Şimdi Ara

9 Aylık Mcdonalds maceram Ve Öğrendiklerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
24.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nugget kokan hareketler bunlar
  • modern kölelikmiş resmen. Kardeş umarım bu kötü olaydan ders cıkarır daha nitelikli bireyler oluruz da bu saçmalıklara maruz kalmadan ömür geciririz. (not: nitelikli birey olmakdan kastım üni okuyup kpss hazırlanıp bir ömür tembellik yapmak değil)
  • MC Donalds gibi yerler Modern Köleligin nasil oldugu hakkinda belgesel cekmek icin en uygun yerlerdir. MC Donaldsta calismak yerine sanayide calisin cok daha iyidir. Insanlari cöp yemeklerle zehirleyerek topluma bir yararlari olmadigi gibi, iscileri kötü sartlar altinda calistirarakta az parayla köle muamelesi yapiyorlar. Avrupada MC Donaldsta genelde isci olabilmek icin mülteciler calisir. Calisma iznini koparanlar birdaha oraya ugramazlar.

    Dünya geneline bakiyorumda yeryuzunde en bilincli toplum Izlandada yasamakta, MC Donaldsin dunyada barinamadigi tek yerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Eylül 2017; 9:49:41 >
  • Bu tarz işlere düzgün, sürekli bir iş olarak bakılmıyor zaten okurken harçlığını çıkar sonrasinda da koy götüne gitsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 26 Eylül 2017; 9:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka gelir 40-50 milyar para verirler onlara bize 1400 tl veriyorlar demişsin.

    Ne yapacaklardi birader kar'a ortak mı edeceklerdi seni? Yaş kaç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: john mclane


    quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Kimse bu tür yerlerde isteyerek bayılarak çalışmaz, o yüzden beylik "başka iş mi yok?" kısmına gerek yok. Mecbur kalır, hızlıca iş lazımdır vs vs.

    McDonald's gibi yerlerin özelliği zaten yüksek turn-overa (eleman değişimi) sahip olmasıdır, sistem primat düzeyinden yüksek zekası olan herkesin çalışan olabileceği kadar spesifik ve dökümentedir. O nedenle bugün X yarın Y nin çalışması şirketin umrunda değildir, çalışana yatırımlık bir durum yoktur.

    Ama bu saçma sapan "ne var bir tane nugget yuttuysak" çıkışını haklı hale getirmiyor, bankada çalışıp "ne var bir deste 200 lük aldıysak" tan bir farkı yok.

    İşin muhteşem bir iş olmadığının , çalışma saatlerinin berbat olduğunun farkında olsanızda ister istemez çalışmak durumunda kalınabiliyor.

    Bankada ki para ile nugget genellemesi bir değil.
    Orada çalışan insanlarda sonuçta insan, normalde orada olan ürünlerden yemeleri zaten hakkı olması lazım.
    Ama mcdonald gibi yerlerde oranın cahil müdürleri bu gibi şeyleri engellemeye çalışırlar.
    Franchise sistemi ile çalışan çoğu yer böyle.
    Normalde bir gıda fabrikasında çalışan kişiler orada üretilen ürünlerden dilediği kadar yerler ve kimse de onlara sen ne yapıyorsun demez...
    Bundan yıllar önce Karacabey’de nestlenin fabrikasına çalışmıştım, gerçekten kurumsal ve dört dörtlük bir yerdi.
    Nestlenin hangi ürünü varsa her çalışan onlardan dilediği kadar yiyebilirdi...

    Her yerde öyle değil, ben de gıda fabrikasına çalıştım, ürünlerden yemek yasaktı, istiyorsan fabrika satış mağazasından parasını ödeyip alıyor öyle yiyordun. Sadece çalışanlara indirim vardı yüzde on mu yirmi mi ne o kadar. Bir de bayramda falan ürünlerden hediye paket verilirdi.
    Kural buydu da arada çaktırmadan yiyordu herkes, pokunu çıkarmıyorsan pek ses edilmiyordu.




  • Hocam hata etmişsin işten çıkmadan önce 1 hafta rapor patlatacaktın. İşe gelince ben hayret ediyorum öyle yerde çalışanlara ben. De zamanında. Benzer yerde çalıştım ve dedimki köpek gibi kıvrana kıvrana aclıktan ölürüm birdaha çalışmam genede. Böyle işlerde şuan Allaha şükür işim iyi birde bizim adana da kebap daha ucuza zengin 7 çeşit salata menüsüyle gelirken abuk subuk saçma mc donald burger yemek garip geliyor. Ocakbaşı kıyma ciğer kuşbaşı dururken işçisini ezen asgari ile çalıştıranları zengin n ediyor milletimiz işte bunları kimse düşünmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mc Bk gibi yerler de genelde ogrenci tayfasi dedigimiz genclerin calismasinin sebebi belli zaten.Devamlilik yoktur .Daha once buralar da calismis arkadasimin dedigi sey ; Buralar da yukselmek icin cok efsane yalama+omurgasiz olman lazim demisti.Zaten oda cok durmadi baska sektore gecti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamburger yiyeceksem, butik burgerciye giderim ya da Gloria's.
  • MC Donalds larda genelde bu sorunu ben de görüyorum. Direk müşteriye de yansitiyorlar. Çalışma ortamının aşırı sıkıntılı ve stresli olduğu çok anlaşılıyor. Direk çalışanların yüzünden anlıyorsun. Müşteri olarak ben bile bir kaç kez şahit oldum azarlamaya ya da direk aşırı sert emir kipi ile konuşmalara.



    Burger King de de tam tersi. En azından benim gittiklerim. Millet kafasına göre sen şakrak. Muhabbet ediyorlar. Gülüyorlar eğleniyorlar. Güzel muhabbet dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mc te çalışıp memnun olanların sayısı %1-2 yi geçmez herhalde. Ben o şanslı yüzde içerisindeyim.
    En önemlisi sigorta başlangıcımı yaptılar (2000 öncesi) bunun ne demek olduğunu anlamak için orta yaşa yaklaşmak gerek :)

    İnanılmaz sıcak bir ortam vardı, şimdiki gibi çoluk çocuğun eğitmen-müdür-mağaza sorumlusu olduğu dönemler değildi.
    İşe yeni bile girmiş olsan en küçük yıldızdan en sorumluya kadar herkes ile rahatça konuşabiliyordun, asık suratlar yoktu.
    Vardiyalar ayarlanıp restoran olarak Karadeniz kıyılarına gezi/pikniğe bile gitmiştik.
    Yemeklerde puan sistemi uygulanırdı ama 1-2 puan aşımına ( sık sık yapmamak şartı ile ) kimse ses çıkarmazdı, hatta sorumludan isteyebiliyordun. Ben hep külah dondurma yerdim, çalışanlar bilir, külah doldurulurken 2 (veya 3 ) tur yuvarlak yapıp sonra ortaya bi tepecik yapardık. Benim külahın üzerindeki turların sayısı sayılamazdı, bardağa ters çevirip koyardım bardak taşardı, sorumlu/müdür görünce gülümserdi.

    Temizlik çok önemliydi, en azından kendi restoranımda çok rahat yiyip içerdim. Tezgah arkasında dalavere yoktu.

    Günde 3-5 saatte çalıştım 36 saat kesintisiz çalıştığım da oldu fuar zamanları.

    Bu konuya yazılanları haklı buluyorum çünkü fuar zamanları diğer restoranlardan yardıma gelirlerdi. Gelenlerin hemen hepsi asık suratlıydı ( belki genel yapısı öyle, belki farklı restoran olduğundan belki de işini sevmediğinden ) ama akşam çıkarken hemen hepsi gülümser ve sorumlular hatta müdürlerle olan ilişkimize hayran kalıp bizim restorana geçiş yapmak isterlerdi.

    Olumsuzluklar olmuyormuydu, tabi ki oluyordu. Hepsi medenice kendi aramızda sessizce halledilirdi.
    Kasada dalavere yapanlar yakalandı (biri kız biri erkek ) sessizce işine son verildi, vardiya arkadaşları bile işten çıkınca haberdar oldu.
    Kasada çalışırken bana sahte para verildi, ( fuar zamanı yoğunduk, paradan kıllandım ama müşterinin gözünün önünde parayı kontrol etmenin hoş karşılanmayacağını düşündüm, makine de yoktu, attım kasaya ) , kasa kapandıktan sonra çağırdılar odaya sahte para aldığımı söylediler, sanırım 50 TL idi, o zamanlar sıfırı boldu :). Parayı delgeç ile delip panoya astılar örnek olsun diye. Kimse bana olumsuz bir şey söylemedi, ses bile yükseltmediler. Ama maaşımdan kesildi mi kesilmedi mi net hatırlamıyorum (sanırım kesildi)

    Yaz dönemi başlamıştım, ara dönemde tekrar döndüm aynı restorana, bir dahaki yaz da ara ara devam ettim.
    İşten tamamen ayrılınca bile ziyarete gittim, restorandan ayrılan sorumluları/ müdürleri yeni yerlerinde bulup sohbet bile ettim.

    Bir çok iyi arkadaşlıklar edindim biri ile hata hala görüşürüz ( aynı semtte oturuyoruz ). Çoğunun adını bile zor hatırlarım ama unutmadığım isimleri yazayım ki eğer olur da bu satırları okurlarsa onları hala unutmadığımı bilsinler.

    Rıdvan Abi
    Bora Abi
    Nejdet Abi

    Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
    (Bu arada abi dediğime bakmayın bu kişiler müdür ve mağaza sorumluları, "bey" diyemedim)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruscall

    mcdonalds da işe başladım gençler merak ettiklerinizi sorun bakalım

    Sanki nasa'da işe basladın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Ben mİgrosda calışıyorum ve kariyer yolunda ilerleyenler var ama söyle sıkıca bir adamın olcak yoksa bizdeki arkadaş gibi 8 yıldır tezgahtar olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DJWORD

    Ben mİgrosda calışıyorum ve kariyer yolunda ilerleyenler var ama söyle sıkıca bir adamın olcak yoksa bizdeki arkadaş gibi 8 yıldır tezgahtar olursun.

    Mağazalarda ki gelecek kariyerin de taaaaa...
    Hocam anladın sen onu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et mi lastik mi ne olduğu belli değil. Nasıl yiyorsunuz o şeyleri?
  • UquR2 kullanıcısına yanıt
    başlık bana ait değil gördüğün gibi. fikir konusunda başlığa yardımcı olması amacıyla attım linkini beynini kullan dostum
  • aynı bokun laciverti
  • Nokta, virgül kullanınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    evleneceksen gel diye bir program vardı,bu yıl yayınlanmadı.oradaki adayların çoğu oyuncuydu,para karşılığı rol yapıyordu.bunu aklı biraz olan insan kolayca anlardı zaten.bu program bu yıl yayınlanmayınca,orada oyunculuk yapmasına rağmen tutunamayan ne kadar insan varsa programın kurgu olduğunu,para karşılığı oyunculuk yaptıklarını anlattı.madem o kadar dürüstler de niye para için insanları kandırdılar ve acaba program bu yıl da devam etseydi böyle açıklamalar yaparlar mıydı?yoksa para alıp cahil kesimi kandırmaya devam ederler miydi?

    her şeye tamam dedin,yapmaman gereken işleri de yaptın hiç ses çıkarmadın orada tutunamayınca işi bıraktın ve şimdi atıp tutuyorsun.söylediklerinin eksiği vardır fazlası yoktur bunda şüphem yok ama yaptığın bana dürüstçe gelmiyor.madem millete çalışmayın diyorsun sen niye aylarca çalıştın?pisliklerin biriktiği iğrenç şeyi temizleyecek kadar düşmüşsün ama şimdi millete akıl veriyorsun.çalışmasaydın arkadaş zorla mı çalıştırdılar? senin gibi ezik insanlar yüzünden diğer insanlar hakkını arayamıyor.yapmamamız gereken iş verdiklerinde itiraz ediyoruz ama yönetici ''ama şu kişi yapıyor sen niye yapmıyorsun,yapsan ne kaybedersin''diyor.her iş yerinde vardır yalaka,ezik,sümsük tipler.bu tipler yüzünden diğer insanlar da sıkıntı yaşar.anlattığına göre sen de bu ezik tiplerdensin ki ne dedilerse yapmışsın.

    şikayet ettiğin zaman neyin değişmesini bekliyordun ki? ekip liderine bağırıp seni mi tutacaklardı? bu işler böyle olur.sen de oraya gelecek hayalleri için girdin,yükselmek istedin.yükselsen senin de seni şikayet eden şeflerden hiçbir farkının olmayacağına adım gibi eminim.tutunamadın ve şimdi karalıyorsun.

    küçük bir not yazmışsın.restoranın içinin iyi olmadığını ima ediyorsun anladığım kadarıyla.madem öyle niye orada yapılan yemekleri yedin? niye orada yapılan yemekleri insanlara servis ettin?

    anlattıklarının hepsi doğrudur hiçbir itirazım yok ama senin tutumunun dürüst olduğuna inanmıyorum.

    BLOK.Adam ekmeğinin derdinde.5 kuruş için o işleri yapmış.Utanmadan ezik diyorsun.Rezil herif seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oralar oyledir evet de sende ataydin kasaya 8 lira.. neyse parasi verseydin uzatmasaydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.