Şimdi Ara

ABRA A5 V1.1 GTA 5 Isı Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 860m ekran kartlı modelde gta 5 ısı dereceniz kaç arasında seyrediyor ve oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz ?



  • Bu gün videosunu izledim high ile very high arası açıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zEleanor41

    Arkadaşlar 860m ekran kartlı modelde gta 5 ısı dereceniz kaç arasında seyrediyor ve oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz ?

    Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Monster Abra A7 V3.1 kullanıyorum ve 93 dereceyi görüyorum, 90 derecenin altına inemiyorum. Cihazda sorun çözülmedi.
  • MBerkO kullanıcısına yanıt
    zEleanor41 Z kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar GTA5' de bu ısılar normal inanın eğer ki cihaz kapanma frekans düşürme gibi bir sorun yapmıyorsa. Size tavsiyem GTA5 oynarken Monitörü 40 HZ yapın faydasını görürsünüz. Oyunu zaten 60 Fps devamlı çalıştıramadığı için CPU' ya çok fazla yük biniyor ve ısı çoğalıyor. 40Hz de ise trafik içinde araç yoğunluğunuz fazla ise Cpu yine 90 lı rakamları görebilir yalnız normal durumlarda 80 85 civarı bir ısı alırsınız. Ayrıca Mesut Çeviğin inceleme videosunu izlediniz mi? Tulpar olan izlemediyseniz izleyin. O cihazda 88 99 arası çalışıyor. Tabi hoş bir durum değil bu ama bu hava sıcaklığında çok normal. Gta 5 için forumları okuyun i7 4790 kullanan desktop kullanıcıları bile şikayetçi bu durumdan. 75 85 arası çalışıyor cihaz diye dert yanıyorlar. Eğer başka oyunlarda o ısıları görmüyorsanız sorun yoktur. Başta da belirttiğim gibi kapanma frekans düşürme durumu söz konusu değil ise eğer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortalizmm -- 14 Ağustos 2015; 13:30:44 >




  • immortalizmm kullanıcısına yanıt
    Sizce ben CPU'nun sıcaklık değerinden mi bahsediyorum?

    GPU, 93 dereceyi görüyor ve kesik yiyor; 90 derecenin altına inmiyor.
  • MBerkO kullanıcısına yanıt
    GPU ise iş değişir. Ben hep CPU gibi düşündüm.
  • oyunu yüklemedim ve oynamadım ama küçük bi bilgi vereyim ısınma ile ilgili bir 3d designer olarak. ekran kartlarında ve işlemcilerde ısı artıran iki nokta vardır bunlardan birincisi ve en önemlisi bellek ihtiyacı oluşturacak işlemler ki bu da wide area texture la oluşur yani bi sahnenin renderindeki alan ne kadar büyürse o kadar fazla bellek ihtiyacı oluşur, bu da ekran kartına yük bindirir ve fazla bellek kullanımı ısı olarak karşınıza çıkar. ikinci nokta ise saniyelik görüntü olşumu yani fps. Eğer fps yüksek olursa işlemcinin saniyelik ekran kartı codeclerini okuması ve çevirmesi artırır. Ve eğer yüksek teknolojili bir görüntü üretimi varsa(vray-mentalray bazlı oyun motoru görüntüsüdür bahsettiğim) işlemci kullanımı dahada artar ve kullanım artması demek birimlerden daha fazla elektrik geçmesi ve bunun elektrik gücüne çevrilmesini gerektirir bu da transistörlere daha çok iş yaptırır böylece işteki kayıptan ısı ortaya çıkar. umarım anlatabilmişimdir :) özetle P= I.V ~ W = P/t




  • çözüm ise uzak alan detayını düşürmek boş yapmaya gerek yok yukardaki mesaj gibi uzun uzun :)
  • Berkay Yelken B kullanıcısına yanıt
    Çözüm, bu cihazın normal şartlar altında 80 dereceyi pek aşmadığını kabul etmekle başlıyor. Cihazda sorun varsa 90'ı aşar. İstediğin detayı aç, istediğin ayarı yap; bu cihaz normal şartlarda belli bir değeri aşmaz.
  • MBerkO kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum yükledin mi ama afterburner yükledi isen aşar he şunu da dip not olarak söyleyeyim en azından kendi ekran kartım(GTX880M) için normal işlem yapma eşiği 120 derecedir ve sana daha öncede söyledim bu cihazı bir kereliğine olsun sağlam bir soğutucu ile dene o zaman göreceksin ısı düşecek. Kendimden bahsetmek amaçlı olmadan şunu söyleyeyim ben üç boyutlu tasarımcıyım ve bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ekran kartı bazlı işlemci bazlı çok fazla işlem(render almak- brute force vs.) yaptığım için ısı konusunda tecrübeli olduğumu ve benim için sorun oluşturabilecek bi nokta olduğunu belirteyim. Bu yüzden nelerin ısı getirip nelerin düşüreceğini de az çok bilirim yani demek istediğim şu ki bir soğutucu al ve kurtul dertten. Ayrıca laptop temizliğinide aksatma fanları falan temizlet. onun dışında bir problem varsa muhtemelen bios kaynaklıdır. q fan çalışma mantığında hata vardır




  • yazmayı unutmuşum bir diğer nokta ise bu tarz bilgisayarların oyunlarda tam performans için şarja bağlı olma zorunluluğu yani sürekli şarja bağlı olduğu için bir miktarda batarya isi verecektir ki bu da fan veya soğutucu hava kanalları ile desteklenmeyen özerk bir bölge demek ama cihazı ısıtma konusunda özerk değildir. Bunu soğutmanın da yine tek yolu soğutuculardan geçer.
  • A7 v5.2 model var gta 5 i saatlerce oynuyorum 78 dereceyi geçmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkay Yelken B kullanıcısına yanıt
    GTX 880M'in üst sınırının 120 derece olduğu ile alakalı şakanı anlamadım. Yani, herhalde bu bir şaka olmalıdır.

    Bunun dışında bu tarz konularda az çok bilgin olabilir; ama bu konulara tam olarak hakim olmadığın ortada...

    Benim anlatışımda mı bir problem var, bilemiyorum. Tekrar anlatıyorum. Aylarca 80 derecenin üstünü görmemiş bir cihazın servisten sonra 90 derecenin altına inmediğini söylüyorum. Bu işin soğutucu kullanıp kullanmamakla bir ilgisi yok.

    Yani, şunu söylüyorum. Ben bir anda uzağı görememeye başladım. Sen bana "Zaten uzağı göremezsin; uzağı iyi görmek için gözlük gerekir." diyorsun.

    Beni lütfen yanlış anlama, kafanın karıştığını düşünüyorum. Bu konular hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunda gel ve bu yazdıklarımı, yazdıklarını tekrar oku. Bana hak vereceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MBerkO kullanıcısına yanıt
    120 derece konusunda alienware'ın sitesinde yapılmış bir overclock denemesi var ve ne zaman sarı leke verdiği raporu(sarı leke demek bu ısıdan fazlasının ekran kartına zarar vereceği anlamına gelir) bunu bulabilirsem paylaşırım ama konumuz bu değil.

    onun dışında ben kimseye bilgiçlik taslamaya çalışmadım sadece ihtimalleri söyledim . Sen benden daha çok veya az uzman olabilirsin bu konularda böyle bir iddiam olmadı zaten.

    ısı konusuna gelirsek ben senin en baştan beri böyle olduğunu kastettiğini düşünüyordum o yüzden soğutucu dedim. eğer yeni yeni olmaya başladı ise toz birikmesi olabilir bilgisayarında yada q fan problemide olabilir(yani bios üzerinden intelin işlemci fan gücü kontrol sistemi).

    120 dereceye tekrar gelirsek ben bu derecede çalışması normal demedim bu ısıya dayanabileceğini söyledim. Umarım yardımcı olabilmişimdir dediğim gibi amacım bilgiçlik taslamak değil yardımcı olmaktı. Ben genel ihtimalleri söyledim bu bu sebeperden dolayı ekran kartı ısınır bu bu sebeplerden işlemci ısınır şu sebeplerden cihaz ısınır dedim.

    son olarak gocunduğum için sormuyorum sadece ne konuda açığım olduğunu öğrenmek için soruyorum (sonuçta kendimi IT-hardware sektöründe geliştirmem lazım geleceğim burda olduğu için) ne tarz kısımlarda bilgi ekşiğim var şu ana kadar yazdıklarımda, yardımın için tekrar teşekkür ederim .

    düzeltme: servis kısmını okumamışım o zaman iş değişir bakır soğutucuların yeniden yerleştirilmesinde bir sıkıntı olabilir ilk aklıma gelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay Yelken -- 14 Ağustos 2015; 23:21:15 >




  • Berkay Yelken B kullanıcısına yanıt
    Hocam, öncelikle özel grafik yongaları dışında 100 derecenin üstünde güç kesmeyen GPU yok. NVIDIA'nın mobil GPU'ları için bu sınır 93 derece olarak belirlenmiş.

    Testlerde GPU'nun bozulmaya başladığı sıcaklık 120 derece olabilir; ama bu durum GPU'nun 110 derecede güvenle çalışacağını göstermez. 100 derece, hatta 90 derece bile GPU'ya zarar verebilir. Bunu gözünüzle görmeniz gerekmez.

    Soğutucu konusunda gelelim. Bir cihazı aldınız ve gördünüz ki cihaz, soğutucu olmadan performans kaybı yaşıyor. Aşırı sıcak bir ortamda değilseniz, hava deliklerini kapatmadıysanız o cihaz sorunludur. Ev kullanıcısı için üretilen hiçbir cihaz üzerinde herhangi bir oynama yapılmadığı durumda ek bir soğutucu gerektirmez. Ek soğutucu, OC gibi durumlarda gerekli olabilir. Bunun dışında ek soğutucu kullanmak keyfinize kalmıştır.

    Donanım konusu sadece okuyarak olmuyor; ama okumadan da olmuyor. Yıllar geçtikçe tecrübe kazanıyorsun. Eğer ilgin varsa birkaç senede epey mesafe alırsın. Birkaç sene sonra bu mesajı oku, ne demek istediğimi anlayacaksın.

    Bu arada servis, cihazı değiştirdi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.