Şimdi Ara

9 ay 24 saat çalışarak dokunulan Sarayın 'Yerli ve milli' halısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yerli ve milli kaçyüz binliralık israf



    9 ay 24 saat çalışarak dokunulan Sarayın "Yerli ve milli" halısı



    quote:

    Erdoğan'ın tanıttığı halıyı 9 ay 24 saat çalışarak dokudular
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yerli ve milli" dediği Külliye'deki yeni halıyla ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. Sosyal medyada çok konuşulan halıya, 9 ay boyunca 33 kişinin 3 vardiya halinde, 24 saat boyunca çalışarak 29 milyon 420 bin düğüm atıldı.

    umhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki yeni Hereke halısını "Yerli ve milli" diyerek gazetecilere tanıtmıştı. Dev halıyı dokuyan kadınlar, 9 ay boyunca 24 saat boyunca çalışarak 29 milyon 420 bin düğüm attı. Sosyal medyada olay olan dev halının ise üretimi dikkat çekti.

    KÜLLİYE'NİN YENİ HALISI

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu sunumlarının yapıldığı salona serilen ve cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Arkadaşlar bu halı yeni. Hereke, 108 metrekare, yerli ve milli" sözleri ile tanıttığı 108 metrekarelik Hereke halısı, Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hacı Akif Mahallesi'nde bulunan Hereke Halı ve İpek Dokuma Fabrikası'nda dokundu.

    9 AY DURMADAN ÇALIŞTILAR

    33 kişilik personelin 9 ay boyunca 3 vardiya halinde 24 saat durmaksızın çalışarak, dokuduğu halı, 14 metre 57 santimetre boya ve 7 metre 47 santimetre genişliğe sahip. 108 metrekare alanı kaplayan halının en büyük özellikleri ise çift düğüm tekniği kullanılması, ince ve kalın çift atkı tekniği ile örülüyor olması ve kesiminin el makası ile yapılıyor olması. Tamamen el dokuması olan halı ile aynı fabrikada dokunan diğer halılar ise dünyanın birçok ülkesinde sergileniyor.

    HALI HAKKINDA BİLİNMEYENLER

    1843 yılında Hereke Fabrika-i Hümayunu adı altında kurulan fabrika, bugün Hereke Halı ve İpek Dokuma Fabrikası olarak devam ediyor. Aradan geçen 176 yıl içinde fabrikada el işçiliği ile dokunan halılar, dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde sergilenmeye devam ediliyor. Bu halılardan en fazla tanınanları ise 120 yıl önce dokunan ve dünyanın en büyük yekpare halıları arasında gösterilen 468 metrekarelik Yıldız Şale Köşkü'nün tören salonunda sergilenen halı ile 124 metrekarelik Osmanlı döneminde bayramlaşma törenlerinin yapıldığı Dolmabahçe Sarayı'ndaki Muayede Salonu'nun zemininde sergilenen halı olarak biliniyor.

    "9 AY SÜRDÜ"

    Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası'nda 10 yıldır çalışan Özlem Akbulut, "İpek halı ve yün halı olmak üzere Hereke'mizin halılarını dokuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için dokuduğumuz halımızın eni 7 metre 47 santim olarak ölçüldü. Boy olarak 14 metre 57 santimlik bir halı. Toplam 108 metrekare ebadında bir halı oldu. Tamamı Hereke düğümü olarak işlenen halımıza toplamda 29 milyon 420 bin düğüm atıldı. 33 arkadaşımızla birlikte 7 gün 24 saat şeklinde 3 vardiya olarak çalıştık ve 9 ayda halımızı bitirdik. Normal şartlarda 3 yıl sürebilecek büyüklükte bir halıydı. Biz vardiyalı çalışarak 9 ayda halımızı bitirdik. Şakayık desenli halımızı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığımıza teslim ettik. Şu anda orada kullanılmakta. Biz her şeyden önce gururluyuz. Güzel bir iş çıkarttık" dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 28 Kasım 2019; 9:31:45 >







  • Yav cehabeliler siz var ya siz ananizi bubanizi gider emekliler evine verirsiniz de evde kedi kopak beslersigiz

    Hicbir seyin ucretsiz sirf hayir icin verilebilecegine inanmazsınız

    Bu halıyı köylü ninelerimiz elleriyle dokuyup sayin cumhurbaskanimiza hediye ettiler

    Baska hangi devlet lideri kulliyesine koylulerin diktigi haliyi koyup bir de üstüne över ha?sorarim size cumhurbaskanimiz büyüklük gosterip kabul eddi bu hediyeyi

    Selâm ve kelam ile
    Bu boşuna tek ama tek bir soru ile son vereyim arkadaşım, Marmara depremi sonrasında 26 Kasım 1999 yılından beri toplanan ek vergiler nereye gitti bana açıkla bakalım? Yıllar boyu aynı boşu yaptınız ama kimse ufacık bir sarsıntıda yıkılan binaların hesabını vermiyor, veremiyor. Daha sayısız örnek verilebilir lakin bir tanesi bile senin gibi boş insanların boş söylemlerini çöp etmeye yeter de artar.
    Hesap ortada. Lise mezununun bile yapabileceği basit bir hesap. Firmadan ya da CB'liğindan bir açıklama gelirse "Halı şu kadara mal olmuştur" şeklinde, ona itimat ederiz.

    Komik olan nedir bilmiyorum ama komik gözükmek, komik olmak utanılacak birşey değil aksine mutlu olunacak bir yetenektir. İltifat olarak alıyorum, teşekkür ederim. Bu hayatı hele hele bu forumu çok da şey yapmamak lazım, ciddiye almamak
    İzmir' de yaşamıyorum ki gidip görmedim dahi o nedenle İzmir ile ilgili bir yorum yapamayacağım lakin şunu söylemek isterim ki AKP' nin halka hizmeti 2002' den beri ne oldu? Şu dilinizden düşmeyen şehir hasteneleri mi? Ülkenin daha da borç içinde yüzüşü ve eldeki üretim sanayisinin her geçen gün peşkeş çekilişi mi? Tarımın çok büyük oranda öldürülüşü mü? Her alanda yapılan özelleştirmeler mi? İstanbul' da ve daha birçok şehirde çözüme kavuşturulamayan Suriyeli/Arap sorunu mu? Sonuna kadar konuşmaya halkımız olan politik meselelerde hiçbir dayanağımız kalmayışından sessiz kalışımız mı? Yol yaptı vs. diye zırvalayacaksan da halkın büyük bir kesiminin o yolda sürecek arabası olmadıktan sonra neye yarar o lanet köprler de yollar da? Bunları konuşmaya bile gerek yok en basitinden şunun bana yanıtını ver:

    Nasıl bir ülkede ülkenin milli savunma sanayisinin bir fabrikası özelleştirilir ki bunu geçtim nasıl olur da yabancılara satılır? Hadi bunu da atlayalım, nasıl bir ülkede ülkenin internet altyapısı yabancı bir firmaya satılır?
    2 yıla kalmaz PTT' de bir güzel tamamen özelleştirilir...

    Bu yazdıklarımın hepsini unutalım istersen aktroll arkadaşım, sadece şunu sorsam yine yanıt veremezsin:

    HANGİ VEYAHUTTA NASIL BİR TARIM ÜZERİNE KURULU OLAN ÜLKEDE MEYVE, SEBZE VE TÜREVLERİ O ÜLKENİN PARA BİRİMİYLE ATEŞ PAHASI OLUR? Hangi ülke olduğunu söyleyeyim, Türkiye. Nasıl bir ülke sorusuna da sen yanıt bul artık. "Soğan ekmek" tabirini bile lüks yaptınız ülkenin asgari gelirli işçisi için.(Çoğu kimse asgari gelirle çalışıyor bilmiyorsundur belki malum kimselerden aldığın maaşın haddi hesabı yoktur o nedenle belirtme ihtiyacı duydum.)

    Beni boş muhaliflerle karıştırmayasın, doğruya doğru yanlışa yanlış dedim şu güne kadar ve kimsenin de yavşağı olmadım, olmayacağım da. Sizin gibiler kötüye kötü diyemez zira cesaret edemez, kötüyü de kötüyle kıyaslar asla iyiye erişemez.
  • yerliyse sorun yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kac para odendi siz onu soyleyin

    Edit: Kabaca hesaplayayim merak ettim.
    33 kisi 9 ay full mesai.
    Calısanların kisi basi firmaya maliyeti (bunlara asgari ucretten biraz fazla veriyordur heralde) vergisi sigortasi mesaisi 4000 desen, 33 x 9 x 4000 = 1 188 000 tl eder.
    Kabaca isciligi %65, malzemesi %35 olsun. 1 188 000 / 65 x 100 = 1 827 692 TL. Malzeme + iscilik.
    Buna %20 koyalim. Kar ve genel giderler. 2 193 230 TL.

    Kabaca sultanimizin ayaklarinin altindaki hali benim tahminim 2 Milyon TL falan sanirim.

    Edit-2: Adamların sitesini buldum. Aynı halının bir ufak bir buyuk boyundan bir metrekare fiyatı belirleyeceğim. O hesapla bakalım kaça gelecek.

    Birim Fiyat Analizi için seçilen halı: YEDİ DAĞIN ÇİÇEĞİ
    1. Model: 82 cm x 301 cm = 2,47 m2. Fiyatı 24,700 TL. m2 fiyatı:10,000 TL
    https://www.hanhali.com/tr/yer-halilari/ipek-yun-halilar/234/yedi-dagin-cicegi

    2. Model: 300 cm x 431 cm = 13,93 m2. Fiyatı 142,230 TL. m2 fiyatı:10,210 TL
    https://www.hanhali.com/tr/yer-halilari/ipek-yun-halilar/235/yedi-dagin-cicegi

    Kısaca halı büyüdükçe m2 fiyatı çok cüzi bir miktar artmakta.

    Kabaca bunu lineer olarak 108 m2'ye çevirelim.

    2,47 - 10000 TL
    13,93 - 10210 TL
    108,00 - 11628 TL

    Buyuk halının m2 fiyatından gidersek, 108 x 11,628 = 1 255 838 TL.

    Kısaca itibardan tasarruf olmaz. Halı minimum 1.2 milyon TL - 2 milyon TL arasında. Vay arkadaş, iyi para



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 28 Kasım 2019; 17:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşünsene o zaman 33 kişiye ekmek kapısı oldu. Gelen misafirlere ülkenin zenginliklerinden birini en iyi şekilde tanıtımı yapılacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O halıda ne güzel yuvarlanırdık. İş yok, aş yok kafa rahat ohh beee.
  • Yav cehabeliler siz var ya siz ananizi bubanizi gider emekliler evine verirsiniz de evde kedi kopak beslersigiz

    Hicbir seyin ucretsiz sirf hayir icin verilebilecegine inanmazsınız

    Bu halıyı köylü ninelerimiz elleriyle dokuyup sayin cumhurbaskanimiza hediye ettiler

    Baska hangi devlet lideri kulliyesine koylulerin diktigi haliyi koyup bir de üstüne över ha?sorarim size cumhurbaskanimiz büyüklük gosterip kabul eddi bu hediyeyi

    Selâm ve kelam ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halı yıkamacı olsan sırf bu halıyı yıkasan iyi para kazanırsın, aslında iyi fikir la sarayın yakınlarına bir halı yıkamacı açayım hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    Halı yıkamacı olsan sırf bu halıyı yıkasan iyi para kazanırsın, aslında iyi fikir la sarayın yakınlarına bir halı yıkamacı açayım hemen
    Adamlar halıları bile özel havuzda yıkıyor. Ne yıkamacısı?

    https://m.sabah.com.tr/galeri/kultursanat/yildiz-sale-koskunden-120-yil-sonra-cikarilan-hali-yikandi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yav kardeşim adamlar sarayda yaşıyorlar zevkini sürecekler tabi. Sen başkan olsan klozetini bile altın yapardın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

    Adamlar halıları bile özel havuzda yıkıyor. Ne yıkamacısı?

    https://m.sabah.com.tr/galeri/kultursanat/yildiz-sale-koskunden-120-yil-sonra-cikarilan-hali-yikandi

    Alıntıları Göster
    Tüh kaçtı mis gibi iş fırsatı




  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Şöyle Lüks bir dükkan açıp, kullandığın ürünleri Fransa'dan falan getirtirsen, diğer Ak Partililerden şansın olabilir.

    Era, Limprox falan kullanırsan olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 28 Kasım 2019; 12:13:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkı yokluktan intihar ede dursun, saray efendisi israf rekorları kırsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yerli uçan halı göklerde...
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Asıl sen şöyle düşün, O PARA HALKIN CEBİNDEN ÇIKIYOR VE HALKA HİZMETİN H' Sİ BİLE SUNULMUYOR...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır aynı safsata, aynı söylem, aynı kafa. Köprü yapılır halkın cebinden çıkar, havaalanı yapılır halkın cebinden çıkar, yollar yapılır halkın cebinden çıkar, hastane yapılır halkın cebinden çıkar. Bırakın artık şu lafları.


    Bu saydıklarımı uzaylılar mı yaptıda maaş, sigorta onlara ödendi.

    Bu halı muhabbetinde de çalışanlara ekmek kapısı oldu. Böyle düşünsene. Böyle projeler olmasa halk nerden ekmek yiyecek?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Bu boşuna tek ama tek bir soru ile son vereyim arkadaşım, Marmara depremi sonrasında 26 Kasım 1999 yılından beri toplanan ek vergiler nereye gitti bana açıkla bakalım? Yıllar boyu aynı boşu yaptınız ama kimse ufacık bir sarsıntıda yıkılan binaların hesabını vermiyor, veremiyor. Daha sayısız örnek verilebilir lakin bir tanesi bile senin gibi boş insanların boş söylemlerini çöp etmeye yeter de artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 28 Kasım 2019; 13:32:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • k1mbu kullanıcısına yanıt
    Hastane,yol, köprüye yapılmasına kimse karşı değil.Karsi olunan taraf bu işlerin ranta dönüştürülmesi.
    Ayrıca bu halının kamuya ve halka faydası ne ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1999 depreminden 2002 yılına kadar kim hükümetteyse ona sor nereye gitmiş diye. Çok akıllısınız ya.

    Kendi ayağınıza sıkmayı da iyi beceriyorsunuz. Sizi görünce Ak Partiye verdiğim oy için pişman olmuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrar söyleyeyim daha önce PAPA ya istanbul a gelirken bir hediye verirdi. Neydi o hediye?

    - Fatih Sultan Mehmet in gayrimüslim ler için tanıdığı hakları içeren emir yazısı idi. Peki bundaki amaç neydi?

    Bu konuya gelirsek, bu konuda şöyle düşün. Öyle bir eserin olması ziyarete gelenlere o halıyı gördüğünde ülke insanın gösterdiği el beceri zenginliğin simgesidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.