayarları ile oynamam gerekiyor dediğim şeyi yapabilmem için.

    yapmak istediğim şeyi tekrar açıklayayım komşudan gelen kabloyu evdeki 3 laptopa dağıtmak. bunu uygulamak için inca 204w 4 port wireless modem aldım komşunun modemi zyxel bu bir sorun oluşturur mu?


    Siz yeni aldığınız kablosuz modemi "kablosuz erişim noktası" olarak kullanmak istiyorsunuz ama korkarım ki bu teknik açıdan mümkün olmayabilir. Siz, kablosuz bir erişim noktası (access point) veya kablosuz bir router almalıydınız. Komşudan gelen kabloyu bu cihazların WAN girişine bağlarsanız işiniz hallolacaktır. Ama sizin evdeki o 3 laptopun eviçi dağılımı (konuşlandırması) lazım. Herbiri ayrı bir odada ise bu erişim noktasını hol gibi ortalık bir yere koymakta yarar vardır...




  • modemimin(inca 204w )nun router özelliği var mafaky abicim ama ayarlarını yapamadığımı düşünüyorum wan girişi 1 nolu giriş olabilir. Ya çakışma olmasından korkuyorum zyxel arkadaşın modemi benimki inca. Eğer çakışma yokssa hangi adımları izlemeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: defall

    modemimin(inca 204w )nun router özelliği var mafaky abicim ama ayarlarını yapamadığımı düşünüyorum wan girişi 1 nolu giriş olabilir. Ya çakışma olmasından korkuyorum zyxel arkadaşın modemi benimki inca. Eğer çakışma yokssa hangi adımları izlemeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.


    Inca 204w modemin tanbii ki router özelliği var. Ama, o roueter özelliği, ADSL modem olarak aldığı sinyallerin dağıtım için. Örneğin AirTies RT-211, veya hemen tüm 4-portlu ADSL modemin tabii ki rtouter özelliği var da bildiğim kadarıyla bunların hiçbiri örneğin arkadaki LAN1 portunu WAN portu olarak kullanıp da cihaza dışarıdan ethernet bağlantısı üzerinden uygulanan işaretlerin dağıtımını/yönlendirmesini yapmıyor. Eğer Inca'da 204w'de benim anlattığımın aksine bir teknik olanak varsa bunun da nasıl yapılacağını ben bilmiyorum. Inca'nin ithalatçısı belki daha sonut bilge,i verebilir.

    Gerçi bir zamanlar bu Forum'da sorduğun soruya yönelik bir başka başlık açılmıştı genç dostum; galiba buradaydı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_14661088/mpage_1/key_//tm.htm#14739117

    Ama ben bu yöntemi hiç denemedim. Özellikle de AirTies modemlerde olamayacapını biliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.