Şimdi Ara

A3 far ampulü hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba; aracım A3 8P 2011 model. 3 kapılı olanlardan. Mercekli far mevcut. Uzunlar ve kısalar aynı mercekten çıkıyor.

    Araç eski olduğu için kitapçığı yok ve internette net bir bilgide bulamadım.


    Sorun aydınlatma hiç bir şekilde yeterli değil. Aracın 10 yıldır far ampulleri hiç değişmemiş. Artık ömrünün bittiğini düşünüyorum.

    1- Bu araç hangi tür ampul kullanıyordur?

    2- Mercekli far olduğu için led takmamda bir sakınca olur mu? Araç muayeneden geçer mi?



    Araç fabrika çıkışı beyaz aydınlatma sağlıyor. Farların xenon olma ihtimali var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 12 Ocak 2022; 9:45:32 >



  • Mercek varsa zaten en iyi aydınlatma için xenon takmalısınız. Mercek olduğu için hem dağılıp insanları rahatsız etmez hemde çok iyi aydınlatma sağlar.



    Aracınız fabrikasyon bu şekildeyse zaten mutlaka far yıkamasıda mevcuttur. Mercek+Xenon+Far yıkama varsa muayeneden sorunsuz geçebilirsiniz.



    Aracınızda far yıkama olup olmadığına bakarak az çok fikir sahibi olabilirsiniz aslında.

  • Kitapçıkta yazmayabiliyor. servise gidin yazıyor.

    a6 c7 var bende de 2012 model.

    9 yıldır yollarda araç. farda islenme mevcut. Aydınlatma kötüleşti bayağı. söküp temizlenmesi lazım ama, sanayide işçilik berbat. farı toplarken dayson falan sürüyorlar, yoğurt gibi akıyor sağa sola.

    Neyse. Benim araçta, d3s xenon var. Aynı. tek mercek, tek ampül, uzun kısa aynı yerde. Bıçaklı sistem.

    Elektronikçiye sorduğumda d3s veya d5s'tir demişti. d3s miş benimkisi. 4300 k hafif sarımsı beyaz ışık.

    Bixenon olduğu için, led belki takılabilir ama aradaki balast ne olur, kabine sığar mı o kadar bilgim yok. Ben değiştirsem galiba, gene aynı tip ampul takardım.


    şu videodakine göre, araçta d1s xenon ampul olabilir.

    A3 far ampulü hakkında yardımH4 Torqueyoutube
    Audi s3 8p main headlight bulb change Bulb bought: https://www.amazon.co.uk/ORIGINAL-discharge-quality-66140-folding/dp/B00HWWX7R2/ref=sr_1_4?crid=K25QXZL4U918&dchild=1&keywords=d1s+xenon+bulb&qid=1615151462&quartzVehicle=178-1423&replacementKeywords=d1s+bulb&sprefix=d1s%2Caps%2C166&sr=8-4 Equipment: Camera Used: Sony Alpha A6500 Lens: Sony SEL1018 APS-C 10-18mm F4.0 Mic: Boya compact microphone Social Media: SnapChat: H4Torque Instagram: H4Torque https://www.instagram.com/h4torque/?hl=en
    https://www.youtube.com/watch?v=b8SIigJQlSE&ab_channel=H4Torque




  • Uza -00- kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hızlı cevap için.


    Far yıkama var mı kontrol edeceğim tekrar ama silecek tuşlarında öyle bir far yıkama çalıştırma tuşu yok.

    Peki bu farlar xenon değilse, merceğin arkasında beyaz aydınlatma halojen ampul mü oluyor? Fabrika çıkışı led takılmamıştır sanırım.


    Birde dediğim gibi uzun ve kısalar aynı mercekten yanıyor. Bu farklı bir ampul tipi midir.




    düzenleme: d3s, d1s diye bir arkadaş cevap vermiş zaten. Xenon ise bu farlar pahalıya patlayacak sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 12 Ocak 2022; 10:15:41 >
  • VideSupra kullanıcısına yanıt

    temizletme işini yetkili servis yapar mı acaba? Temizletmek çözüm mü olur yoksa zaten 10 yıllık araç olduğu için direk ampul değişimi daha mı etkilidir sizce?

  • Eski model araçların ampul tip bilgileri hatalı olabiliyor İnternette, en temiz yol söküp bakmak. Sökünce led takacak yer var mı ona da bakarsınız, bazı farın arkası led takmaya müsait olmuyor (fan sebebi ile ampul arkası yuvasına sığmıyor)

    Far temizliği için servise gidilmez, çoğusu sadece yeni far takar, temizlerim derse de söküp 1 liraya temizleyen yere yaptırır, sizden 2 lira alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    farların altına bakın yıkama varsa yuvası vardır zaten görürsünüz.

    xenon değilse h4tür, en garantisi ampulü söküp bakın değiştirirsiniz yine randıman vermezse far camları temizse mercek temizliği zamanı gelmiştir, bunu da servise değil direkt bu işi yapan düzgün bir far ustasına götürün. yine aydınlatma yetersiz olursa mercek ömrü dolmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın orjinalinde far yıkama varsa xenon far vardır, çünkü yasal olarak xenon far olan araçlarda far yıkama olması zorunludur.

    far yıkama yoksa ve beyaz yanıyorsa H4 soket tipli LED vardır, H4 Led'lerde uzun ve kısa biaradadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    Far yıkama tamponda farın altında olur genellikle. Far yıkama ayrı tuşlu değil. Kısa huzmeli far açıkken, silecek suyu için kolu çektiğinde hem ön cam sileceğine su sıkılır hem fara su sıkılır. Tek yapman gereken silecek suyu fışkırttığında kolu hemen geri bırakmamak. Süratli giderken yaparsan, far yıkama suyu rüzgarla ön camın tamamını kaplar, anlık olarak 1-2 sn bir şey göremezsin dikkat et.


    Far ampülün D3S. D1S değil. Xenon ampülün yerine uygun LED takabilirsin. Youtube'ta birçok örneği var. Yalnız aynı aydınlatma olmuyor. Hatta D3S'in aynı markasında farklı modeller olduğundan farklı aydınlatıyor. 4200K rengi güneş rengine yakındır. Yağışlı havalarda beyaz farlar kadar kötü göstermez.


    Kısa ve uzun huzmeli far aynı yerden çıkan farlara bi-xenon tipi far denir. Farklı mercekten uzun yapanlar bi-xenon değildir.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Araç 10 senelik ve ben 2. kullanıcısıyım. Xenon ampuller daha önce hiç değiştirildi mi bilmiyorum. Ben aydınlatma gücünden memnun değilim, özellikle kısa farklar çok az aydınlatma yapıyor. Acaba yıllar içerisinde merceğim karardı veya kirlendi mi yoksa ampuller mi ömrünü tamamladı..



    Far iç dış + mercek temizleme işlemi için 1500tl fiyat verdiler. Acaba iç mercekleri tamamen değiştirsem ne kadar bir masraf olur ve nerede yaptırılır bu iş? Sağlıklı olur mu?


    Merceklerim resimdeki gibi;


    A3 far ampulü hakkında yardım
    A3 far ampulü hakkında yardım
    A3 far ampulü hakkında yardım
    A3 far ampulü hakkında yardım




  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    Ampuller mavi renge çalmaya başlamış artık ömrü dolmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    İstanbul'dayım. Fiyatlar aşağı yukarı aynı sanırım, mercek temizleme için yüksek fiyat isteniyor. Ampul değiştirmek şuan için yeterli olur mu acaba yoksa merceklerim çok kötü durumda mıdır.

  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    Hocam mercek temizlenmekle kurtarmıyor genelde, merceğin içindeki yansıtıcı reflektif kısım xenonun ısısından yanıyor ve parlak kaplaması sökülüyor. Duvarın önüne aracı çekip şuanki duvara yansıtmasını atarsanız iyi kötü bir fikir olur merceğin durumu hakkında. Siz xenon ampul değişimi + mercek toz temizliği ile kurtarabilirsiniz muhtemelen. Farı açtırmadan da merceği temizletebilirsiniz. Alttaki ig hesabındaki arkadaş bu işi butik olarak yapıyor size yardımcı olur hem ampul değişimi hem temizlik açısından


    https://instagram.com/dens_workshop?utm_medium=copy_link


    Youtube videosu;


    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D-2kqXK_LRb4%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGNTjmo8GIhCxJi4ROACGE3DqjQRPPl0vMgFy


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merceğin içinde yanık nokta yoksa problem olmaz dış temizlikle kurtarılır. Duvarın önüne çekip xenonların ısınmasını bekleyin ardından fotoğraf çekip yükleyin bi duvardaki şekline bakalım çünkü yanık nokta varsa duvara yansıma şekli değişir ama sıkıntı yoksa boşu boşuna far camı açılmamış olur. Bir de Xenon lambalar çok sık açılıp kapanmayı sevmez, aracın marşını basmadan önce farları yakmayın yine xenonların ömründen yer marş esnasında pır pır yaparsa. Uzun yola çıkınca arada bir mola verip farları soğutmak merceğin daha uzun süre kararmadan kullanılabilmesini sağlar. Ufak tefek püf noktalar var bunlara dikkat etmek lazım çünkü xenon pahalı bir sistem boşu boşuna milli servete zarar vermemek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracım 2014 model. Üzerinde orijinal xenon ampülleri var. Aydınlatması yeterli ama çalışma saati de önemli olduğu için aracınız uzun süredir kullanılıyorsa, xenon ampülün ömrü dolmaya yaklaşmış olabilir. Farların aynı renk olup olmadığını kontrol edin. Biri mavimsi, biri sarımsı gibi yanıyorsa, zaten 1 çift far ampülü almanız kaçınılmaz. Alırken de osram veya philips markalarını tercih edin. Bunların da sanayide orijinal diye sahtesi satılıyor ona dikkat.


    Aydınlatma yetersiz şiddette ise zaten epeydir kullanımda olan ampülleri yenisi ile değiştirin. Çalışan ampüllerinizi de torpidoya koyar, yedekte tutarsınız, sonuçta çöp değiller. Baktınız far yeteri kadar aydınlatmıyor, farın dış camını kontrol edin. Çizilmeler, sararmalar ve matlaşmalar varsa zaten doğrudan etkiler. Bi-xenon farların en güzel özelliği sadece merceğin yanması ve göz almamasıdır. Dış çanaktan yansıma olmadığı için merceği farın içinde daha rahat temiz görebilmelisiniz. Far camı kirliyse, karşıdan gelenin gözünü alır. Far yıkamalar bu yüzden xenonlu araçlarda vardır. Kirli cam ışığı dağıtır.


    Far tamiratı yapan güzel yerler var. Yalnız fiyatlar tuzlu. Bence adım adım gidin. En son çare farı ve merceği temizlettirirsiniz. Mercek kolay kolay matlaşmaz, matlaşırsa da parlatılabiliyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.