Şimdi Ara

+95 Sıcaklık için Sıvı soğutma önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gta 5 high ayarda +120 fps alıyorum tık kasılma takılma yok ama işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları 90 üstüne çıkıyor. 95 i gördü bir ara. Bu sebepten temizledim kasa iç dışını ama bu defa da ön fan ses çıkarmaya başladı. Sebebi nedir? Ve abartmadan sıvı soğutma kullanan ve sıcaklığı dengeleyen f/p ürünü bit tavsiyeniz var mı?

    İşlemci: İ7 4790
    Ekran kartı: Msi R9 280x

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İşlemci için sıvı soğutucu alacağınıza öncelikle termal macun yenilemesi yapın veya yaptırın. Yaptırabiliyorsanız ekran kartınız için de termal macun yenilemesi yaptırın.

    Sıcaklık değerlerinde çok bir değişme yok ise o zaman sıvı soğutucu almayı düşünebilirsiniz. Lakin termal macun yenilemesi yapıldığında sıcaklıklar pek düşmüyorsa, sıvı soğutucunun da sıcaklıkları öyle aşırı düşüreceğinden şüpheliyim.


    Kolay gelsin.
  • Yorumunuz için teşekkür ederim.
    İşlemci Termal macunu geçen sene değiştirdim ama ekran kartı 5 senedir o şekilde. Macun değişimi kaç derece düşürebilir ki? Ve teras katta olduğumdan içerisi zaten sıcak. Sıvı soğutmada ise cooler master masterliquid lite 240 düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi genelde masaüstü işlemcilerin çoğunun boşta çalışma sıcaklığı 30-50 derece arasında değişir. Soğutucunun ve termal macunun kalitesine, kasa içi havalandırmasına, bulundunğunuz ortamın sıcaklığı vs... bir çok etkene bağlı olarak bu sıcaklıklar daha düşük veya yüksek olabilir. Yükte ise 70-80 derecelerde bazı işlemciler ise 90 derecelere kadar çıkabiliyor. Dediğim faktörlere bağlı olarak tabi. Tabi şunu da eklemek lazım eskiyen parçalar daha fazla güç tüketir ve daha çok ısınır.

    Eğerki sizin söylediğiniz sıcaklık derecelerinde işlemci ve ekran kartı darboğaz yapmadan, performans düşüsü yaşamadan çalışabiliyorsa, bazı markaların teknik servisleri bir sorun olmayacağını da söylüyorlar. Lakin bu sıcaklık değerleri leptop gibi dar kasalı soğutması zor olan sistemlerde geçerli oluyor. Kasa gibi rahat sistemlerde o değerler biraz yüksek bence.

    Termal macun eğer kaliteli ise ve güzelce sürülüp montajı iyi yapılırsa işlemci ve ekran kartı için alacağınız sıcaklık değerleri baya düşecektir. İşlemci 70-80 derece arası ekran kartı da aşağı yukarı o derecelerde seyreder. Tabi bu sıcak yaz günleri için konuşuyorum. Kış zamanlarında o dereceler düşecektir biraz daha.

    Ama soğutucum yetersiz diye düşünüyorsanız o zaman kaliteli bir termal macun ile bahsettiğiniz soğutucuyu bağlarsanız işlemciniz baya rahatlayacaktır. Daha yüksek bir şey almaya gerek yok.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 30 Temmuz 2019; 13:5:16 >




  • Çok teşekkür ediyorum dediğinizi yapacağım. Haftasonu işlemci ve ekran kartı macununu değiştireceğim, sıvı soğutmayı takacağım ve kablo düzenini olduğu kadar toparlamaya çalışacağım. Umarım verim alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer uzun ömürlü bir şey istersen sıvı soğutma pek önermem. Belli bir süre sonra motoru bozulabiliyor ve ses yapmaya başlıyor. Garanti bittikten sonra saatli bomba gibidir. Cooler master 212x - 412 tarzı kule tipi hava soğutmalar da işini görür. 5 yıl sonra en fazla fanını değiştirirsin ses yaptığı için.
  • işlemci için noctua fan sorunu çözer. ekran kartına yapacak bir şey yok. AMD 280/380/480 çok ısınana kartlar özellikle VRAM'ler feci ısınıyor. Ram frekansında OC varsa düşür. en kötü ihtimal4 fanlı bir kasa alınabilir
  • Sıvı soğutma işlemci için ihtiyacımı karşıladı onda bir sorun yok ama ekran kartı yükteyken uçuşta..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.