Şimdi Ara

A2 motor ehliyetiyle ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler benim 17 yaşında olmama 1 aydan az kaldı a2 motor ehliyeti almak istiyorum ama hiç bilgim yok sürücü kursu hangisini tavsiye edersiniz fiyatı ne kadardır ehliyeti almam ne kadar sürer ortalama ?



  • istanbulu bilemicem fiyatları ama tavsiyem şudur kursa git yazıl belki yeni yıl gelmeden indirim yaptırmış olursun.b de alcaksan ki al bence,ben şöyle yaptım a2 yi almaya hak kazandım sonra b için yaşımı bekledim.10 sene önceydi ayrı ayrı alma tek ehliyete yazalım masraf olmasın bidaha demişlerdi.bu yüzden yaşımı bekledim b için.
  • motosiklet kullanacaksan sürücü kurslarının öğrettiği ( ki çoğu direksiyon dersi bile vermez) kadar bilgiyle trafiğe çıkman intihar gibi birşey olur.Trafiğe çıkmadan mutlaka şehrinde bulunan motosiklet kluplerine üye ol eğitim veriyorlarsa onlara katıl teorik eğitim vs.. verilmiyor ise oradan bilgili bir arkadaş ile iletişime geçip sana kısa çaplı bir eğitim vermesini iste.Bundan hiç çekinme çünkü motosiklet forumlarının temel amacı budur bana da birisi mesaj atıp yardım istese hemen gider elimden geldiğince yardımcı olurum.Motosiklet ehliyeti alıp hemen trafiğe çıkılacak bir araç değildir kullanmayı bilmek yetmez teorik eğitimi alman,her türlü tehlikeyi,korunma,kaçma tekniklerini,alacağın önlemleri bilmen gerekir.Türkiye trafiğinde motosiklet kullanmak savaşta kurşunlara koşmak gibi birşeydir çünkü tüm trafik seni görmeyerek hareket eder aşağı yukarı herşey,herkes önüne atlar önünü keser üstünden geçmeye çalışır...Aman dikkat




  • o işlerde yardım edicek tanıdıklarım var benim bilmek istediğim parası ve ne kadar zamanda ehliyeti alabiliyorum
  • 20 soru soruyolar :) sınavda şöyle mobileti veriyolar belli aralıklar ile taş veya hunimi ney adını unuttum diziyor ve sende o aralıklardan geçiyorsun bu kdr .

    Not: motor sürerken kaskını demir yeleğini dizliklerini Lütfen tak.
  • Tamam ozmn.Fiyatı her şehirde değiyor.Ben eskişehirdeyim kursa 450 verdim emniyetede 60-70 lira gibi bir para veriyorsun+sınavlara 25 lira para yatırıyorsun sağlık raporuna da 15 lira veriyorsun.Kurs ücreti dışında hepsi standart ama istanbulda mesela 150 liraya bile kursa gidebiliyorsun.3 ay içinde elinde oluyor ehliyet.İstanbulda sanırım gelişim sürücü kursuydu 150 lira ve diğerlerinden daha önem veriyorlar eğitime diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 29 Aralık 2010; 15:56:46 >
  • tamam eyw beyler tabiki gereken önlemleri alıcam
  • 150 lira verdim kursa kursda direksiyon dersi falan vermediler bende hiç bişey bilmiyodum daha önce motor kullanmamıştım,sınavdan 5 dk önce 1 tur attım ufak bi kaza yaptım scooter ın önü parçalandı biraz.sınavdan 85 aldım çıktım
  • peki 150 tlyle kalmıyo dimi sağlık raporu vs toplam kaç lira gerekir ??
  • 2 sınava giriceksin her biri için 25TL
    sağlık raporu 15-20 Tl arası
    Ehliyeti alırken 70-80 Tl civarı tam hatırlamıyorum bir para veriyorsun emniyete

    toplam 140-150 TL de onlara gider yani.Ehliyeti cebine koyman kursla birlikte 300 e mal olur.
  • 2 Yıllık deneyimim var, ayrıca ehliyeti 2 ay içerisinde alabiliyormuşsun. 08 Ocak son diye duydum. Ben de tanıdık bir yerden alacağım. Eğer direksiyon dersi yoksa gitmem. Kadıköy gelişim sürücü kursunu öneririm ayrıca. Herkes orayı tercih ediyor.

    Ehliyet ortalama 350 - 400 tutuyormuş.

    18 yaşına basınca alacaksın diyenlere inanmayın ayrıca. 17'ye girdiyseniz hemen alabiliyorsunuz.
  • 2008 yılında A2 ehliyetimi almadan bu işi Türkiye' de en ucuz yapan sürücü kurslarının Kadıköy Merkez' de bulunduğunu farkettim ve Kadıköy' deki sürücü kursuna 100TL ödeyerek B' den A2 ehliyetimi aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.