Şimdi Ara

8-18 K MÜHENDİSLİK ÖNERİLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben 18K siralama yaptim . Okul birinciligim var. Bu sebeple dedigim aralikta muhendislikleri tiplarin ustune yazmak istiyorum. Ailem ve ogretmenlerim tip yazmami istiyor. Ben de kesinlike gitmem gozuyle bakmiyorum. Tipi yazmamama degecek ,is bulma olanagi kesinlige yakin ,maasi dusuk olmayanlardan tiplarin ustune yazicam. Su anlik favorilerim yildiztü ceng , hacettepe ee , itu uzay muh.Bu konularda bilgisi olan , bana tavsiye vermek isteyenleri yorumlara bekliyorum.Ayrica bu siralamalari yapanlar nereleri yazacak paylasirsa fikir alisverisi olur.


    Ayrica alta iyili kotulu bi liste yaptim iclerinde iyi unilerin kotu bolumleri de var. Ayiklandiginda 5 tane falan guzel yer cikar sanirim:

    8-18 K MÜHENDİSLİK ÖNERİLERİ







  • En kotu itu makina gelir ama bence 9 ile 12 arasindaki yerlerin de gelme ihtimali var itu uzay geven sene okul b. 19k dan kapamis bu isler biraz da sans ama kesinlikle uzmez bu bölümler
  • Evet hocam okul birinciligi sans isi. Tek istegim tipa gitmedigime pisman etmeyecek muhlere gidebilmek

  • Up
  • İş bulma olanağı kesine yakın bölüm yok. Bilkent koç boğaziçi cs mezunları bile zorlanıyor artık. Belki pilotaj iyidir. Mezunlarıyla konuşmak lazım.
  • up
  • Up
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt

    olm sen ne boş adamsın aQ. iş garanti gözüyle girilmez hiçbir bölüme. işini iyi yaparsan kendin garantilersin zaten.

  • Boyle farklı farklı bölümleri tercihlerin arasına dağıtmak sizi büyük ihtimalle pişman edecektir.Önce istediğiniz bölüme karar verirseniz daha iyi olur bence.
  • Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

    Sakin ol. Yukarıda öyle bir istekte bulunmuş.

  • Sevgili genç arkadaşım,


    Sınav sıralamanız 8000 de olsa 48000 de olsa tercih yönteminiz aynı olmalı. Bir veya iki meslek seçmeli, daha sonra bunları okumak istediğiniz sıra ile tercih etmelisiniz (bu sıra illa taban puan sıralaması olmak zorunda değil). Bir adayın gönlünde hem tıp hem mühendislik olmaz. Veya hem endüstri hem elektronik ikisi de olur, farketmez dememelisiniz. Elma ile armut kadar farklı bunlar. Henüz geç değilken bulduğunuz bütün bölüm tanıtımlarına katılın (üniversite ayırt etmeden), meslekleri elinizden geldiğince tanıyın, sonra hangi alan size sıcak geldiyse o alanla ilgili bölümleri tercih edin. Yetişkin ömrünüzün büyük çoğunluğunda icra edeceğiniz mesleği seçtiğinizi her daim hatırlayın lütfen. Okulu siz okuyacak, mesleği siz icra edeceksiniz. Seneye sizi "bilmem kaç tane mezunumuz tıp kazandı" şeklinde reklam malzemesi olarak kullanabilmek için bir bölüme yönlendiren okul yöneticinizi, rehber hocanızı, veya sizi zorla bir bölüme ikna etmeye çalışan aile üyelerinizi (elbette) dinleyin ama kararınızı kendi süzgecinizden geçirdikten sonra verin. Unutmayın ki işini iyi yapan herkes öyle veya böyle bu emeğinin karşılığını hem maddi hem de manevi olarak alır. İşini iyi yapmanın sırrı ise işini/mesleğini sevmektir.


    Başarılar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.