Şimdi Ara

850 item level ile Nighthold hikayem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gece gece canım sıkıldı forumda takılıyordum ve nadiren girdiğim world of warcraft bölümümüze bir göz atayım dedim. Şöyle bir gözlem yaptım ;
    "xxx item levelim arttıramıyorum" şeklinde yakınan arkadaşlar olmuş. Bende size bu konuda başımdan geçen serüveni anlatmaya karar verdim.

    Başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki: Okurken bana küfür etmekte sonuna kadar haklısınız ben de olsam kendime söverdim

    Eski bir oyuncu olarak panda zamanı bıraktığım, wod zamanı çok ufak göz attığım ve legion ile vakit bulup bir ay önce sonunda tekrar başladığım warcraft evreninde bir aylık maceram:

    Öncelikle 4 yıldır oynamadığım ve neredeyse her şeyi unuttuğum oyunda sıfırdan bir başlangıç yapmak için hızlıca bir hunter açıp 60 levela kadar elle kastım.
    (Boost basınca meslek ekstralarını almak için) Sonrasında 100 level boost basıp çok seri 110 oldum. Yaklaşık 36 saat süren keyif dolu ve uykusuz maratondan sonra güzel bir uyku çekip,
    "YENİCEM SENİ LEGİON" diyerek besmele ile yeni ek paketimize gururla başladım.

    İlk bir kaç günde anca heroic dungeon girecek hale geldim ki dungeon hiç sevmeyen biriyimdir, bir arkadaşım (860 ilvl Tank DK) boşver heroic falan uğraşma gel mitik dungeon kuralım ben tankım gelen olur dedi.
    İyimiş paşam dedim ve ilk grubumuzu kurup 880+ yazdıktan sonra, neden geldiklerini geç anladığım 880 üstü item levela sahip 3 abi gelip dg yi temizlediler.

    Burada şunu öğrendik = Oyunu az çok bilen, tank veya healer arkadaş edinin.

    Dg sonu bana gelen +3 key ile yeniden kurduk, derken bizim key +5 oldu. Gruba aldığımız adamlar 880+ olduğu için ne düşerse bana veriyolar. Hunterım ama intellect trinket falan takıyorum o derece. Maksat ilvl yüksek gözüksün gerisi hikaye Tabi macera çok sürmedi keyimiz patladı. Sonra arkadaşın keyi boostlattık patlayana kadar. Gel zaman git zaman benim ilvl 840-850 ye kadar çıktı.

    850 de öyle bir rakam ki (nighthold lfr açılmamıştı) lfr girseniz dandik item düşüyor. Normale sizi almıyorlar, keyiniz patlamış, başkası keyine almıyor. Çok kötü bir durum.

    Bizim arkadaşa dedim "Madem bizi almıyorlar bi yere biz kurup milleti alalım"
    "Çok mantıklı lan" dedi.
    Tabi bizde taktik maktik de yok bam bam bam giricez. Hadi ben dps im sıkıntı yokta arkadaş tank bide

    En kolayı emerald diye ilk onu kuralım dedik. Baktık çok boss var bari tov kuralım en azından 3 boss öğrenmesi kolay dedik.
    Arkadaşa dedim “Sen tanksın taktik bilmen şart”
    “Raid başlasın da çözeriz boolm kasma” dedi.
    “Normal mi kuruyoruz” dedim.
    “Yok bolm heroic kuralım daha iyi item gelir” dedi.
    Ve neticesinde kurduğumuz 880+ tov grubu ile raide girdik. Bizdeki lükse bak ki 860-850 iki tane gerizekalı heroic kurmuşuz bide. Kurabilsek mitik kurucaz o derece taş sahibiyiz.
    İlk bossta yediğimiz ve hatamızın ne olduğunu bilmediğimiz, ama bizde olduğuna emin olduğumuz wipe sonrası, bir adam “OMG LOOK AT THE RAID LEADER GEAR” dedi ve sanki kalabalık ortasında parmakla gösterilmiş hissi ile insanların 3 saniye içinde raidi nasıl boşalttıklarını izledik.
    Kendimi hiç parise gitmemiş ama parise turist kafilesi götürmüş, eyfel kulesine de bu tac mahal demiş tur rehberi gibi hissediyordum.
    “Kendimi tüm servera rezil olmuş gibi hissediyorum uzun bir süre raid kurmayalım” diyen arkadaşımı
    “Hepsi farklı serverdandı kanka gel bir daha kuralım ne olacak sanki ölmedik ya” dedim.
    Neticesinde yeni bir grup ve önceki bosstan çıkardığımız ders ile ilk bossu normal zorlukta kesmeyi başarmıştık. Sevinçten tabi deliye dönmüşüz , Skype ta ağlıyoruz adeta, evde zafer turu atıyorum falan derken 2. Bossta yediğimiz wipe ile grubun dağılması tekrarlandı.
    Durmak yok yola devam dedik ve yaklaşık 5-6 grup, 100-120 kişi, çaldığımız tonla oyun süresi ile raidi bitirebildik. (Helya ilk deneyişimizde 1 saniye içinde yaşanan olaylar = wipe+küfür+leave. Bazısı da Türkmüş şansa Türkçe de güzel küfürler yedik. Arkadaş olduğumuz çakılmasın diye ben bile küfür ettim “idiot tank” falan )
    Başarmıştık…
    Bizi raidlerine almayanlara inat tov u 850 item level ile bitirmiştim. 3 bosstan da tabiri caizse baş düşmesini hiç dert etmeden sanki bize raid mi yok diyerek gözümüzü en tepeye diktik ve nighthold kuralım dedik.

    Raid başlığımız şu “890+ Link Achiv / Fresh One Shot”
    Açıklama şu “Bring flask, food, etc.. you know what to do”
    Elimizdekiler ; 870 tank 850 küsür dps / No achiv / Flask food nedir bilmeyen, başkalarından yazı kopyalamış 2 gerizekalı.
    Şansımıza ilk 5 boss kolaymış ve internette okuduğumuz kısa rehberler ile kolayca kestik. (Rehbere bosstan bossa çöp keserken bakıyoruz, o derece) Videolarda gördüğümüz yerlere renkli işaretler koydup, bizim bile ne işe yaradığını bilmediğimiz işaretler ile ilgili raide “You know what to do” yazmakla yetinyoruz. Sadece aluriel’de bossu hareket ettirmek gerektiğini bilmeyen (ve acı şekilde öğrenmeyi seven) sevgili tankımız yüzünden wipe yedik ve. “Sorry my pc freze” açıklamasını raid kabul etti. Daha sonra augur da çıkan hangi adden sonra boss keselim tartışması ve yediğimiz 2 wipe ile grup dağıldı ve arkadaşım bana üzücü haberi verdi…
    “Kanka yarın oyun sürem bitiyor hakkını helal et” dedi.
    “Neden daha önce söylemedin” dedim.
    “Bende şimdi fark ettim” dedi. Haklı
    ….
    Terk edilmiştim… Bir başıma kalmıştım…
    Ona “Senin anını yaşatacağım, raidi bitirip guldanı keseceğim! ! !” dedikten sonra bir sigara yaktım, skypetan çıktık ve müzik açtım.
    Önümde hiç bilmediğim 5 boss ile kalakalmıştım. Grubu hep arkadşaım kurduğu için çok tecrübesizdim ve korkuyordum. Küfür edenler hep ona ediyordu sonuçta beni fark eden hiç olmamıştı. Nasıl bir baskı bilmiyordum. Sonra kendimi biraz toparladım ve verdiğim sözü de hatırlayarak “@Augur / 890+ vs vs. “aynı cümleler ile kata külli grubumu kurdum ve beklemeye başladım.
    Yaklaşık 3-4 farklı grup kurarak 9/10 a çıkardım progressimi. Yediğim küfürün vs. haddi hesabı yok tabi, genelde her bossta ilk yatan ben oldum. Öle öle taktik öğrendim.
    Sonunda gul’dan ile yüzleşme vakti gelmişti…
    Yediğimiz wipelar sonrası dağılan ve 2-3 kere tekrar topladığım grubum ile bir türlü kesemedik ve pes edip çıkacaktım ki, aniden gaza geldim ve;
    Final grubuna aynen şunu yazdım “Guldan only / +900 / Link curves”…
    Bir cumartesi akşamıydı ve oyunun en dolu olduğu saatlerdeyiz.”Ne kadar sürse de bekleyeceğim” dedim ve çok geçmeden grubuma 19 tane 900 item level üstü curve atmış adamlar ile donattım.
    Guldana başlarken rw ile ekrana aynen şunu yazdım “You all know what to do , failer will be kick”
    Bendeki taş a bakar mısın
    Peki ne mi oldu ?
    İlk phase bitmeden öldüm ve 19 kişi hatasız kusursuz guldanı tarumar ettiler. Ben de onları izleyerek taktikleri çözdüm.
    Başarmıştım…
    850 ilvl ile başladığım nighthold maceramı tamamlamıştım ve achivimi almıştım. Bu süreçte düşen leg item ve raid kankalarım sağolsun ihtiyacı olmayan itemler ile birlikte ilvlim 880 e yaklaştı baya.
    Bu hafta ise kurduğum gerçek one shot grup ile wipe yemeden temizledik raidi. Bu süreçte hem taktikleri ezberledim, hem liderlik nedir nasıl yapılır onu öğrendim. tov ve en taktiklerini bilmesem de nighthold komple ezberimde.
    Şuan 885 item levelım, yarın class hall upgrade bitince 2. Legimi de takabileceğim. heroic progressim 4/10 , onun da üzerinde çalışıyorum . Ve daha karakteri açalı 1 ay olmadı. Elimden tutan olsa belki çok daha kısa sürede bunlar gerçekleşirdi ama tek kişinin çabası ile anca bu kadar oluyor.

    Yazımı sıkılmadan okuyup buraya gelen herkese helal olsun, sürç-i lisan ettiysek affola mobilden yazıyorum biraz sıkıntı benim için.
    Yeni başlayan arkadaşların buradan çıkaracakları dersler ;
    - Mutlaka oyunu az çok bilen, size yardım edecek birilerini bulun. Başlarda hızlı yükselmeniz ve mitik+ girmeniz için çok önemli. İnsanlarla iletişim kurmaktan sakın çekinmeyin. Bu konuda guilde girmek iyi olabilir.
    - En önemlisi kendinize güvenin ve sizi almadıkları yerlerde siz kurun. Başta çıkan sıkıntılarda küfür yediğinizde utanıp yerin dibine girseniz de bir süre sonra gamsızlığın dibini vurup ehehehe diye gülüyorsunuz. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.
    - Kurduğunuz gruplarda insanlara bilmediğiniz izlemini asla vermeyin, her zaman otoriter olun ve bossa başlamadan önce sağa sola renkli işaretlerden koyup raid warning den havalı şeyler yazın. İnsanların güvenini kazanırsanız wipe yeseniz bile terk etmezler.
    Yeni başlamamış arkadaşların buradan çıkaracakları dersler;
    - Girdiğiniz partinin başkanının achivlerine ve gearlarına mutlaka bakın

    Herkese iyi geceler..



    EKLEME :

    Taktiğime yeni bir ekleme yaparak tekrar karşınızdayım

    Grup kurdunuz ve +900 yazdınız değil mi ? Peki ne oldu ?

    Girenler sizin item levelınızın 900 olmadığını gördü ve çıktı...

    Çözüm nedir ?

    880+ Yazıyorsunuz ve sadece 900 üstünü alıyorsunuz.

    Problem çözülmüştür (Burada 880 örnektir, sizinki kaç ise onu yazın)


    EKLEME 2 :

    İlla kurmam ben beceremem diyorsanız, girmek istediğiniz gruba join diyin ve grup liderine whisp ile [betreyar rise] linkleyin.

    Achivi almamış olmanız önemli değil muhtemelen tıklayıp ona bakmaz Bu taktikle de girdiğim raidler oldu.

    Bir üst seviye hc girmeye çalışan curve sahibi olmayan arkadaşlar da mitik bosslardan birini linkleyerek girmeyi deneyebilirler, bu hafta tich kesmemi sağladı bu yöntem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaxHobbit -- 27 Şubat 2017; 7:18:9 >







  • Gülerek okudum, böyle tip oyuncu dolu pug. Az çok yalnız kalırsanız mecbursunuz ve bu oyun yalnız çekilmez.
    O yüzden guild bulun, o yüzden pug gruplarında dilenmeyin, sürtmeyin. Çok yüzsüz değilseniz ve oyunu kavradıktan sonra da o küfreden tarafta siz olursunuz ve illallah edersiniz.
    ---------
    Bu şekilde de oyunu oynayacağınızın bir sınırı var, şuan heroic seni zorluyordur, millet gear dizdikten sonra çok rahat temizlersin aynı normal mod da yapar gibi.
    Sonrası yok işte, key felan bakarsın ne var ne yok, eksik slot itemini alırsın böyle, bitti.
    ----------
    Ekleme: Aynısını ben de yaptım, mop zamanında. Adam sen grup kurma kardeş boşver senlik değil bu dedi Kaldıramadım bende o baskıyı gittim bir guilde girdim rahat ettim, adamlar raide soktu oyunu öğretti bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 14 Şubat 2017; 5:20:11 >




  • Öyle ama bunun için en azından oyun bilgisi şart, raidi bil demiyorum sadece oyuna yabancı olmamak gerekiyo. Ben şimdi bu oyuna ilk defa başlasam biri bana bunu böyle anlatsa bi b.k yapamam cünkü oyunu daha tanımıyorum. Bu yüzden oyunu tanımak yada bi arkadaşa sahip olmak şart. Ben arkadaşımı 1 hafta içinde 830 dan 887 yaptım. Artık olaylarıda çözdü, +12 lere invite alıyor falan
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Ula ben seni taniyorum da ne oluyor, +10 yaptirdigin mi var

  • ahahah keyifle okudum :)eline sağlık
  • Geçen gün aynı şekilde nh için, adam ne var ne yok yazmış neyse apply ettik kabul edildik. Bir kaç boss kestikten sonra wipe yedik. Benimde flask'ım bitmişti devam etmeyip çıktım, çıkmadan önce bir bakayım dedim gördümki iki-üç tane 250k dps'i olan adam. İçimden dedim millet bize alt char'ını kastırıyor.
  • Aslında durum komedi ama bır yandanda oyunun gercekleri :) sız ne tarafta olursanız olun troll taraf daha cok sarıyor bıraz evrakta dolandırıcılıga gırmıs ama sonuna kadar eglendıgınıze emınım :)
  • Hydralisk kullanıcısına yanıt
    Ben başta dps em az gözükmesin diye hiç damage atmıyordum kimse sorun edemiyordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmopasa

    Ula ben seni taniyorum da ne oluyor, +10 yaptirdigin mi var



    Kardeş ben kendime zor yaptırıyorum, bugün son gün weekly için 15 yapamamıştım, dpsim, dodgelar vs herşey çok iyi olmasına ragmen almıyorlar tabi. Şansa bu sabah girdim nasıl girdim bilmiyorum, sıraya baktım 20 tane 910 ilvl adam var almazlar tabi beni 900le. Neyse gruba giren şükür duası ediyor. Girdik içeri millet ne dps ne dodge atıyor, zar zor bitirdik. Kimi light kullanmayı bilmiyor son bossta. Melee olarak zor oluyor ama ben deniyim dedim tank ben yaparım dedi öyle kestik. Millette 900+ ilv var ama çoğu patates. Ama kurtardım bu haftyı mutlu oldum. Bana hov atan, sonra arkadaşın keyiyle denemek isterken onuda +13 hov yapan blizzin allah belasını versin




  • Yarıldım okurken


    Şimdi Balance Druid kasıyorum alt olarak. Mythic dungeonlara girebilmek için kendin grup oluşturuyorum, başlığada World Quest Yazıyorum. 800 level itemle kimse almıyor çünkü :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekoksoy -- 14 Şubat 2017; 14:19:4 >
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    En iyisi sabit kadro ha :(

    Baslarim lan pug'una da seyine de :((
  • ilk hafta hc grubuna link curve diyeni gördüm nightholdda... pugda da progress run kurulmalı
  • Bi an durumumuz yoktu okuyamadım diyecektim ki yorumlar okumamı sağladı ve aynı şeyleri ben de yaşadım. EN HC için grup kurup laflar yedim ursoc hc'ye saçma sapan marklar koyduktan sonra herkesten 'wtf' tepkileri yedim ama yılmadım. Guild'im guldan hc kesemezken ben pug'larda saatlerimi çürüttüm en sonunda iyi ama tam bilmeyen bi grup bulup discord'larına gidip lideri sollayıp liderlik ettim sanki lidermiş gibi failer'ları replacedim falan :)). Sonunda saat 1'de başlayıp 4'e doğru nurtopu gibi bi curve achievement'ı aldım. Şimdi 3/10 Mythic progress'e devam ediyorum ve altımı da aynı yöntemlerle gearlıyorum. Kafası olana WoW'da yöntem çok :))
  • ben de baktım beni hiçbir raide almıyorlar tov , en ve nighthold'un bir kısmını bu şekilde geçtim . ama guldan'ı görmek nasip olmadı daha. bi yerden sonra çakıyor gruptakiler mevzuyu , toparlamak zor oluyor . hele healler ve tankları kayberdersen tamamsın.
  • İşin aslı Legionda gelinen durum. tank yada healer oynamıyorsan kendi başına bir halt yiğemediğindir.

    Bir kaç arkadaş birşeyler yapabilirsin. Guilde girebilirsin ama o guildin kalabalık olması lazımki seni en kötü normal run a alsınlar. zaten raider san bunu konuşmanın anlamı yok, her türü canavar gibi ilvl yükseltiyorsun.

    Benim bir çok tanıdıgım vakit darlıgı yüzünden yada raid ortamından bıktıkları için WQ harici yada mythic+5-6 harici birşey yapamıyorlar. aslında M+ sistemi wow a cuk oturdu bunu casualler için daha kullanışlı hale getirebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 19 Şubat 2017; 2:49:28 >
  • Elisande den sonra 5 boss kaldı felan yazmışsın oralarda sallıyor felan dedimde

    Her girdiğim raidde görüyorum yeni 110 oılmuş birileri.

    Nightbane giriyorum adamlar nasıl bi güveniyosa kendine biri 2m canlı diğeri 1.6 :D 890 + 3 adam alıp bitirme derdindeler hoş bitirirlerde.

    Biraz enayilikte oluyor ben ilvl düsükken hiçbiyere alınmıyorum :D insan ister istemez uyuz olup çıkıyor gruptan.
  • Bende bu arkadaşın yaptıgını yaparak oynamaya çalışıyordum 850 ilevela kadar böyle geldim ama oyunda healer dps tank yani hiç bir tanıdıgım olmadıgı için öyle kaldım oyun kitlendi sadece girip world quest yapıyorum :)
  • Hocam zevkle gülerek yazını okudum :D hangi serverdasın nick ini falan özelden yaz aynı yerde isek guilde falan gelirsin :Distersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xandam

    Bende bu arkadaşın yaptıgını yaparak oynamaya çalışıyordum 850 ilevela kadar böyle geldim ama oyunda healer dps tank yani hiç bir tanıdıgım olmadıgı için öyle kaldım oyun kitlendi sadece girip world quest yapıyorum :)

    pvp yap , ben full pve takılıyordum , raidlerden atılmalar wipelar 2 saat arayıp dağılan gruplar derken pve yapıyorum. hem item de düşüyor zevkli de oluyor.
  • Naganzo N kullanıcısına yanıt
    Hocam augur ile karıştırmışım özür tipleri de benziyor zaten :D

    EKLEME :

    Taktiğime yeni bir ekleme yaparak tekrar karşınızdayım

    Grup kurdunuz ve +900 yazdınız değil mi ? Peki ne oldu ?

    Girenler sizin item levelınızın 900 olmadığını gördü ve çıktı...

    Çözüm nedir ?

    880+ Yazıyorsunuz ve sadece 900 üstünü alıyorsunuz.

    Problem çözülmüştür (Burada 880 örnektir, sizinki kaç ise onu yazın)


    EKLEME 2 :

    İlla kurmam ben beceremem diyorsanız, girmek istediğiniz gruba join diyin ve grup liderine whisp ile [betreyar rise] linkleyin.

    Achivi almamış olmanız önemli değil muhtemelen tıklayıp ona bakmaz Bu taktikle de girdiğim raidler oldu.

    Bir üst seviye hc girmeye çalışan curve sahibi olmayan arkadaşlar da mitik bosslardan birini linkleyerek girmeyi deneyebilirler, bu hafta tich kesmemi sağladı bu yöntem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaxHobbit -- 27 Şubat 2017; 7:18:27 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.