Şimdi Ara

Accent admire 1.6 otm yakıt tüketimi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar otomatik accent kullananlar yakıt tüketiminiz ne seviyede?



  • 96 accent gls (yumurta kasa) 1,5 var. şehir içi 0,30 ytl yakıyor. Şıkışık trafik ve çok fren yapıyorum.
  • markadan bağımsız olarak klasik otomatik vitesli, 1.6 benzinli bir araç şehir içi (istanbul) 10 litre/100 km den az yakmaması lazım.

    hayırlı günler.
  • Benim düz vites 2005 Accent şehiriçi 9 şehirdışı 5.5 - 6 seviyesinde.
  • arkadaşlar bende otomatik 1.6 accent 2005 model için krediye başvurdum 2-3 güne kadar alacağım inşallah ban kullanan bir arkadaş varsa SIRALI LPG İLE NE KADAR YAKAR bilgi veren olursa çok memnun olacağım.herkese keyifli sürüşler...
  • Kardeş Hyundainin 2004 Modelleri dahil, ister 1,3 motor ister otomatil istersende 1,6 motor olsun bu arçlar çok yakıyo..Neden dersen adamlar 1,3 sersine motor koymamışlar sırf ağırlığa önem vermişler..örneğin 1,6 motor Opel vectra ile hyundainin 1,3 motorlu serisiyle ağırlıkları aynı bile değil,, çünkü hyundai kilo bakımından fazla ağır..EE bu yüzden ne oluyo arabadan iyi bir verim alamayınca mecburen gaza yükleniyosun, çünkü kasayı çekmiyo araba.Gaza yüklenincede su gibi benzin yakıyo araba..bi de bu arabalarn otomatik olduğunu düşünün..eğer imkanın varsa yaa dizel al ya dizel al...SAYGILAR
  • iyide bu araba 1.6 motor.Kasayı gayet rahat bir şekilde çeker diye düşünüyorum.Lütfen 1.6 otomatik hyundai accenti olan SIRALI LPG ile kullanan bir arkadaş varsa bu forumda yakıt tüketimi hakkında izahmet bilgi versin.
  • Merhaba;

    otomatik vites araçların gerek şehir içinde gerekse şehir dışında tüketim değerleri normal vitesliye göre bir miktar yüksek kalacaktır. Ancak bu değer, maksimum 1lt civarındadır ki, buda kullanıcıyı rahatsız etmez.

    Otomatik vitesli araçlarda özellikle ilk kalkışlarda büyük aktarma kayıpları yaşanır. Bu nedenle ilk 50km'ye kadar makul ve sakin kullanış tarzını seçmelisiniz. Kullanım esnasında motor devrini takip ederek mümkün olduğunca çabuk şekilde yüksek viteslere çıkmalısın. Bende otm. starex var 100hp. 12lt ortalama şehir içi değeri tutturuyorum. Üstelik aracımda turbo problemi olduğu halde. Benim aracımda "hold" fonksiyonu var. Aracı 2. viteste kalkmasını sağlıyor. Varsa böyle bir seçenek kullanmanı tavsiye ederim. Gerçekten etkili oluyor. Ayrıca örneğin, motor devri 2500-3500 bandına geldiğinde ayağını gazdan çekip tekrar yavaşca basarak hemen vites büyültmelisin. Dediğim gibi kalkışlarda ilk 50km/h'ye kadar mümkün olduğunca sakin kullanmanı tavsiye ederim. Diğer bir konu, bu araçlarda akıcı bir hızı bulmalısın. Mesela 40km'de 3. vitese geçmiyor benim aracım. Ancak 50km'de 3.vitese geçiyor. Bu nedenle açık yollarda 50km hız ortalamasını tutturmaya çalışıyorum.

    Hyundai servisleri ile ilgili en önemli sorun, bence bu aracın yakıt tüketim değerleri ile ilgili ön yargılara kendilerinin de sahip olması. Servise gidip "benim aracım çok yakıyor. Bir bakın" derseniz, hemen "abi bunlar böyle" diyorlar. Yani, fabrika verisi, onca test, hesaplama hikaye. "Abi bunlar yakar". Hyundainin ilk (yumurta kasa dedikleri) versiyonları (1.3 olanlar) fabrika verisi 90km hızda 4.5lt iken, kimi sürücüler 6-7lt değerler yakıyordu. Servise gidince, "abi bunlar böyle" deyip gönderirlerdi. Özel servislerde genel ayarlamalarla bu araçlarla 5.5lt ortalama yakıt tüketimleri (ş.dışı) elde edilebilindi (kullanan arkadaşlarım var)

    Hyundai eğer bu sorunu çözerlerse, eminim bu araçla ilgili tüm olumsuz yargılar ortadan kalkar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: legion90

    Benim düz vites 2005 Accent şehiriçi 9 şehirdışı 5.5 - 6 seviyesinde.


    doğrudur.bende 2004 admire var klima açık ve yüklü, şehir dışı 6 cıvarı yakmıştı.yani kilometrede yaklaşık 20 krş.şehir içi 25 krş.kullanımın da çok önemli olduğunuunutmayın.kişiden kişiye değişebilir.
    sert ve ani kalakış , gereksiz hız kesip tekrar gaza basmak,(kırmızı ışığın dibine kadar gaza basıp sonra frene basmak),yaıt tütekitimini artırıyor.
    yani araba aynı olsada kişi ve kullanma tekniği önemli.




  • bende 2005 admire otomatik var. şuan şehir içi: 18 kr. - 20 kr. şehir dışı : 15 kr. şehir dışı bu kadar düşmesine bende inanamadım üstelik 110-120km hiç inmedim önüm boş oluduğunda 130km. atiker sıralı sistem var. kartal oto sanayiinde sunar oto gazda taktırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurunda -- 10 Ekim 2010; 1:46:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.