Şimdi Ara

Abra A5 v1.1.2 Sıcaklık Normal Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba.
    Oyun oynamazken notebookta hiç bir şekilde sıcaklık sorunu olmuyor hatta soğuk bile oluyor. 48-55 derece arası değişiyor ekran kartı ve cpu sıcaklıkları.
    Oyun oynadığım zaman ise bana garip gelen olay şu ekran kartı (gtx 860m) 70 dereceyi bile zor bulurken işlemci (i7 4710MQ) 80 dereceyi buluyor. Bu durum normal midir ? İşlemci sizce en fazla ne kadara çıkabilir? Bir de oyun oynarken işlemci çekirdeklerinden biri yüzde 100 olurken diğerleri çok daha düşük oluyor işlemcinin ısınmasını bu mu yapıyordur ?
    Not: Notebook soğutucusu KULLANIYORUM.
    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert3718 -- 18 Temmuz 2014; 1:25:49 >



  • Hangi sogutucuyu kullaniyorsunuz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mert3718 M kullanıcısına yanıt
    Hangi oyunda, ne kadar sürede ,hangi ayarlarda bu ısıya çıkıyor? Soğutucu ve turbo fan açık mı bu değeri aldığınızda? Eğer battlefield 3 crysis 3 gibi oyunları high ayarlarda soğutucuz oynuyorsanız ve bu değeri alıyorsanız çok normal. Eğer soğutucu ve turbo fan ileyse bu değer ikisini de kapatıp denerseniz hem ikisinin ne kadar etki ettiğini görürüz hem de işlemcinin gerçek değerlerini.

    Bir de güç ayarlarından işlemci kullanımını %100 den %95 e getirin. Bir monster bilgisayarın ana konusunda ısınmaya çözüm olarak bu yöntemi söylemişlerdi. Bulabilirsem konunun linkini de atarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela Gta4 ü ultraya yakın oynarsam işlemci de ekran kartı da ısınmıyor nedense. Oyunlarım ise Crysis 3, Assassins Creed Black Flag, Call Of Duty Ghosts, Total War Rome II, Watch Dogs, Gta 4.
    Bu oyunlar genelde hight ayarlarda oynanıyor call of duty yi ultrada oynayabiliyorum istisna olarak. Ben şimdi sizin dediklerinizi deneyeceğim ve oyunlar için turbolu turbosuz soğutuculu bütün sıcaklık değerlerini paylaşacağım yardımcı olursanız çok sevinirim
  • bir de o konuyu ben de okumuştum hatta işlemciyi yüzde 100 den yüzde 80 e alın diyordu ama nasıl yapacağımı bilmiyorum o konuda yardımcı olacak birine ihtiyacım var
  • Fotoğraf eklemeyi beceremedim.
    Gta 4 hight ayarlarda turbosuz sıcaklık değerleri işlemci 85 derece ekran kartı 80 derece. Turbo açtığım zaman 5 derece falan düşüyor ikisi de.
    Call of duty ghosts turbosuz ekran kartı 80 işlemci 85 derece turbo açtım fark bile etmedi :D

    Bir de normalde benim bilgisayarım şu
    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464795&kat=6454&lang=tr-TR#.U8k9_Pl_uCk
    yani i7 4700 mq var işlemci olarak ama bana gelen bilgisayarda i7 4710 mq var videolara baktığım zaman adamların ekran kartları işlemciden daha çok ısınıyor benim işlemci ısınıyor belki de 4710 olduğu içindir.
    Şunları da tekrar belirtmek istiyorum normal internet film vb durumlarda bilgisayar ısınmıyor bu ısınma sadece oyunlarda oluyor nedense oyunda işlemciye çok yük düşüyor çekirdeklerden biri yüzde 100 çalışırken diğerleri yüzde 20 lerde çalışıyor ve oyun oynarken elimi o fanın oraya falan koyduğumda ne bileyim hiç bana 85 derece ısınma olmuş gibi gelmiyor. Yani oyunlarda kasma olmuyor fps düşüşü de yaşamıyorum.
    Lütfen yardım edin. Bu değerler normal midir?




  • bu sıcaklıklar gayet normal. Sıcaktan kapanana kadar dert etme
  • Mert3718 M kullanıcısına yanıt
    Değerler bana göre normal hele de oynadığınız oyunlara göre. Tabi aynı bilgisayarı kullanıp ben daha düşük sıcaklıklar alıyorum diyen varsa o zaman sorun var kabul edilebilir. İşlemcinin nasıl çalışma yüzdesinin düşürüleceğinin yazıldığı konuyu bulamadım ve bilgisayarım bozuk ki ben de bilgisayar arayışındayım. Ama hatırladığım kadarıyla sağ altta pil simgesine tıklayıp güç seçeneklerinin ayarlandığı yere geliyorduk orada gelişmiş güç seçenekleri diye bir yerin olması lazım ordan yapıyorduk.

    Bir de win 7 mi kullanıyorsunuz 8 mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 18 Temmuz 2014; 19:49:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/ef/1a/92/ef1a92c472fc2c0b52d17fb64751c70f.png&size=6&border=1&bound=3

    Windows 8 kullanıyorum. Dediğiniz yeri buldum. Benim anlamadığım fişte iken en düşük de en yüksek de yüzde 100 görünüyor bu normal mi yoksa bu ayarda mı bir sıkıntı var diye aklıma takıldı
    Benimle aynı bilgisayarın testlerinde de şu durum var adamın gpu 80 derece oluyor cpu 70 derece oluyor benim de tam dersi cpu 80 gpu 70 oluyor :)
     Abra A5 v1.1.2 Sıcaklık Normal Mi?




  • Mert3718 M kullanıcısına yanıt
    Ben de en düşük işlemci hızını değilde sadece en yüksek işlemci hızını ayarlayabiliyoruz diye hatırlıyorum ya da win 7 de öyleydi. Win 8 hiç kullanmadım ama en düşük işlemci hızının %100 de olması bana da garip geldi. En düşük işlemci hızını yine pilde olduğu gibi yüzde 5 e çekin en yükseğide %90 olsun bakalım farkedecek mi? Geri dönüş yaparsanız güzel olur bunu denedikten sonra çünkü ben de bir 10 gün içinde bir laptop almayı planlıyorum muhtemelen para denkleşirse ya 1.1.2 ya da 1.1 i alacağım aralarındaki tek fark hdd ise 100 tl fazla vermem ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Aralarındaki tek fark kesinlikle HDD ben de alalı 10-15 gün oluyor baya araştırdım. Kesinlikle öneririm benim bu sorularım biraz da pinpirikten :) yoksa cihazda ne bir kasma gördüm ne de aşırı ısınma. diyorum ya elimi koyuyorum üstüne bana sanki 50 derece gibi geliyor rahatsız edici bir durum yok aslında şimdi de soğutucu ile assassins creed black flag oynadım ekran kartı yine 70 lerde işlemci de 75-80 arası değişiyor şimdi şu işlemci gücünü azaltmayı deneyeceğim paylaşacağım burada.
  • hocam yüzde 80 e alıp denedim bir şey fark etmedi.
  • Mert3718 M kullanıcısına yanıt
    Bunu duyduğum iyi oldu. Yine bir arkadaş konu açmıştı işlemci lol de 95 dereceye çıkıyor diye de ben de kara kara düşünüyordum ne alacağım diye. Hatta ulv işlemci taktırmayı teklif ederim diye kafamda kuruyordum .Tabi kafamda ne tilkiler dolaşıyor bir ben bilirim. Altına vantilatörü alıp motor kısmını çıkarıp küçük bir kutuya koyup soğutucu yapmayı bile düşündüm. Bunlardan da anlayacağınız üzere eski bilgisayarım ısınma konusunda psikolojik izler bıraktı :-)( Isınan bir laptoptu ama öyle kapanma gibi huyları yoktu. Çok güzel de istediğin oyunları oynattı ama kuzey köprüsü denen nalet şey yanınca ben de bunu ısınmaya bağladım ve ne zamandır bilgisayarsızım bu yüzden biraz bunalımlardayım :-) )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemci performansı kısma olayı abra a5 v2.1 için geçerliydi. 765mli Ms-1757, Ms-16gc konusunda vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi cihaz gayet sorunsuz ve stabil çalışıyor bende ve kesinlikle öneriyorum.:) Benim ilgimi çeken şey herkesin ekran kartı ısınırken neden benim işlemcim ısınıyor bunu anlayabilmiş değilim :)
  • aqua07 A kullanıcısına yanıt
    Peki v1.1.2 için işe yaramaz mı diyorsunuz ? denedim de pek farkını göremedim ama becerememiş olabilirim çünkü hem en düşük hem de en yüksek yüzde 100 gözüküyor ss de attım. Bu bana garip geldi
  • Mert3718 M kullanıcısına yanıt
    Hocam denemeden bilemeyiz ki siz denediğinizden sonuç alamamışsınız aynı modeli kullanan diğer arkadaşlar da deneyip sonuçları paylaşırsa daha doğru yorumlanabilir. A5 v1.1'in ısınma sorunu olmaması lazım ya yaz sıcaklarından böyle ya da termal macunu düzgün sürülmemiş veya soğutma sistemi tam oturtulmamış olabilir. Bir de kullandığınız yerin de önemi var düz ve havalandırması rahat olan bir yer ideal böyle güçlü makineler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aqua07 A kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı masada ve soğutucu üstünde kullanıyorum abra a5 v2.1 testlerinde (benimle aynı kasa değil ama ekran kartı ve işlemci aynı) adam ekran kartı sıcaklığını 90 lara bile çıkarıyor sorun olmuyor ama işlemcisi ekran kartı kadar ısınmıyor. Sadece onunla karşılaştırabildim. Sizin dediğiniz gibi v1.1.2 kullanan birinin benimle sıcaklık değerlerini paylaşması lazım.
  • Mert3718 M kullanıcısına yanıt
    Hocam sıcaklıklarınız normal zaten kafaya takmanıza hiç gerek yok.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=92216687

    Burada arkadaş oyun testlerinden sonra sıcaklıkları vermiş karşılaştırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.