Şimdi Ara

ABIT AN7 BIOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Abit AN7 guru ya sahip bir sistemim var. Normal çalışırken kapattığım bir vakit, bir sonraki açılışta artık açılmadı. Monitörün ışığı yanıp sönerken görüntü gelmiyor. Kart normal çalışıyor gibi görünüyor, cpu fanı dönüyor, hdd çalışıyor ve diğer bileşenler normal. Görüntü gelmiyor sistem açılamıyor. (Bu bileşenlerin hepsini başka bir sistemde denedim normal)

    Anakartın üstündeki post ekranında 90 codu yazıyor. Bu kodun user manuel deki karşılığı 'Complete uGuru initial process-AWARD BIOS take over booting job'

    Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu, olduysa nasıl çözüm yoluna gitti.

    Sanırım bios ile ilgili bir sorunum var, acaba biosu tekrar başka bir anakartta yazdırsam sorun çözülebilirmi ?

    Yardımlarınızı bekliyorum, kolay gelsin.



  • Evet arkadaşlar,

    Bios yazılımı çökmüş, zaten post screen deki 90 kodu biosu göremediğini ifade ediyormuş.
    Böyle bir durumla karşılaşırsanız, biosu bir şekilde tekrar yazmanız gerekiyor. Ben Ankara'dayım, Ankara'lılar meşhur Konya sokağı iyi bilirler. Konya sokakta Ankara Elektronikçiler Pasajı diye bilinen yerde 4. katta Netses Elektronik diye bir firma var. Firmanın kapısından İlk girişte oto-teyp ve televizyon hurdaları ile karşılaşsanızda, burası sizin derdinize deva olacak en ucuz ve en hızlı mekan. Yalnız bios yazılımını kendiniz götürmeniz gerekiyor, oradaki arkadaşlar biosu internetten bulmak gibi bir çaba göstermiyorlar. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum, bu 3-4 günlük maceramın neticelenmesini sadece ve sadece 3 YTL ye sağladılar.

    Herkes elindeki anakartın biosunun kıymetini bilsinler, elinizden uçup gidince sıkıntı ve stres dolu anlar yaşatabiliyor

    Herkese kolay gele..




  • Sorununu çözmüşün ancak birşeyler eklemek istiyorum.
    AN7 kullanıyorum ben de. 90 olsun farklı kodlar olsun, [BIOS ayarlarında işlemci ram frekans-zamanlama değişiklikleri sonucunda] bu şekilde hatalarla karşılaştım. Ben bilgisayarı kapatıyorum. İkinciye açıyorum, takıldığı yerde tekrar kapatıyorum. Fişten çekiyorum, tekrar takıp Insert tuşu basılı iken sistemi açıyorum. BIOS'a veri yazıldığı zaman gelen kırmızı kutu içinde "sistemi kapamayın" yazısı sonrasında BIOS "en son çalışan ayarlara" geri dönüyor. Ben modlu bios kullanıyorum, ancak standart biosunda da böyle birşey olmalı diye biliyorum. Daha da olmazsa, CCMOS jumperi vasıtasıyla kesin çözüm sağlıyorum. Bilemem, belki de gerçekten BIOS hasar görmüştür ancak kişisel kanaatim BIOS öyle durup dururken bozulmaz. Tamirci 3 ytl'yi alabilmek için böyle demiş olabilir. Ya da olmayabilir. Sadece bilginiz olsun diye yazıyorum.

    Saygılar




  • Ya aslında sorun bendeyken oluşmadı, nasıl oluştuğunu da bilmiyorum. İki tane küçük ve haylaz yeğenim bilgisayarda sürekli oyun oynarlar. Online flash bios u çalıştırmış olabilirler ve yarıda kesmiş olabilirler. Yani bendeki gerçekten bios arızasıydı. Dediğin uygulamaların hepsini zaten yaptım soruna çözüm olmadı.
    Verdiğim para, anakartın tamamen iptal olması yanında gerçekten çok cüzzi bir miktar. Feda olsun demekten kendimi alamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.