Şimdi Ara

Acaba neden hedefimiz varken gerekli çabayı göstermekte zorlanırız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ders çalışırken hedefler doğrultusunda hareket etmek gerekiyor. Bir yandan gönül işleri, dizi, maç, oyun, çalışmadaki yorgunluk, siyaset, gelecek hakkında ümitsizlik, bir başkasının bizden rahat hayatına özenmek bunlar gibi şeylere neden aldanıyoruz ki? Hedefimizi gerçekleştirince olmayacak şeyler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • çünkü uykum var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fight club kitabınında kısaca üzerinde durulmuştu bu konunun
  • Bende de arada şu oluyor, çabalıyorum ediyorum ancak ya hedefime ulaşamazsam? Ya sınav anında bir şeyler ters giderse ve hiç beklemediğim, belki de, haketmediğim bir sonuç elde edersem? Bu yüzden vesvese yapıyorum açıkçası ben. Bayağı hatta. Gerek girdiğim denemelerde gerek çalıştığım konu neticesinde çözdüğüm sorularda, en ufak bir dikkat hatamda inanılmaz sinir oluyorum kızıyorum kendime. Zaman zaman moralim çok bozuluyor. Diyorum yani şu kadar basit bir hatayı yapmam kabul edilemez, sınavda aynısını yaparsam net minimum 5 dk kaybetmiş olacağım aynı soruyu baştan yavaş yavaş düzgünce çözmeye çalışırsam. Üstelik o sorudan kaybedeceğim süre yüzünden gelecek soruları da daha hızlı çözmeye çalışıp belki de daha fazla dikkat hatası yapacağım gibi düşünceler oluyor.

    Sonra camı açıp 2 nefes alıp verip geri devam ediyorum çalışmaya. Olacağı varsa olur açıkçası, bir yerden sonra her şey anlık şansa bağlı bence.




  • HacettepeTıp2019 kullanıcısına yanıt
    Bende de arada oluyor öyle :( inşallah düzelir hocam zamanla yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HacettepeTıp2019

    Bende de arada şu oluyor, çabalıyorum ediyorum ancak ya hedefime ulaşamazsam? Ya sınav anında bir şeyler ters giderse ve hiç beklemediğim, belki de, haketmediğim bir sonuç elde edersem? Bu yüzden vesvese yapıyorum açıkçası ben. Bayağı hatta. Gerek girdiğim denemelerde gerek çalıştığım konu neticesinde çözdüğüm sorularda, en ufak bir dikkat hatamda inanılmaz sinir oluyorum kızıyorum kendime. Zaman zaman moralim çok bozuluyor. Diyorum yani şu kadar basit bir hatayı yapmam kabul edilemez, sınavda aynısını yaparsam net minimum 5 dk kaybetmiş olacağım aynı soruyu baştan yavaş yavaş düzgünce çözmeye çalışırsam. Üstelik o sorudan kaybedeceğim süre yüzünden gelecek soruları da daha hızlı çözmeye çalışıp belki de daha fazla dikkat hatası yapacağım gibi düşünceler oluyor.

    Sonra camı açıp 2 nefes alıp verip geri devam ediyorum çalışmaya. Olacağı varsa olur açıkçası, bir yerden sonra her şey anlık şansa bağlı bence.
    sen elinden geleni yaparsan sınavı kazanamasan bile ruhun rahatlar diğer türlü durumda kalırsan hayatın boyunca pişman olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarın başlıyorum ( başlamadı )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence birkaç nedeni var bunun:
    1- Hedef dediğimiz şeyler aslında kendi hedefimiz değil, toplumun bize dayattığı düşüncelerin ve gelecek kaygılarının sonuçları.
    2- Sınav sisteminin sevilecek hiçbir yanı yok. Gerçek bilimle veya ileri düzey konularla bağdaşmayan bir ezber yığını.
    3- Herhangi bir konuya ilginiz de olsa sınav seni saçmasapan diye tabir edebileceğin tüm konularda sınıyor. Matematik sevip o alanda dört dörtlük de olsan, din kültürü, türkçe, coğrafya, kimya... gibi belki doğruluğunu veya gerekliliğini bile sorguladığın şeyleri ezberleyip istenilen yanıtları vermek zorundasın. Şiirden bir parça okuyup orada anlatılanı tek bir şıkka indirmek bana hep yanlış gelmiştir.
    4- Herkes kapitalizmin bize dayattığı, iki ayak üstünde yürüyen her şeyi rakip olarak görme güdüsünü kabullenemeyebiliyor.
    5-


    5. maddede gördüğümüz gibi pek çok insan aslında sınavın bize verebileceğinden fazlasını veya farklısını istiyor. Sınava girip, derece yapıp doktor, mühendis, avukat olmak dışında başka hiçbir seçenek yokmuş gibi yaşamaya zorlanıyoruz.

    6- Hedef Türkiye dışındaysa sınavın pek bir anlamı kalmıyor ne yazık ki. Yani çaba harcadığımız şeyin sonuçları ve hedeflerimiz arasında bağ kuramayabiliyoruz.

    Daha da uzatırım ama az çok ne demek istediğim anlaşıldı sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 16 Ekim 2018; 19:41:44 >




  • Herkesin hayatı farklıdır.Şu hayatta hep sorunlar çıkar eğer insan tembel olursa o sorunlara mahkum olur.



    İçim çok dolu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:57:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeterince istememek yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    AKDKJDKDKSKDK bu cocuk haxballdan arkadasim pastanincilegi nickiydi gs altyapisinda kaleci suan amk ahahahahaahah trolldü asiri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Trolle benziyor zaten ama 40 sn konustu gündem oldu adam
    Doğru şeyler söyledikleri aslında, gsde kaleci falan olabilirse tüm yks kasanların hayal edemeyeceği hayatı yaşar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.