Şimdi Ara

9-10. sınıflara tavsiyem kendilerini yapay zeka alanında geliştirmeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle makine öğrenmesi gibi alanlarda. Özellikle 9. Sınıfta başlayanlar staj, projeler vs gibi programlara CV de kasarsa yurtdışı imkanları olur. Yeni başlayanlar özelden yazarsa yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Lisede istatistiksel modeller hakkında hiçbir temel bilgi verilmiyor , bence matematik,geometri ve istatistik şeklinde 3 alana ayrılmalı matematik dersleri. Okullarda programlama dersleri de verilmeli diye düşünüyorum.

  • sm1leee kullanıcısına yanıt
    İstatistik'in i'si yok okullarda ki gerçek dünyada çok geçerli ve bunun yanında da zevkli bir alan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daha mantık konusunu bilmeyen adam makine öğrenmesini öğrenemez

  • 9un ilk konusu mantık. Ayrıca mantık öğrenmeye ne var çalıştıktan sonra. Bu makine öğrenmesindeki kalkulus bilgisinin çoğu pratikte kodladıkca bir yandan öğrenilir zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aga ne diyon allasen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ögle arasında kantinden tost alamıyorlar hocam ne yapay zekası allah askına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8EF63375 -- 3 Temmuz 2022; 23:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YKS'de ilk 5kya 1kya kasan adamlar 9da 10da bunu eğlenerek öğrenir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forumun en realistik, rasyonel adamı. Yürüyemiyor, yalpaliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkesin agzinda yapay zeka yapay zeka, ilgisi olmayan gelmesin bu alana arkadasim. Eğlenerek ogrenecek seyler degil bunlar. Arkadas udemyden veya xx platfromdan ML,DL kutuphanelerini kullanmayi ogrenmis galiba teorin algoritman yoksa derin istatistik bilgin yoksa sadece baskasinin yazdigi algoritmalari kullanir ezbere is yaparsin xd teknik mulakatlarda da patlarsin. Bu alanda vakit gecirmekten motive olan ve olabilecek insanlar yonelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakburgerr -- 4 Temmuz 2022; 10:5:48 >
  • Türkiye 2.si neural net projem var + kendi Türkçe NLP modülümü yazıyorum, bitmek üzere. Tabii 2-3 kişilik takımlar halinde. Yaklaşık 1.5-2 senedir ana ilgi alanım ve bu konuda eğitim veren 50 kişiden fazla üyesi olan bir topluluğun da kurucu başkanıyım. Benim önüme çok fırsat çıkardı ve eğlenerek öğreniyorum, ilgisi olmayan adam zaten 9. Sınıfta yapay zekayla nasıl uğraşacak? Tavsiyem ilgi duyacak olanlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 4 Temmuz 2022; 10:39:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş Udemy'den öğrenmiş kısmını şimdi fark ettim. Hala bu alanda kendimi geliştiriyorum ama temel MatLab/Octave bilgim var, vektörize yaklaşımlar, gradyan iniş algoritmaları, neural nets, çeşitli cost functionlar ve pek çok makine öğrenimi yönetmenin büyük bir kısmında uygulayabilecek seviyede teknik bilgim var. Lise öğrencisiyim, bu yaz bu alanda staj da yapacağım. Yaşıtlarıma tavsiyede bulunuyorum. Küçük görerek egonu tatmin edebileceğin birisi değilim. Dünden beri 2 kişi yazdı bana elimden geldiğimce yardım ediyorum. İnsanlara yardımcı olamayacaksınız bari engellemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 4 Temmuz 2022; 11:40:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurt disi kasicaksan en iyi yol sayilan olimpiyatlar (mat, phys). Madalya alsan neredeyse banko ivy oxbridge veya mit filaj geciyosun, hem yari yolda kalirsan olimpiyay ek puanlari proje ek puanlarindan daha fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    ISEF'in etkisi de bu okullara en az olimpiyat kadardır bence hocam. Ayrıca ilgilendiğim çok fazla şeyi ertelemem ver bırakmam gerekir diye düşünüyorum olimpiyat çalışırken, daha önceden deneyimim var çünkü. Ortaokul matematik olimpiyatlarında 2. Aşamayı 15 kişiyle falan kaçırmıştım, lisede de bir kere bilgisayar olimpiyatlarına girdim ama son 10 gün hazırlandığım için ortalama bir puan aldım, sonrasında bu sene çalışmayı düşünüyordum ama açıkçası çok da fırsat kalmadı. Onun yerine yapacağım şeyler bence daha çok katkı sağlar yurtdışı için. Yine de tavsiye için teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.