Şimdi Ara

_A_T_İ_K_E_R_ (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.888
Cevap
12
Favori
216.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sayın alks;
    aracım 1.2 16 V 2006 model albea şehir içi ortalama 11 lt civarı yakıyor tüpte bana göre bu değer biraz daha düşük olmalı bir kaç albea kullanan arkadaşa sordum çok daha düşük değerler verdiler
  • bu arada OKİFİ İMZA İŞİNİ BECERDİİİİİİİİİİİİİM. teşekkür ederim yardımın için
  • sayın alks ;
    sizin birkaç sayfa önceki yazdıklarınızı gördüm takılan enjektörlerden çıt çıt ses geldiğini söylediniz aynı ses bende de var dediğiniz gibi çakmak sesi gibi siz çözüm buldunuz mu bu duruma gösterdiniz mi aracı ve ayrıca bu imza işi nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim
  • lpg yi litre olarak hesaplarsan yanılabilirsin. en iyi hesaplama yöntemi; aracın deposunu fulle sonra şehir içinde 100 km yol yap ve yine aynı pompadan deponu fulle. varsayalım aracın 20 ytl gaz algı. demekki aracım km. de şehir içi 0.20 ykr yakıyor. aynı denemeyi uzun yolda da yaparak uzun yoldaki yakıt sarfiyatını hesaplayabilirsin. en iyi yöntem budur.

    aynı araca ardkadaşlarının daha düşük değerler verdiğini söyledin. arkadaşlarının ve senin kullanma tarzından farklılık göstere bilir yakıt sarfiyatı
  • evet anladım dediğinizi deneyeceğim en kısa zamanda birde demin size sormuştum enjektör sesi o konuyada yardımcı olursanız çok makbule geçecek:)





  • flood inan bu forma üye olalı 1 aydan fazla oldu imza işini bende daha yeni becerebildim.

    o dediğim ses enjektör sesi.daha bir çare bulamadım. servisle görüştüm 1000 km bakımında bakacaklar. ben biraz pimpirikli birisiyim, belkide kafama çok takıorum ama ne yapayım işim hep kusursuz olsun isterim daima.bundan olabilir.

    senin aracının motor içindeki ses yalıtımı çok iyidir aslında o sesi pek duymaman gerekir. eee malum bizim araç biraz eski
  • benim aracımda regülatörden bi uvultu sesi geliyordu ilk taktırdıgımda kendiliginden geçer demişlerdi nitekimde öyle oldu.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mndrs69

    merhaba.aracım soğukken yada 4-5 inci viteslerde gaza yüklendiğimde arasıra bir uğultu geliyor. ilk zamanlarda dediğiniz uğultu bu mudur. sebebi nedir. bir sakıncası varmıdır. uğultu gelirken araba gazı yiyor. çekiş falan gayet iyi. sadece ses rahatsız ediyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: triger

    benim aracımda hiç ses yok aracım sizinkinin kasasından atikerde enjektör sesi pek olmaz zaten
    arkadaşın bahsettigi ilk zamanlarda regülatörden gelen uvultu sesidir kesin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: alks

    sonunda forumda birilerini buldum. arkadaşlar size birşey soracağım. cevap verirseniz sevinirim. dediğiniz gibi yakıt değerleri çok iyi. bu motorun üstündeki manifolta giden gaz akışını sağlayan enjektörlerden acayip derecede ses geliyor.bütün arkadaşlardada varmı acaba. özellikle araç soğukken ve gaza geçmişken daha fzla geliyor, aracın ses yalıtımı iyi olmasına rağmen aracın motor sesini duymuyorumama enjektörlerin sesini aracın içinden çok rahat duyabiliyorum.bu kadar ses normalmi? neredeyse yolda yürüyen insanlar duyuyor. araç ısınınca biraz daha hafifliyor bu ses. sizlerin aracındada varmı?neden bu kadfar ses yapıyor acaba?








  • sayın alks imza olayını kopyala yapıştır ile denedim sonuç verdi
    araç çalışırken ve ben kullanırken enjektör sesi yok kaputu açtığım zaman arabayı çalıştırıp bazen kaputu açar dinlerim işte o zaman kulaklarımı çok fazla tırmalıyor
    dediğim gibi onun haricinde kesinlikle içeri ses vermiyor ben senin sorununu kendimin ki gibi düşündüm tabi içeri o sesi veriyorsa haklısın kafana takmakta






  •  _A_T_İ_K_E_R_

    ARACINIZIN MARKASI
    ....:::::ATİKER [DOSTLUK] KULÜBÜ.......

    FLOOD.......

    bu yazdıklarımı koplayalıp formun üst kısmında profilim yeri var oraya gir. ve sayfayı aşağı doğru kaydırdığında imzam kısmı var oraya yapıştır. sonra ARACINIZIN MARKASI yazan yeri sil ve kendi aracının marka ve modelini yaz. ve imzamı göster kutucuğunu işaretle. sonra sayfanın en alt kısmından önce uygula ve sonra tamamı işaretle iş bitti demektir bu kadar.




  • EVET BAYAĞI VERİYOR. MALUM BİZİM ARACIN KAPUTUNUN İÇİNDE SES YALITIMI SİFİR YANİ HİÇ YOK. AMA SENİN ARACIN ÖYLE DEĞİL. ZATEN O KADAR SESİ VARMASİ NORMALDİR BENCE ÇÜNKÜ ENJEKTÖRLERİN GÖREVİ MANİFOLTA GAZ AKIŞINI SAĞLAMAK. YANILMIYORSAM BU GAZ AKIŞINIDA O SESİ VEREREK SAĞLIYOR YANİ ÇAKMAKLARDAKİ MANYETÜ GİDİ DÜŞÜNELİM. GERÇİ ÖRNEK PEK ALAKADAR OLMADI AMA İDARE ET ARTIK NE YAPALIM KULLANICI BİLGİSİYLE BU KADAR.
  • ya bu arada bizim rütbe çavuş olmuş. başkan thall la konuşmak daha nasip olmadı ama neyse ilerleyen günlerde olur herhalde.
  • sevgili TRİGER senin araçla benim aracın ses yalıtımı aynı. senin araçtada bu enjektör sesi varmı? varsa benimki kadar rahatsız edicimi ve senin aracın ısı değeri kaç?
  • ARKADAŞLAR KİMSE YOKMU FORUMDA
  • FORUMDA KİMSE YOK HERHALDE. NEYSE HERKESE GÜNAYDIN DİYİM BARİ.NEDE OLSA HERKES SABAH GÖRECEK MESAJIMI.

    ARTIK YATMA VAKTİ GELDİ MALUM SABAH İŞE GİDECEĞİZ.

    HERKESE HAYIRLI VE BOL KAZANÇLI İŞLER DİLİYORUUUUUUUUUUUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alks -- 7 Nisan 2008; 1:09:07 >
  • normal binek araçlarının aküleri genelde 12 volt tur. amperajı aküsüne göre değişir. sizinki 50 amper iken yerine 60 amper akü takılmış. önemli olan akü şarj dinamosunun bu farkı kaldırması ki çok rahat kaldırır.hiç şüpheniz olmasın. gönül rahatlığıyla kullanın. şarj dinamosu kaldırdığı sürece hiçbir sorun olmaz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: flood01

    dün aracımın aküsü bittiği için yeni bir akü taktırdım aracın üzerinde orijinal aküsü vardı 50 V lık yeni takılan akü ise 60 V lık acaba lpg sisteminde herhangi bir sorun yaparmı bu durum herhangi bir ayar yaptırmama gerek varmı tekrardan son bir sorumda lpg sarfiyatı sanki bana biraz fazla gibi geldi bayii ye gitsem bunu ayarlatabilirmiyim???
  • bence gayet güzel açıkladın. o çıt çıt sesleri sırası gelince gaz püskürten enjektörün açılıp kapanma sesi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: alks

    EVET BAYAĞI VERİYOR. MALUM BİZİM ARACIN KAPUTUNUN İÇİNDE SES YALITIMI SİFİR YANİ HİÇ YOK. AMA SENİN ARACIN ÖYLE DEĞİL. ZATEN O KADAR SESİ VARMASİ NORMALDİR BENCE ÇÜNKÜ ENJEKTÖRLERİN GÖREVİ MANİFOLTA GAZ AKIŞINI SAĞLAMAK. YANILMIYORSAM BU GAZ AKIŞINIDA O SESİ VEREREK SAĞLIYOR YANİ ÇAKMAKLARDAKİ MANYETÜ GİDİ DÜŞÜNELİM. GERÇİ ÖRNEK PEK ALAKADAR OLMADI AMA İDARE ET ARTIK NE YAPALIM KULLANICI BİLGİSİYLE BU KADAR.
  • Günaydınnn
    Sevgili .....:::::ATİKER [DOSTLUK] KULÜBÜ:::::.....;

    Bereketli, hayırlı, bol tasarruflu bir hafta dilerimmm.

    Havadislerim var,size selam getirmişemmm.

    Az sonra sizlerleyimmm

    Sevgiler,Saygılar,Selamlar, Daima....
  • herkese günaydın hayırlı sabahlar
    hayırlı işler
  • slm alks
    evet araçlarımızın ses yalıtımı aynı ama benim aracımda bahsettiginiz gibi bir ses duyamadım. ( araç çalışırken kaputu açıpta çok inceledigimde sadece çok az bir ses farkı oluyor. )
    aracımım ısı degeri 20 c olması lazım lpg sistemimden genel anlamda memnunum
    quote:

    Orjinalden alıntı: alks

    sevgili TRİGER senin araçla benim aracın ses yalıtımı aynı. senin araçtada bu enjektör sesi varmı? varsa benimki kadar rahatsız edicimi ve senin aracın ısı değeri kaç?
  • Günaydın Başkan
    hayırlı haberler ola inşallah
    quote:

    Orjinalden alıntı: thall

    Günaydınnn
    Sevgili .....:::::ATİKER [DOSTLUK] KULÜBÜ:::::.....;

    Bereketli, hayırlı, bol tasarruflu bir hafta dilerimmm.

    Havadislerim var,size selam getirmişemmm.

    Az sonra sizlerleyimmm

    Sevgiler,Saygılar,Selamlar, Daima....




  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.