Şimdi Ara

ABD Cihazı iphone 14 pro bilinmeyen parça uyarısı - Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'den sıfır olarak aldığım ve 1 yıldır kullanmakta olduğum cihazım birden bire kamera için bilinmeyen parça hatası verdi ve kamerayı açtığımda ve fotoğrafa sekmesine girdiğimde önceden 0,5x 1x ve 2x yazan alanda sadece 2x zoom yazmakta ve otomatik olarak bu şekilde açılmaktadır. Video kısmında zoom seçenekleri geliyor ancak telefon hiçbir şekilde 0,5x geniş açıya geçmiyor. Sinematik seçime tıkladığımda ise ekrana görüntü gelmiyor.


    Cihazı kesinlikle yakın zamanda düşürmedim hatta hiç düşürmemiş olabilirim ve cihaz herhangi bir zarar görecek duruma da maruz kalmadı. Cihazımın zaten içi dahi açılmadı kamerasına orijinal olmayan bir parça takılması söz konusu değil.


    Konuyu internette araştırdığımda bir kaç kişinin daha aynı şekilde başına geldiğini öğrendim ancak çözüm ile ilgili bir yanıta ulaşamadım.Cihazı sıfırlayan bir kullanıcının hatası çözülmemiş muhtemelen donanımsal bir problem var.


    Bu çözüm ile ilgili destek olabilecek birileri var mıdır ?



    Apple Türkiye mağazalarına gittiğimde klasik Türkiye cihazı hariç bir cihaza destek sunamayacaklarını ilettiler.


    KVK, Genpa ve Troy ile görüştüğümde, cihazımın Türkiye'de yetkili serviste destek görecek cihazlar arasında yer almadığını ilettiler.


    Bu durumda cihazım bir şekilde ABD'de Apple'a gitmeli gibi gözüküyor. Merak ettiğim bir diğer konu ise ben 2 - 3 ay içerisinde ancak gönderebilirsem ve Apple tamir yerine cihazımı 15 pro ile değiştirmeyi teklif ederlerse bu durumda cihazı Türkiye'de kayıt ettiremeyeceğim gibi gözüküyor çünkü BTK'nın yönetmeliğinde, yurt dışından gelen değişim cihazlarının yalnızca değişen modelde olması gerektiği yazıyor. Apple da muhtemelen 14 pro üretimini bitirdiğinden yada kısa sürede bitireceğinden dolayı 15 pro ile değişim sunarsa nasıl bir çözüm arayacağım bilemiyorum.


    Bilinmeyen Parça Hatası :


    hızlı resim yükle
    Kamera Hatası
    https://www.resimupload.org/r/7tfCfr


    Kamera Sekmesi :



    hızlı resim yükle
    Fotoğraf
    https://www.resimupload.org/r/7tfZ6c







  • bendede aynı sorun var. çözdünüz mü
  • Yurtdışı almanın bazı riskleri olabiliyor ucuz kimi zaman daha pahalıya gelebiliyor geçmiş olsun servis dışı yapanları bir araştırın derim.

  • Selin1997s S kullanıcısına yanıt

    Cihazı bir arkadaşım ile çalıştığım şirketin Macaristan ofisine gönderdim oradaki arkadaşlar sağ olsun apple yetkili servisine götürdüler. Telefon yaklaşık 10 gün kadar serviste kaldı ve garanti kapsamında kamerasını değiştirip sorunu çözdüler. Beşiktaş'taki FPPRO ile görüştüğümde yaklaşık 6.500 TL civarına orijinal çıkma kamera takabileceklerini iletmişlerdi. Anlaşılan bu sorunda kamera değişimi gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okndyebri -- 30 Ekim 2023; 11:26:32 >
  • Merhaba, iyi yapmışsınız demek isterdim fakat diyemiycem. Aynı sorun bendede vardı, yeni gelen güncelleme ile sorun düzeldi. İyiki tamire vermemişim cihazı. Yazılımsal bir sorun. Apple da bunu gizliyor.
  • tamir görmüş cihazlarda oluyor öyle hatalar ilginç.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.