Şimdi Ara

970 Evo Plus 1 TB m.2_2 slotunda okuma yazma hızı düşük !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle,


    B550 Tomahawk üzerinde ikinci m.2 slotuna taktığım sıfır 1 TB 970 Evo Plus SSD tam verimde çalışmıyor. Bios'a da girdim baktım her şey normal gibi. Diski hata için tarattım, hem Crystal Disk Mark hem de Samsung Magician'da. Her şey sapasağlam. Hem crystal hem magicianda aldığım benchmark testleri de aşağı yukarı aynı. Okumada 3200 yazmada 2.500 civarı. Olması gereken ise 3500 O/ 3300 Y.


    Ekran görüntüsünü aşağı bırakıyorum. 1. Slotta windows'un da yüklü olduğu 500 980 pro takılı. Onun performanslarında hiç bir sorun yok, bu nedenle 970'i oradan çıkarıp birinci slotta deneyemiyorum. Denersem de muhtemelen full performans alırım diye düşünüyorum. Tahminimce bu sorun 2. m.2 slotunun performansıyla alakalı. Anakartın sitesinden de girip baktıgımda herhangi bir sorun olmaması gerekiyor gibi anlıyorum PCI 3x4 destekli 2. slot.


    Yabancı forumlarda da baktım ancak bir cevap bulamadım. Konuda tecrübesi ya da fikri olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

    980 Pro 500 GB

    970 Evo Plus 1 TB m.2_2 slotunda okuma yazma hızı düşük !


    970 Evo Plus 1 TB


    970 Evo Plus 1 TB m.2_2 slotunda okuma yazma hızı düşük !







  • skysonic kullanıcısına yanıt
    X470 Asusa iki m2 takınca ikisi de yarı hızında çalışıyordu sende yine iyiymiş.

    X570 sistemimde iki m2 var sorun yok. B550 kaldırmıyor demek ki pcie hattı falan.
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Paylaşım için teşekkürler. SSD'lerimin biri gen4, biri gen3. Bu nedenle ikincisini alırken gen3 olmasını bilerek tercih ettim. Yalnız hız konusunda bekleneni vermemesi şaşırttı. Benzer sorun yaşayan ve deneyimini paylaşmış birini bulsam bu chipsetin genel sorunu diyeceğim ancak ne böyle bir paylaşım gördüm ne de inceleme videoları, anakartın resmi sayfası (diğer b550 anakart üreticilerinin de sayfalarında benzer bir duruma yönelik uyarı yok) gibi kaynaklarda bundan bahseden biri olmuş. Eğer böyle bir durum gerçekten mevcutsa bununla ilgili bilgilendirme amaçlı başka bir post daha açıcam ki başkaları da benzer bir sorunla karşılaşmasın.

    Sorun SSD ile (970) ilgili mi değil mi bunu anlamak için - ki sanmıyorum testlerin hepsini başarıyla geçti- samsung ile iletişime geçeceğim sanırım.

  • B550'nin tek eksiği iki adet gen4 ssd'yi aynı anda çalıştırmaması diyorlardı. Almadan önce çok incelemiştim. İkinci slot yanlış bilmiyorsam chipset üzerinden çalıştırıyor ssd'yi. Muhtemelen belli bir hız kapasitesi var. Tomahawk kendi sınıfında en iyi kartlardan biri (f/p olarak) olarak gösteriliyor, ve sorun gerçekten chipsetin kapasitesiyse keşke 200 TL daha verip x570 tomahawk alsaymışım derim. Bunun için boşu boşuna SSD'yi iade etmem ama, bu hızları da hiç kötü değil ve piyasadaki en iyi SSD'lerden. İleride olur da sistemi yükseltirsem bile beni yıllarca götürür. Şimdilik sorunu araştırmaya devam edeceğim.

  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Safa portuna takılı disk felan var mı? 970 in olduğu yuva orayla paylaşımlıysa gız düşüyordur belki. Emin değilim ama bundan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, sadece iki ssd takili sistemde. Satalari rgb icin bile kullanmiyorum :)
  • skysonic kullanıcısına yanıt

    bekle bakalım 570s alırsın belki yeni çıkacak olan şöyle güzel bir şeyse.

  • skysonic kullanıcısına yanıt

    Tamamdır, yazılım falan güncel mi diskin?

    Ya bende de x570 var. 980 pro ana disk, mp510 diskim de 2. Disk. Bazen ikisinde de tam yazma hızını vermediği oluyor.

    Arada bir de olsa hızı normal gösteriyorsa bence disk değil de anakart bios ya da çipsetle sürücüsüyle alakalı bir durum olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 13 Mayıs 2021; 12:2:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Mesajinizi okuyunca bir ampul ayndi bende hocam. Bir de anakartin updatelerine bakayim. Ssd’lerin ikisi de guncel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.