Şimdi Ara

A119 Araç Kamerası incelemesi 2016 Model 60 Fps !! Kapasitörlü Bangood 66 $ (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.252
Cevap
72
Favori
66.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dijital ekran ve potansiyometre de koyarim. Hatta kamera gece kapanirsa kapanma nedeninin düşuk voltajdan dolayi mi yoksa elektrigin aniden kesilmesi sonucu mu kapandigini belirten ekrana uyari yazisi da eklerim oraya sorun degil ama maliyet artiyor.Benim 88 model dizel aracimda ben şu anki soguklarda 11,3voltda tek marşta caliştirabiliyorum.Aracimin aküsü yeni de degil.Aliexpresten cihaz alip lüks aracina takarak yukarda bahsettigim ince ayrinti yüzünden aküsünü boşu boşuna degistiren çok adam taniyorum.Adam cihazi aliyor.Ertesi gün kamera kapanmiş ama aküsü de bitmiş oluyo.Aldiği kişi veya üretici de "akünüz zayif akünüzü yenileyin"diyor.Yahu adam zaten aküsü bitmesin diye aliyor o cihazi.Bir diger husus ise düşük voltaj korumali obd kiti diye bir cihaz uretmisler .Bu cihazi benim Izmirde,Konyada ve Ankarada tanimiş oldugum hicbir oto elektrikci ustam önermiyor ve ben de önermiyorum.Obd soketine takilan bu cihaz bazi araclarda aküyu bitiriyor.Çünkü arac park halindeyken obd soketinden beslenen herhangi bir kamera,telefon,led,ampül vb.ekipmanlar aracin diger beyinlerini uyandirip aracin uyku moduna girememesine ve gereksiz yere diger beyinleri uyandirip akuden elektrik harcanmasina neden oluyor.Kamera aküden 150miliamper cekiyorsa diger beyinler de uyandigi icin cekilen akim 150 miliamperin cok üstune cikiyor.Ve sonraki zamanlarda akünün ömrunun azaliyor ve en sonunda akü bitiyo ve yeni akü almak zorunda kaliyorlar.Ama ilandaki modül direk akü beslemeli oldugundan en luks aracta dahi diger beyinleri uyandirip tedirgin edemez.Bir de obd kitine takilan cihazi düşuk voltaj vererek test etme sansi da yok.Ben ilandaki modulu ayarli güc kaynagi ile düşuk voltaj verip,düşük voltajda kesip kesmedigini de test edebiliyorum.

    Olgu Bey en yeni videosunu yakinda atarim.Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada kullandıgım cep telefon numarası hattım Aqustic206 nikli hesaba kayıtlı oldugundan attıgım mesajları göremiyorum...
    Gerçek ve güncel hesabım AQustiC nikli hesaptır arkadaşlar.Kullanıcı adımı ve hesabımın şifresini unuttugum için bu problem oldu.
    Modül hakkında sorusu olan veya etiketlemek isteyen lütfen bu nikten etiketlesin..
    Bu arada marş esnasında bazı araçlarda çakmaklık hattı elektrigi kesip kameranın kapanmasına ve buna baglı olarak kameranın açılması için power tuşuna basmak gerekiyor.
    Bu problemin yaşanmaması için modülü kontak elektrigi ile kullanmayı tercih edenler de kullanabilir.Marş esnasında o açılıp kilitlenme problemi bu modülde olmaz.Çünkü tamamen bu alternatifi ve çıkabilecek problemleri de düşünerek tasarladım ve sürekli güncelliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aqustic206

    Dijital ekran ve potansiyometre de koyarim. Hatta kamera gece kapanirsa kapanma nedeninin düşuk voltajdan dolayi mi yoksa elektrigin aniden kesilmesi sonucu mu kapandigini belirten ekrana uyari yazisi da eklerim oraya sorun degil ama maliyet artiyor.Benim 88 model dizel aracimda ben şu anki soguklarda 11,3voltda tek marşta caliştirabiliyorum.Aracimin aküsü yeni de degil.Aliexpresten cihaz alip lüks aracina takarak yukarda bahsettigim ince ayrinti yüzünden aküsünü boşu boşuna degistiren çok adam taniyorum.Adam cihazi aliyor.Ertesi gün kamera kapanmiş ama aküsü de bitmiş oluyo.Aldiği kişi veya üretici de "akünüz zayif akünüzü yenileyin"diyor.Yahu adam zaten aküsü bitmesin diye aliyor o cihazi.Bir diger husus ise düşük voltaj korumali obd kiti diye bir cihaz uretmisler .Bu cihazi benim Izmirde,Konyada ve Ankarada tanimiş oldugum hicbir oto elektrikci ustam önermiyor ve ben de önermiyorum.Obd soketine takilan bu cihaz bazi araclarda aküyu bitiriyor.Çünkü arac park halindeyken obd soketinden beslenen herhangi bir kamera,telefon,led,ampül vb.ekipmanlar aracin diger beyinlerini uyandirip aracin uyku moduna girememesine ve gereksiz yere diger beyinleri uyandirip akuden elektrik harcanmasina neden oluyor.Kamera aküden 150miliamper cekiyorsa diger beyinler de uyandigi icin cekilen akim 150 miliamperin cok üstune cikiyor.Ve sonraki zamanlarda akünün ömrunun azaliyor ve en sonunda akü bitiyo ve yeni akü almak zorunda kaliyorlar.Ama ilandaki modül direk akü beslemeli oldugundan en luks aracta dahi diger beyinleri uyandirip tedirgin edemez.Bir de obd kitine takilan cihazi düşuk voltaj vererek test etme sansi da yok.Ben ilandaki modulu ayarli güc kaynagi ile düşuk voltaj verip,düşük voltajda kesip kesmedigini de test edebiliyorum.

    Olgu Bey en yeni videosunu yakinda atarim.Saygilarimla.



    Son derece yararlı tespit ve uyarılarda bulunmuşsun. Gereksiz yere akü değişiminin yanı sıra kamera için OBDII portunu kulanmanın da gerek bağlantı, gerekse de bahsetmiş olduğunuz konular açısından gereksiz olduğu kanısındayım. OBDII portu direksiyonun altında çıkıntı yapacağına çakmaklıkta çıkıntı yapan bir adaptör daha iyidir. Bilgilendirmelere devam...




  • Viofo A119 veya A119S modellerini park modunda kullanan arkadaşlara bi sorum olacaktı... Viofo A119S kameramın firmware versiyonu v2.1. Kamera park modunda çekim yaarken sürekli çekim yapmayıp bazı videolarda 5-10 saniye, bazılarında dakikalar, bazılarında da saatleri atlıyor ve hal böyle olunca da önemli bir durumu kaçırdığı için park modunun hiçbir anlamı kalmıyor. Park modu aktif, Hareket Algılama ve Time Lapse pasif (zaten Park Modunda bu özellikler aktif hale getirilemiyor). Loop aralıklarını da 10 dk olarak ayarlamıştım. Bu sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

    Not: Kameraya sigorta kutusundan sürekli 12V besleme sağlanmakta olup akü gerilimi ile ilgili bir düşüş vb. bulunmamaktadır (eksik olan kayıtlardan sonra saatlerce çekim yapabilmektedir).
  • Hocam bildiğim kadarıyla park modunda hareket algılayınca aktif oluyor. Yani siz sürekli çekim yapsın isterseniz park modunu kapatıp time lapse'i aktif hale getireceksiniz. Yoksa hareket yakaladıkça çekim yapar sonra uykuya geçer. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin.
  • jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    v2.2 ye güncelleyin. sorunuza güncel bir cevap verilmiş. kazasız günler.
  • AQustiC A kullanıcısına yanıt
    obd kablosu zaten bu konuda faydalı değil. Sigorta kablosu mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    Hocam bildiğim kadarıyla park modunda hareket algılayınca aktif oluyor. Yani siz sürekli çekim yapsın isterseniz park modunu kapatıp time lapse'i aktif hale getireceksiniz. Yoksa hareket yakaladıkça çekim yapar sonra uykuya geçer. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin.

    Hocam mesajınızı henüz gördüm ama dün tam da Time Lapse modunu açıp Park Modunu kapatmayı denemiştim ve şu sonuçlara ulaştım (kamerada sürekli besleme var ve firmware versiyonu v2.1):

    1) Time Lapse Modunda kesintisiz olarak kayıt yapıyor ve en ufak bir kayıp an yok. Ancak sorun şu ki aracı çalıştırdığınızda da Time Lapse modunda hızlı çekim yapmaya devam ediyor. Yani Park modunda olduğu gibi maalesef normal çekim moduna otomatik olarak geçmiyor. Her defasında da Normal ve Park modu arasında manul olarak geçiş yapmak mümkün olmadığı için bu özellik pek kullanışlı görünmüyor.

    Bu aşamada 2 sorum olacak, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim:

    1) Time Lapse modunu Park Modundaki 5 fps ye karşılık geleceği düşüncesiyle 200 ms olarak ayarlamıştım. Ancak 200 ms çekimleri 5 fps park modu çekimine göre daha az fps ye karşılık geliyor gibi. Sizce Time Lapse modunu kullanırken en uygun ms değeri nedir?

    2) Park esnasında kesintisiz olarak kayıt yapabilmek ve araç hareket ettiğinde de otomatik olarak normal çekim moduna geçmek için Park Modu ve Time Lapse modlarının her ikisini de aktif yapmak çözüm olur mu (gerçi cihaz buna izin veriyor mu bilmiyorum ama)?

    3) @SeniorAwesome arkadaşımızın dediği gibi firmware versiyonunu v2.2 ye güncellemek sorunu çözer mi sizce? Zira o versiyonun change log kısmında yer alan şu ifadede park modu vb. ile ilgili yeni bir özellik olmadığı görülüyor ama kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler diye sormak istedim. Change log: Finally fixed camera freezing while showing XXXXX on screen.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

    v2.2 ye güncelleyin. sorunuza güncel bir cevap verilmiş. kazasız günler.

    Cevap için teşekkürler hocam. Bu konuda yaptığım test ve karşılaştığım sorunlar bir önceki mesajda mevcuttur. Bakıp bilginiz olan konularda yorum yazabilirseniz çok memnun olurum. Size ve forumdaki tüm arkadaşlara da kazasız belasız günler...
  • jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    Anlamadim laf mi yedik ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

    Anlamadim laf mi yedik ?

    Yok hocam, sadece aynı soruları iki kere sormamak için ek sorularımı bir önceki mesajda yazdım, oraya bakıp yardımcı olabilirsen sevinirim :) Sağolasın...
  • A119 v2 mi yoksa A119s v2 mi almalıyım. Arasındaki farklar neler
  • Merhabalar. Kamerayı gps modülü ile birlikte kullanıyorum. Dolayısıyla güç kablosu gps'e bağlı. Bilenler bilir , güç kameraya gps üzerinde bulunan tırnakların kameradaki yuvalara temasıyla geliyor. Benim kamerada şöyle bir sorun var. Bu tırnakların temassızlığından olsa gerek, araç sarsıntılı yola girince hafıza kartı hatası veriyor ve ekrandaki görüntü karıncalanıyor. Sonra ise bazen düzeliyor bazen de düzelmiyor. Düzelmeyince hafıza kartını çıkarıp takıyorum. Uzun süre bir çok kez böyle yapınca da hafıza kartları bozuluyor. Sormak istediğim şu: bu sorunu başka yaşayan var mı. Var ise nasıl bir çözüm buldular. Gps'i çıkarmak isyemiyorum ama galiba en sonunda gps'i çıkarmak zorunda kalacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdenizhan -- 30 Aralık 2017; 20:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Olgu hocam, şu an 50 dolar civarında hangi kamerayı tavsiye ediyorsunuz? Smarnoo T652 mi? forumlara bakıyorum 1 saattir ama çıkamadım işin içinden ?!?

    b40d var, bu a119 ile aynı mı? eğer a119 ise nereden almalı?

    bir ara uçak motoru görünümlü bir kamera vardı, o gündemden düştü mü?

    Sizin tavsiyenizle aldığım a118i 3 arabada 2 yıldır gayet güzel bir biçimde kullanıyorum....tavsiyeleriniz ve emekleriniz için teşekkür ederim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonesomedove

    Olgu hocam, şu an 50 dolar civarında hangi kamerayı tavsiye ediyorsunuz? Smarnoo T652 mi? forumlara bakıyorum 1 saattir ama çıkamadım işin içinden ?!?

    b40d var, bu a119 ile aynı mı? eğer a119 ise nereden almalı?

    bir ara uçak motoru görünümlü bir kamera vardı, o gündemden düştü mü?

    Sizin tavsiyenizle aldığım a118i 3 arabada 2 yıldır gayet güzel bir biçimde kullanıyorum....tavsiyeleriniz ve emekleriniz için teşekkür ederim....

    Kameranız var işte A118c gayet iyi değiştirmeye gerek yok.



    F/P şu an T652 çok iyi kamera.



    B40D iyi bir model değil beğenmiyorum.



    A119 park modu özellikleri ile öne çıkıyor. Park modu önemli ise sizin için buradan alınabilir V2 :https://goo.gl/GFjsep



    Uçak görünümlü kamera gayet başarılı ama stoklarda yok, sahibinden comda satan arkadaşlar var



    Rica ederim



    A118c 2. version Viofo :https://goo.gl/sNhjru indirim kodu : 72ddad 51 $ Gps dahil 50 dolar seviyesine çıktığınızda alınabilecek en iyi kameradır. 2. Sürüm çok kaliteli ama çok para ödemiyim derseniz T652

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jhudaverdi


    quote:

    Orijinalden alıntı: aqustic206


    quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: jhudaverdi


    quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

    Araci park kablosu ile park modunda kullanan var miydi ? Oto elektrikcisine nasil izah edeyim bunu ?



    Mini serisinde 3 kablo vardi bunlarda 2 o yuzden soeuyorum

    Bu konuyu ben de çok merak ediyorum, henüz ürünü teslim almadım ama park modu için sürekli ve kontağa bağlı olarak 2 besleme mi var, yoksa sürekli beslemeye mi bağlanacak bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirlerse süper olacak...

    Şu mantıkta çalışan parça kullanacaksınız. Aliexpresste çok daha ucuzları var.



    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-arac-kamerasi-icin-dusuk-voltaj-korumali-cakmaklik-sarj-kiti-485246413/detay



    Adam videoda testini yapmış.

    Bu cihazı tasarlayan benim Olgu abi.
    Öncelikle aliexpresstekilerde olmayıp benım cihazda olan birkaç önemli özelliği söyleyim.
    Ben kesme voltajını 11.4volt olarak ayarladım.Bu değeri daha aşagı da daha yukarı da çekebilirim yazılımla kişinin istegine göre.
    Fakat asıl önemlisi şu:
    Aküsü biraz zayıf olan araçlarda follow me home modülü varsa yani aracın uzaktan kumandasına basınca kısa farlar +parklar yaklaşık 30-40 saniye yanıyorsa o sırada akü voltajı 11.4volta kadar düşüyor.Işıklar sönünce tekrar akü voltajı 11.9-12v oluyor..İşte bu çok kısa süreli voltaj düşümlerinde kamera kapanır..Aliexpressteki cihazların videolarını dikkatle izlerseniz voltaj düşer düşmez kamera kapanıyor
    Ama ben buna yaptıgım cihazın yazılımını düzenleyip önlem aldım.Akü voltajı 11.4 volta düşer düşmez kamera hemen kapanmıyor.11,4 voltta en az 1 dk kalırsa kamera o zaman kapanıyor.Yani diyelimki voltaj 11.4volta düştü.1dk sonra hala voltaj 11.4v da ise kamera o zaman kapanıyor.1dk içinde 11.4 voltun üstüne çıkarsa sorun yok zaten.
    Cihazda sürekli güncellemeler yapıyorum.Birde viofo a119 öyle lanet bir kamera ki elektrik kesilip değil 1 saniye, 1saniyenin 4de 1i kadar süre geçtikten sonra elektrik geri verilirse kamera kilitleniyor.Kameranın elektriği kesildiktn sonra en az 2-3 saniye beklenmesi gerekiyor.Hani bir binada asansörle yukarı çıkarken asansör durmadan geri aşagı asansörle inemeyiz ya.Aynı onun gibi.Kapanma işlemi tam bitmeden açılmaya çalışırsa kamera kilitleniyor.Ben kendi yaptıgım yazılımla bu problemlere önlem aldım.Bekleme ve gecikme süreleri ekledim.Özellikle kısa süreli voltaj düşümleri çogu araçta var.Örnegin kendi aracımın aküsü zayıf.Park lambaları 10 dk yanık kalırsa akü voltajı 11.6volta kadar iniyor.Kesme voltajının değeri kadar kesme voltajında kalma süresi de önemli.Voltaj kesme voltajına düşer düşmez kamera kesinlikle kapanmamalı.


    Bir de akü kesim voltajını müşterinin isteğine göre sen değil müşteri ayarlayabilirse güzel olur. Tabi bunun için dijital gösterge maliyeti arttıracağı için 3 kademeli switch kullanmak sorunu çözecektir. Potansiyometre veya trimpot yerin ede 3 farklı direnç veya duruma göre zener diyot da kullanabilrisin diye düşünüyorum. Güzel çalışma

    Çok mantıklı bir öneri

    Örneğin ben harici akü kullanıyorum. Akünün tam boşalmaması nı uzun ömürlü olmasını istiyorum. 11 volt veya daha altına inebilmeliyim. Bu ürünü kullanabilmeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlimIhsan -- 30 Aralık 2017; 21:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    hocam ben kameraları değiştirmiyorum, benden tavsiye isteyen arkadaşlarım var onlar için soruyorum :)

    t652'yi nereden almalı? ya diğerlerini? bir ara gearbest'le ilgili sıkıntılar vardı sanki değil mi??

    tekrar teşekkürler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonesomedove -- 30 Aralık 2017; 21:43:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonesomedove

    hocam ben kameraları değiştirmiyorum, benden tavsiye isteyen arkadaşlarım var onlar için soruyorum :)

    t652'yi nereden almalı? ya diğerlerini? bir ara gearbest'le ilgili sıkıntılar vardı sanki değil mi??

    tekrar teşekkürler....



    Sıkıntı yok ? NL netherlands registered post seçin ivedi geliyor.

    T652 yi bu linkten alabilirsiniz :https://goo.gl/ZuQmBy
  • Modülün yazılımını güncelledim.Çok köklü değişiklikler yaptım...Akü voltajı gece 11,4e düşmüşse sürücüyü haberdar edecek bir sistem yaptım.Takip ediniz lütfen
  • Abiler sadece seyir halinde kulllanacağım bir kamera almak istiyorum, kaza bela olursa kayıt altında olsun diye. Kullanmayacağım özelliklere de para vermek istemem önce 1 adet alacağım ama ilerde 2 veya 3'e çıkacak.
    Hangi kamerayı tavsiye edersiniz, daha önce çin malı bir kamerayla araba sigortası attırıp bir kere de aküyü bitirtmiştim (gece boyu çekim yaptığı için benim hatam)

    Smarnoo T652 işimi görür galiba? bunda GPS yok heralde GPS olan bir model ne olur mesela?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obra_ -- 2 Ocak 2018; 18:3:30 >
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.