Şimdi Ara

99 model carisma glx

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu araç nasıl bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

    otomatik vites mitsubishi bildiğiniz olursa ayrıca ilgilenmek istiyorum araç alıcam. Ankara ve civarı lütfen çokda fazla km yapmamışsa sevinirim. Bu araçlarda 150. 000 ve üstü sıkıntı olur mu ?



    http://www.sahibinden.com/1999_model_152_000_km_de_hb_kirmizi_carisma-29WQQaXQQ17890255WQQpXQQdisplayitem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polair -- 1 Kasım 2009; 6:02:13 >



  • Bizim servisimizde çalışan arkadaşların çoğunun şahsi aracı Carisma ve hepsi de araçlarından memnun. LPG taktıranlar şehir dışı 150 kuruş şehir içinde 200 e yakın bir yakıt tüketimi sunuyor ki veriler Carisma Otomatik için geçerli. 15 gün önce ustamız 2000 model 250.000 km de otomatik aldı ve aracın birkaç taş izi için kaporta işi vardı yaptırdı araca tam binecekken zorla aracı sattı, geçen hafta bir tane daha aldı 1999 model ve 240.000 km de onu da arkadaşı istedi vermesem olmaz pozisyonunda kaldı ve yine sattı ve hala Carisma alıp binicem artık kim istese vermeyecem modunda. kilometre yüksek olsa bile baktırmak kaydıyla sorun yoksa gözünüz kapalı almanızı tavsiye ederim. Carismanın km si 100.000 km den aşağı bulmanız zor ve araçta ta sorun çıkmıyor, masraf yoksa o fiyatlara alabileceğiniz en mantıklı araçlardan biri görülüyor fakat ilanda ki fiyatın piyasasına göre yüksek olduğunu söyleyebilirim.




  • sn caramurat,

    servisinizde çalışan arkadaşların kullandıkları carismalara LPG kitlerini kendileri mi taktırdılar yoksa aldıklarında var mıydı.

    benzin fiyatının yine tırmanışıyla düşünmeye başladım. malum ş.dışı 5.5 lt/100 km tüketimim oluyor ancak şehir içi dikkatli kullanırsam 9 lt nin altına inebiliyorum.

    sormak istediğim. carsima ile hangi LPG kiti daha sorunsuz çalışıyor. servisinizde uygulama yapılıyor ise fiyatını pm den öğrenebilir miyim. askerlik bitince düşünüyorum.
  • Servisimizde LPI dönüşümü ile ilgili işlemler devam ederken selden dolayı herşey silbaştan oldu ve sanırım LPI&LPG uygulamasının bizde başlaması birkaç ayımıza daha alacağa benziyor. Carisma kullanıcılarından aracını LPG li alan da oldu daha sonra taktıranda oldu. 1300 TL civarına takıyorlar genellikle bildiğim kadarıyla yanlış bilmiyorsam en son Atiker taktırmışlardı, siz LPG taktırana kadar daha birçok alternatif te çıkmış olur. Gerçi sizin de askerliğin bitmesine çok kalmamış;)
  • 31 Ekim itibariyle 7 ay bitti. inş selin meydana getirdiği hasarı en kısa zamanda gideriri ve olağan çalışmalarınıza devam edersiniz.

    4 buçuk ay sonra LPG için çalabilirim kapınızı :D
  • Sevgili nightmare,

    Ben aracı alalı 1,5 ay kadar oldu. Aldıktan 2 hafta sonra takdırdım Atiker marka sıralı.

    Murat Bey de bilir, onların servisindeki Alpay Usta, "atiker bu araçlarda sorunsuz" demişti. Fkaat 1-2 senede bir ateşleme bobini arızası verebiliyormuş. Sen de yakında bobini bozarsın demişti. Yolda kalmaz ama tekleme yapar, o zaman da değiştirir yenisini takarsın dedi.

    Ben şehiriçi İstanbul dur-kalk trafiğinde 20krş' u daha göremedim. En fazla yaktığında 19krş yaktı şimdiye kadar.

    Şehirler arası tam diyemeyiz ama İstanbul-Şile yaptım. O zaman da 14,5 krş yakmıştı.

    Bence hemen taktır. Performansı sorarsan, 4-5 kişi rampa yukarı vurmadıkça, performans pek düşüyor diyemeyiz. Özellikle düz yolda anlamak imkansız. Ben iyi ki taktırmışım.

    Sadece ruhsata işletmek biraz insanın canını sıkıyor. O da benim tam anlamıyla yarım günümü aldı. Sızdırmazlık+Fenni muayene...

    Selametle...




  • http://www.sahibinden.com/sahibinden_temiz_sunrooflu-36WQQaXQQ18121363WQQpXQQdisplayitem

    bende uzun zamandır carizma bakıyorum bu arabayı gördüm gercekten temiz bir araca benziyor fiyat yüksek gibi ama konuşacağız artık
  • Oldukça pahalı,

    Benim arabam 2001 Avance (en dolu paket), 61.500 km' de aldım, şu an 64.500, 13.500' e almıştım. Buna göre kıyas yapın isterseniz.

    Üstelik, resimdeki araç eski kasa.
  • @akerimoğlu ilk aldığımda ruhsatı üzerime almadan yaptırmak vardı da işte düşündüğüm bütçenin üzerinde karşıma carisma çıkınca bir anda daha da fazla para harcamamak için taktırmadım. benim carisma almam tesadüfi oldu.

    istanbul trafiğinde o kadar yakıyorsanız ben bulunduğum şehirde işe gitsem ş.arası yol ve duble yol kullanıyorum. sabit 80-90 km ile gidebiliyorum ve bir kaç tane ışıkta duruyorum. size kıyasla daha da az yakmam lazım ama dediğim gibi bu haliyle 8.5 lt civarı dikkat ederek tüketiyorum.

    bobin pahalı bir parça değil bildiğim kadarıyla. motorun ömrünü kısaltır düşüncesi ile uzak duruyorum. bir de LPG kokusu malum. askerlik bitene kadar bi karar veririm artık.

    fiyat bilgisi olması açısından ben imzamdaki aracı 16500 e aldım. ortalama fiyata göre biraz yukarı gibi görünse de temizliği ve yıpranmamışlığına değer. ilk sahibi kadar iyi bakamadığımı bile düşünüyorum açıkçası.




  • @nightmare,

    Benim fakültede iken part time olarak elime para geçtikçe icra ettiğm mesleğim oto alım satımı idi. Hal böyle iken, uzun süre binmek düşüncesiyle alacağım otomobili çok aradım. İnanmazsınız belki ama 2009 Şubat ayında aramaya başladım, 20 Eylül' de aracı aldım :) İğneden ipliğe tam içime sinen aracı aldığım için mutluyum.

    LPG hususunda ise şöyle düşünüyorum,

    LPG motorun ömrünü azaltır mı, azaltmaz mı benim sınırlı bilgimle bunu yanıtlamak mümkün değil. Fakat bildiğim kadarıyla 770.000 km yapıp ta hala motorunda üfleme olmayan araçları kullanıyoruz. Yani ömür boyu kullansak da sanırım senin ve benim gibi kullanıcılar 500.000 km zor kateder :) Dolayısıyla motorun ömrünü azaltsa dahi bence bizim için pek bir sakıncası yok.

    80-90 km sabit hızla yol katedebiliyorsan, senin aracın LPG ile çok yaksa 15 krş yakar. LPG' yi taktırma maliyeti ortalama 1.300-1.400 TL olduğunu düşünürsek, LPG ile benzin arasındaki farkla bu tutarı hangi arada amorti edeceğimizi de hesaplayacak olursak,

    Benzinde tüketim, örn: 23krş
    LPG tüketim, örn: 15 krş
    ........................................

    Fark: 8 krş.

    1.400,00 : 0,08 = 17.500 km

    Bu kadar yolu tüketene kadar arabayı satarım diye düşünüyor insan. Fakat, Araç benzinli iken gaza dokunmaya korkuyoruz. Biraz daha dikkat etsem acaba daha az yakıt harcar mıydım diyerek sürekli tatlı bir sıkıntı çekiyoruz. İşte LPG taktırdıktan sonra bu sıkıntı artık olmuyor. İstediğim gibi kullanırım, istediğim gibi gaza basarım diyorsun ve nihayetinde yaksa yaksa 20 krş yakar diyorsun :)

    Sırf bu mutluluk için bile LPG taktırmaya değer dedim, taktırdım. Siz de kendi açınızdan değerlendirmenizi yaparsınız artık.

    Bu arada, halihazırda dilediğim gibi ses sistemi kuramadım. Onu da başka bir başlık altında devam ettirelim uygun görürseniz.

    Selametle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 28 Aralık 2009; 15:09:43 >




  • değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.bu aracı almak isterim ama tek sıkıntım donanımı yeteri kadar konforlu mu sizler daha iyi bilirsiniz.malum 99 model ayrıca satmak sıkıntılı olucak diye korkuyorum yoksa hemen gidip alırım :(... 14.000tl bütçem var alabileceğim araçlar belli.2.el satan bu fiyatlarda uygun mitsubishi bildiğiniz olursa paylaşırsanız sevinirim ben bulamıyorum :(
  • Bu bütçeyle, Carisma' dan daha konforlu bir araç almanız mümkün değil.

    Carismaların özelliklerine tekrar bir gözatabilirseniz...

    2. eli bu kadar durgun olmasa, bu araçları bu paralara almak zaten imkansız olurdu. Eğer sürekli oto alıp satmıyorsanız, binmek için alıyorsanız Carisma' dan şaşmayın. Ama almadan önce muhakkak sanayideki ustaya değil, yetkili servise gösteriniz.

    Diğer araçlardaki dikkate alınmayan eksiklikler ne yazık ki bu araçlarda çok önemli oluyorlar. Örneğin, cam düğmeleri çok bozulur. Değiştirmek isterseniz muadili hurdacılarda 250 TL.

    Farlar yan sanayi 150-160 TL,

    Ön Diskler çifti orjinal 530 TL,

    Rölanti motoru (kibrit kutusu kadar bile büyklüğü yok) 1.190 TL,

    Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Siz arabadan anlasanız dahi, yetkili serviste bunları size tek tek söylerler.

    14.000 TL' ye bir sürü Carisma bulursunuz. Ama aldıktan sonra 1 ay içerisinde 3-4 bin TL harcamamak için baştan bütçeyi biraz daha zorlayıp alabildiğiniz en temiz Carismayı almalısınız. Zaten temizini bulursanız size masraf çıkarması çok zor.

    Tabi cam düğmeleri dışında :)

    Selametle...




  • ah o cam düğmeleri yok mu.

    @akerimoglu iyice aklıma yattı bu LPG işi sayende. merak etme sana da yaparız güzel bir ses sistemi keyifle kullanırsın. zaten aracın sessiz sadece müziğin detayı ile çok daha keyifli hale gelir yollar.
  • Sevgili nightmare,

    LPG için şimdiye kadar beklediğin hata :)

    Ben, bir çıkmacıdan 200 TL' ye temin edip rölanti beynini aldıktan sonra arabam resmen çıldırdı. İnanılmaz gaz yemeye başladı. 1. vitesten 2. vitese geçişlerde ufak bi hoplama vardı o da geçti. İlave olarak araç ısındıktan sonra rölanti artık hep 750 devirde duruyor. Klima açıldığında ise aniden devir yükselip sonra düşüyor ve 900 devire sabitleniyor. Parça değiştikten sonra LPG' nin sebep olduğu güç kaybını anlamak neredeyse imkansız hale geldi.

    Rölanti rakamlarını bilerek veriyorum ki, sizler de kendi arabalarınızdaki rölanti rakamlarını test ediniz. Benimki serviste programlanıp fabrika ayarlarına getirildi. Yani olması gereken değerler bunlarmış.

    Müzik sistemi işi eğlenceli, fakat epey sıktı beni. Bütçeye amfi de ekledik. Nette 60-100 TL arası dilediğim gibi 2. el bir amfi buluyorum. Tesisatı ise 100 TL' ye yapıyorlar. Açıkçası ben yine tornavidayı elime, şemayı önüme alıp kendi amfimi de kendim bağlayacağım sanırım :)

    Selametle...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akerimoglu

    Bu bütçeyle, Carisma' dan daha konforlu bir araç almanız mümkün değil.

    Carismaların özelliklerine tekrar bir gözatabilirseniz...

    2. eli bu kadar durgun olmasa, bu araçları bu paralara almak zaten imkansız olurdu. Eğer sürekli oto alıp satmıyorsanız, binmek için alıyorsanız Carisma' dan şaşmayın. Ama almadan önce muhakkak sanayideki ustaya değil, yetkili servise gösteriniz.

    Diğer araçlardaki dikkate alınmayan eksiklikler ne yazık ki bu araçlarda çok önemli oluyorlar. Örneğin, cam düğmeleri çok bozulur. Değiştirmek isterseniz muadili hurdacılarda 250 TL.

    Farlar yan sanayi 150-160 TL,

    Ön Diskler çifti orjinal 530 TL,

    Rölanti motoru (kibrit kutusu kadar bile büyklüğü yok) 1.190 TL,

    Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Siz arabadan anlasanız dahi, yetkili serviste bunları size tek tek söylerler.

    14.000 TL' ye bir sürü Carisma bulursunuz. Ama aldıktan sonra 1 ay içerisinde 3-4 bin TL harcamamak için baştan bütçeyi biraz daha zorlayıp alabildiğiniz en temiz Carismayı almalısınız. Zaten temizini bulursanız size masraf çıkarması çok zor.

    Tabi cam düğmeleri dışında :)

    Selametle...



    Aracı aldınız mı bilmiyorum
    ilanda yazılı guce bakarsak aracın motoru dohc değil. Sohc gözüküyor.
    Alırken mumkunse dohc 16v olanı eger acelenız moksa dohc16v mivec olan modelleri tercih edin.
    GDI olanlara Lpg takılmıyor diye duydum. Teknolojisi farklıymış ve sinyaller çok düşük olduğu için uygulamada sorunlar çıkabiliyormuş.
    mitsubishi motorlarıyl ailgili ve hangi modellerde kullanıldığıyla ilgili bilgi için bakınız.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_4G9_engine




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akerimoglu

    @nightmare,

    Benim fakültede iken part time olarak elime para geçtikçe icra ettiğm mesleğim oto alım satımı idi. Hal böyle iken, uzun süre binmek düşüncesiyle alacağım otomobili çok aradım. İnanmazsınız belki ama 2009 Şubat ayında aramaya başladım, 20 Eylül' de aracı aldım :) İğneden ipliğe tam içime sinen aracı aldığım için mutluyum.

    LPG hususunda ise şöyle düşünüyorum,

    LPG motorun ömrünü azaltır mı, azaltmaz mı benim sınırlı bilgimle bunu yanıtlamak mümkün değil. Fakat bildiğim kadarıyla 770.000 km yapıp ta hala motorunda üfleme olmayan araçları kullanıyoruz. Yani ömür boyu kullansak da sanırım senin ve benim gibi kullanıcılar 500.000 km zor kateder :) Dolayısıyla motorun ömrünü azaltsa dahi bence bizim için pek bir sakıncası yok.

    80-90 km sabit hızla yol katedebiliyorsan, senin aracın LPG ile çok yaksa 15 krş yakar. LPG' yi taktırma maliyeti ortalama 1.300-1.400 TL olduğunu düşünürsek, LPG ile benzin arasındaki farkla bu tutarı hangi arada amorti edeceğimizi de hesaplayacak olursak,

    Benzinde tüketim, örn: 23krş
    LPG tüketim, örn: 15 krş
    ........................................

    Fark: 8 krş.

    1.400,00 : 0,08 = 175.000 km

    Bu kadar yolu tüketene kadar arabayı satarım diye düşünüyor insan. Fakat, Araç benzinli iken gaza dokunmaya korkuyoruz. Biraz daha dikkat etsem acaba daha az yakıt harcar mıydım diyerek sürekli tatlı bir sıkıntı çekiyoruz. İşte LPG taktırdıktan sonra bu sıkıntı artık olmuyor. İstediğim gibi kullanırım, istediğim gibi gaza basarım diyorsun ve nihayetinde yaksa yaksa 20 krş yakar diyorsun :)

    Sırf bu mutluluk için bile LPG taktırmaya değer dedim, taktırdım. Siz de kendi açınızdan değerlendirmenizi yaparsınız artık.

    Bu arada, halihazırda dilediğim gibi ses sistemi kuramadım. Onu da başka bir başlık altında devam ettirelim uygun görürseniz.

    Selametle...





    burada bi hesap hatası mı olmuş 175 000km değilde 17 500 olması gerekmiyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meşale07


    quote:

    Orijinalden alıntı: akerimoglu

    @nightmare,

    Benim fakültede iken part time olarak elime para geçtikçe icra ettiğm mesleğim oto alım satımı idi. Hal böyle iken, uzun süre binmek düşüncesiyle alacağım otomobili çok aradım. İnanmazsınız belki ama 2009 Şubat ayında aramaya başladım, 20 Eylül' de aracı aldım :) İğneden ipliğe tam içime sinen aracı aldığım için mutluyum.

    LPG hususunda ise şöyle düşünüyorum,

    LPG motorun ömrünü azaltır mı, azaltmaz mı benim sınırlı bilgimle bunu yanıtlamak mümkün değil. Fakat bildiğim kadarıyla 770.000 km yapıp ta hala motorunda üfleme olmayan araçları kullanıyoruz. Yani ömür boyu kullansak da sanırım senin ve benim gibi kullanıcılar 500.000 km zor kateder :) Dolayısıyla motorun ömrünü azaltsa dahi bence bizim için pek bir sakıncası yok.

    80-90 km sabit hızla yol katedebiliyorsan, senin aracın LPG ile çok yaksa 15 krş yakar. LPG' yi taktırma maliyeti ortalama 1.300-1.400 TL olduğunu düşünürsek, LPG ile benzin arasındaki farkla bu tutarı hangi arada amorti edeceğimizi de hesaplayacak olursak,

    Benzinde tüketim, örn: 23krş
    LPG tüketim, örn: 15 krş
    ........................................

    Fark: 8 krş.

    1.400,00 : 0,08 = 175.000 km

    Bu kadar yolu tüketene kadar arabayı satarım diye düşünüyor insan. Fakat, Araç benzinli iken gaza dokunmaya korkuyoruz. Biraz daha dikkat etsem acaba daha az yakıt harcar mıydım diyerek sürekli tatlı bir sıkıntı çekiyoruz. İşte LPG taktırdıktan sonra bu sıkıntı artık olmuyor. İstediğim gibi kullanırım, istediğim gibi gaza basarım diyorsun ve nihayetinde yaksa yaksa 20 krş yakar diyorsun :)

    Sırf bu mutluluk için bile LPG taktırmaya değer dedim, taktırdım. Siz de kendi açınızdan değerlendirmenizi yaparsınız artık.

    Bu arada, halihazırda dilediğim gibi ses sistemi kuramadım. Onu da başka bir başlık altında devam ettirelim uygun görürseniz.

    Selametle...





    burada bi hesap hatası mı olmuş 175 000km değilde 17 500 olması gerekmiyor mu?



    Sıfır hatası olmuş. Düzeltildi




  • mrb arkadaslar araba deyince japon hayranlıgım var ama cocukken dayımın aldıgı L300 den dolayı mitsubishilere ilgim cok fazla. su sıralar reno europa mı satıp mitsubishi carisma almak istiyorum. ama mitsubishi carismaların bazı modellerine lpg takılmadıgını duydum bütcem 12 bin max. sizce hangi modelini almalıyım simdiden tşk ler
  • GDI dışında her modeli alabilirsiniz.

    bütçe 12.000 ise, çok büyük tesadüf olmadığı sürece 2000 altı serilerden GLX bulabilirsiniz. 2000 üzeri serilerden 12.000' e Carisma alırsanız, 3-4 ayda 3-4 bin TL harcatır.

    GDİ' lere tüp takılmıyor.
  • Artık GDI larada tüp takılabiliyormuş ama çok pahalıymış. LPdi denen yeni bir sistem. TSI, GDI, D4, IDE gibi araç sistemlere takılabiliyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.