Şimdi Ara

90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
27
Favori
30.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım seni tebrik ederim, genç yaşta biriktirmek büyük marifettir, bir de durumun kötüyse hem de..

    Şimdi altın mevzusu şöyle, hangisinden alacaksan dikkatli ol. Bir şey artar artar artar ondan sonra güm diye iner.

    Haberi sen almış olursun ve bu genelde sona kalanların olayıdır. Sen alınca kökülür gidersin ondan sonra yatırırsın parayı seneler sonra yine

    altın yükselecek de sen paranı geri alacaksın. Bunu altın borsasında yatırım yapanalrdan bir fikir alarak düşün.

    İnvesting'e falan bak fib retracement dediğimiz bir durum var, altının artık düşme vakti yaklaştıysa grafiklerden oku ve nereye kadar gerileyeceğini

    belirleyip ona göre en alt seviyeden almaya bak.
  • dostum zengin olmak çok kolay.
    ama önce elinde para olması lazım
    sıfırdan hiç bir şey yapamazsın
    bak cuma günü borsada neler döndü.

    -%20 olan 20 liraya düşen hubvc hissesi 8 saatte +%20 ye gelip 30 tl oldu.
    %40 kar edebilirdin 8 saatte.
    ama önce elinde para olması lazımdı.


    cuma günü bu hisse sayesinde bazıları 10 milyon lirasını 14 milyon lira yaptı.


    paran yoksa mesela 10 bin liran olsa o olcaktı 14 bin lira yani hiç birşey dğeişmeyecekti.
    3-4 ay önce bu hisse 7 liraydı.50 ye kadar çıktı.
    Önemli olan sermaye edinmek,asıl onu anlatmalısın bence.
    yoksa faize koy 500bini ye demek kolay.500bin yok ki faizini yiyelim...
    dolarla nasıl para kazandın anlamak pek mümkün değil.
    dolar 3 ken alsan 6yken sattan 2 ye katlamış oluyorsun anca.5 yılda falan.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim dostum dikkate alacağım . Ama altında zarar etme olasılığı düşük yani ben hiç etmedim ama 1 ay değil 3 ay bekliyorsun yine kar ediyorsun bir şekilde ama dikkate alacağım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Dostum dolar 2018in 1. ayında 3.7 tlydi şu an 6 tl 2 senede 2 katına yakın kazandırdı hele 7 tl olduğu zamanlar vardı ki sorma. Genelde altın üzerinden yürüyorum dolarda da akpyi takip ediyorum malca birşey yapıyorlarsa artıcak demektir yıllar içinde anladım bunu :) Para birikme konusunda zaten söyledim günde 8 saat çalışarak para birikmek çok zor şu şartlarda ben 13 14 saat çalıştım çoğu zaman en basit şöyle örnek vereyim geçen yaz 1 günde 16 saat çalıştığım oldu. Yazın sezonluk işleride kovalamak lazım mesela dondurmacılık ufak bir tezgah alıp 1 sezonda 40 50 bin tl kazananlar var yani 3 ayda tabi oda belli bir miktar sermaye gerektiriyor . En basiti 10 15 bine motosiklet alıp al sat yaparak bin 2 bin 3 bin kazanan çok tanıdığım var . Köşeye en az 2000 koyabilmek için fazla çalışıp giderinin az olması lazım , sigara içiyorsan tütün içeceksin , alkol alıyorsan bira alıp evinde içeceksin gibi gibi hem yiyim hem biriktiriyim olmuyor ki :) Ve dostum borsadan anlamam ama 10.000 tln 14.000 oluyor birşey değişmeyecekti yaklaşımı zaten bizi çabalamaktan alı koyan yaklaşım , 14.000 olur üzerine 3 5 birikirsin 20 olur sonra yavaş yavaş 100 olur bir hedef belirleyip o hedefe ilerledim her zaman . Hedeften sapmazsan başarabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teramycin -- 3 Şubat 2020; 18:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada evimiz kira 1200 tl 3+1 5 10 senelik bir binada oturuyorum. Televizyonumuz axen 30 inç felan yani sade bir hayat yaşıyoruz . Bu ay doğalgaz 540 tl gelmiş o sıkıntı oldu biraz imansız gibi zam yapmışlar .Şu an evin giderini ortanca kardeşim(anestezi uzmanı) ve annem karşılıyor , en küçük kardeşim 16 yaşında okuyor onun giderlerini ben karşılıyorum 1 hafta önce oppo A9 2020 aldım mesela tavsiye ederim güzel telefonmuş, bi ben okuyamadım yani :) Ben evleneceğim için sadece birikim yapıyorum şu an. Evlendiğimde de toplu paramla ev alma gibi bir hedefim yok paramı daha da fazlalaştırmak hedefim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teramycin -- 3 Şubat 2020; 18:21:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    Cool story bro (Güzel hikaye kardeşim)
    Yani yazarın hikaye ya da masal anlatmaya çalıştığını söylüyor.
  • Delimi kullanıcısına yanıt
    Dostum masal anlatmadım bu anlattigim hayatımın %1 idir. Babasız büyümeyen birine masal gelebilir çünkü gerçekten babasız büyümek insani 20li yaslarda 40 yasinda gibi olgunlaştırıyor. Daha erken ayaklarin üzerinde duruyorsun çünkü mecbursun. Öyle kisilerin beni anlaması zor çünkü hayati boyunca ev gecindiren harcligini veren bir babasi olmus sonucta, kızmıyorum sadece herkesin hayati esit degil herkes masa basinda 5 10 bin alamıyor alamıyoruz diye pes etmemiz gerektiğini düşünmüyorum aksine hirslanmaliyiz. Düşünsene 0dan ogluna kızına bir gelecek inşa ettigini ? Cevrendekilerin senden birsey olmamasini düşünmesine ragmen başardıklarını gördüklerinde yüzlerinin alicagi ifadeyi beni hayata tutan şey hırstı pes edip kimseye kendimi güldürmem :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altın,döviz uzun vadede kazandırmaz.Sadece kriz döneminde kazanç sağlarsın.500 liraya aldığın altın 6 ay sonra 600 lira oluyor ama 1 liralık ekmek 1.5 lira oluyor,15 liralık sigara 20 lira oluyor enflasyona göre pek de bir şey kazanmıyorsun.
    Bundan zengin olanlar ciddi anlamda birikimi olan ve kriz döneminde hızlı hareket eden çakallardır.Kriz olduğunda anlık fırlamalar olur,bir taraf kazanırken bir taraf kaybeder.Döviz cinsinden borcu olanlar ve ithalat ile uğraşanlar zarar ederler.Birikimi olanlar da bu zor durumdakilerin şirketlerini,evlerini,arsalarını uygun fiyattan kapatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzole Bant -- 3 Şubat 2020; 18:36:31 >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    Dostummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ben sana masal anlattın demedim.
    Adam csb nedir bilmiyordu. Sadece onu söyledim. :)
  • Tebrik ederim hocam. Hayatta risk almadan hiç bir şeye sahip olamıyorsun. Başarıların daim olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Dediğin doğru ama birikim ne kadar fazlaysa o kadar fazla getirisi oluyor . Sen 500bin koyduğunda 6 ay sonra 700.000 aldığında ekmek 1den 1,5 olsa seni etkiler mi ?Yada kiran 6 ayda 1000den 1100 olsa ne olacak ki ne kadar etkilenceksin ? Anca durumu olmayanları etkiler bu ki benim gibi 6 ayda 200.000 tl kazanamayacak insanlar için bu 200.000 nimet . Zaten sadece uzun vadede değil kısa vadede alman lazım 5 tl bile oynasa al sat yapman lazım hemen, günlük faiz veren bankalar var ing mesela günlük veriyor oraya parayı atıp altın düştüğünde alıp 5 10 tl arttığında satarak servetine servet katanlar var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al benden de o kadar.

    Konu sahibi arkadaşım gizliliğini koruyarak gerekli kanıtları bize sunabilir misin?
    Kanıt sunma gibi bir zorunluluğun yok tabii de burayı okuyan liseli arkadaşlarımız da var bi' hayale kapılıp bir takım yanlışlar yapmasınlar.

    Esenlikler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramycin

    Aynen bos herifim yazdıklarım da en ufak bir yalan yok , söylemeye ihtiyacim da yok. Kendin gibi görme herkesi ben sana hakaret etmedim basarisizsan baskalarinin başarısını kıskanmamalısın. Hayatında mutluluklar dilerim dostum.
    aynen kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramycin

    Su an insaat sektörü bitik dostum o ilerde dedigin 3 sene 4 sene sonra oluyor ve şuan ki ekonomiyle cok zor artması. Emin ol 600.000i 3 4 senede 1trilyon yapabilirsin al sat yaparak
    Enflasyondan haberin var mi senin, banka faizleri dusurdu bile. Senin o aldigin 5 k faiz , gelecekte olmasi gereken paranin degeri aslinda banka sana bedava para veemiyor aksine banka senin parani kullaniyor bir de ustune kisiyor. Parani altina yatirirsin, beklersin. Ya da farkli bir alanda kullanirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaddar.Kerim kullanıcısına yanıt
    Aralık , ocak ayı. Motorsikletin belgesi. Daha detaya giremem yalan borcum yok ister inanın ister inanmayın :)
    90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları
    90lardan sonra doğanlar için zengin olmanın yolları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 90dan önce doğdum altın alıp satamam mı? Bende zengin olmak istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 3 Şubat 2020; 19:12:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    Sadece altin alip satmak degil köşeye parada biriktirmelisin ayni zamanda . Ek islere gitmelisin 8 degil 13 14 saat calismalisin dostum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Dostum bankanin bana bedava para vermediğini biliyorum kendi kullanip banada pay veriyor. Ben bu payi alıyorum bos duracağına isliyor param.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt
    6x12 saat mesaim var zaten o yönden sıkıntı yok. Altın alıp satmaya vakit ayırmak mesele. Ben işin orasını merak ediyorum. Hem bu kadar yoğun çalışıp hemde bu kadar oynak bir piyasa nasıl takip ediliyor da terste falan kalmadan 10 15 TL karla satış yapabiliyorsunuz helal doğrusu...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altın ocağın başında 290dan 6 7 ocakta 300lere çıktı , 292lere kadar geriledi ve ocağın sonunda 305 oldu. Hesap yapalım altın 290ken 116.000 tllik altın alan yani 400 gram altını olan biri 300 tlden satıp 120.000 elde etti sonra 292den tekrar aldığında 410,958 gram altını 305den tekrar sattı parası 125.300 tl oldu. Yani 1 ayda 116.000 tl parası 125.000 tl oldu. 9000 tl kar. Bunu 1 milyon tlsi olan biri yaptığında 1 ayda 90.000 tl kar elde etti :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.