Şimdi Ara

72000 TL'ye FULL DONANIM FİAT EGEA Hatcback ALMALI MIYIM? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
8.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim babam bahsettiğin arabayı yeni aldı. Bir süre de kullandım.



    Aracın kalitesi fena değil. Donanımı yeterli.



    Ortalama tüketim 6.7 gösteriyor.



    İçi çok geniş. Bagajı da fazlasıyla yeterli. Sınıfının en büyüğü.



    Motoru lpg ile tam uyumlu.



    Güvenliği kötü diyenlere aldırma. Tek yaptıkları iki yüzlülük.



    Ama performans çok kötü. Neye göre kötü diyorum ; benim 1.2 tsi ye göre çok kötü. Ama iş görür mü? Görür.



    Babam çok memnun arabasından.





    Alabiliyorsan 1.3 ve 1.4 tjet bak. Yok eğer o kadar çıkamam diyorsan korkma gözünü kapat al. Fiyat petformans oranı mükemmel bir araç zira aynı donanımdaki c hb lar 90 dan başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafaline kullanıcısına yanıt
    elantra öneririm...
  • ms2947 M kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız yazıda bir tane mantıklı cümle ve öneri yok.

    Egea 5 yıl garanti ile satılıyor.

    Motor zaten anca 4 litre yağ alıyordur. 1000 km de 4 litre yağ yalanın dibi.

    1,4 tjet ler şu anda egea da yok. Yerine lpg uyumlu 1,4 fire atmosfarik motor var.

    Reklamlarda Egea larda sıfır alımlarda çok ciddi ödeme kolaylıkları ve avantajları var.

    Ful donanım egealar 4 yıldızlıdır.

    2012 model araçlar 5 yılını doldurduğu için ağır bakım ve triger değişimleri gelmiş olacak. Kafadan 1500 tl masraf açacak.

    Yine de alternatif 2. El modelleri de araştırmakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    1.sayfada yazdıüımı düzeltmiştim.Gözden kaçmış sanırım.

    "Özür.Yanlış yazmışım rakamları :) Şikayetvar da bazı şikayetler var 20 000 Km de 3 Lt yağ yaktı gibi.Forumlardan da benzer bilgilere ulaşılabilir. "

    Egea Hb de 1.4 tjet 120 HP lounge plus mevcut.83900 TL görünüyor.

    https://kampanya.fiat.com.tr/Pdf/Fiyatlar/OtomobilFiyatListesi.pdf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: westberlin

    Toyota'nın da performans konusunda egea'dan farklı olacağını sanmıyorum. Şu an yapacağın en mantıklı şey gidip kafandaki araçları canlı görmen ve içine sineni yorumlara bakmadan alman. Elindeki parayla birçok marka model alabilirsin sıfır olarak ama full donanımını alamazsın. Önce donanım olarak neleri kesin istediğini kafanda belirle ve baktığın otomobiller bu donanımlarla ne kadar oluyor hesaplattır. Full donanım araç olmasa da olur diyorsan sırasıyla Opel Astra, Seat Leon, Hyundai Elentra ve kia'lara bak.

    Full donanım olmasa da olur benim için. Sadece her markada genellikle giriş modeli baya boş oluyor. 2. Ve 3. Seviye olanlara bakıyorum. Corolla da 2. touch ve 3. Active modeli sanırım onu gidip göreceğim. Geri görüş kamerası standart yol sensörleri olsun yeter. anahtarsız kilit açmayıverelim 😅 aştırmalarım sonucu fulk modellerde daha fazla beygir ve donanımı biraz daha teknolojik krom detaylar ve jantlar ekleniyor. Opele ve kia ya hiç bakmamıştım, onlara bakabilirim. Leon baya pahalı. Hyundai elentrayı da inceleyeceğim. Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burki_rock

    Öncelikle Allah gönlünüze göre versin. 72 milyar 72 bin muhabbeti de garip olmuş, herkesin anladığı bir şey ama her konu dalga geçme malzemesi oldu memlekette :) Neyse...

    Egea en yakın çalışma arkadaşımda var. 1.3 Multijet Urban paket. Genişlik olsun, teknolojisi olsun, konforu olsun gayet güzel. 2013 Fiestam ile kıyasladığımda suspansiyonlar, sessizlik vs. çok hoşuma gidiyor. Yakıt fena değil. Gerçi arkadaş Lpg Ford Focus 2004 Gia'dan geçtiği için yakıt çok diyor :) Bir de 1.3 performansını 1.6'dan az buldu şikayetleri bunlar.

    Önümüzdeki sene içinde ben de 70-75 civarına aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Egea HB ler de hoşuma gidiyor, ancak EuroNcap 3 yıldız olayı gerçekten çok düşündürücü. Alla hkaza bela vermesin hiçbirimize öncelikle ama ben fiestamı alırken bile ekstra olarak güvenlik paketi ekletmiştim.

    2.ele güvenebilirim derseniz Coralla, Citroen C4-C4 Cactus, Seat Leon gibi modeller mevcut. Fiyat ıbiraz daha yükseltirseniz 1.6 Focus Style ve Megane Touch veya Touchchrome da düşünülebilir sıfır olarak.

    Özerllikle Megane Touchchrome donanım olarak da çok doyurucu. 80 bin civarı fiyat alanlar vardı forumda.

    Biraz daha araştırmanızı öneririm, hatta sıfır fiyatlarının düşmesi için ekim ayına kadar da sabredin bence.

    Başında da dediğim gibi Allah gönlünüze göre versin.

    Evet başta bir yazım hatası yaptım üzerime geldiler biraz da sorun değil. bin Tl ler milyar vs günlük hayatımda çok kullanmadığım için doğrusunu söylemeye alışamamışım demek ki 😅

    Almışken o fiyata sıfır alalım uzun yıllar kullanalım diyorum. Arabalarla baya ilgili anlayan bir arkadaşım corolla senin için biçilmiş kaftan dedi. Onun da 2. Veya 3. Paketini düşünüyorum gidip bakacağım. Ama megane da dediğiniz model ilgimi çekti. Zaten 80 milyar civarına kredi ile çıkarız. En doğru veya en içime sinen seçimi yapmam lazım. Kendime pahalı olarak aldığım en değerli şey cep telefonu ki onun alırken sorun olmuyor. Her detayını biliyorum. Ama iş arabaya gelince burada sizin gibi insanlardan faydalanayım dedim. Ekim ayına kadar bekleyemeyiz. Yazın işim gereği araba ihtiyacımız. Bakalım ne olacak. Hayırlısı, teşekkürker yorumunuz için :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEISENBERG


    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaline


    quote:

    Orijinalden alıntı: westberlin

    Arkadaşım sana açık ve net birşey söyleyeyim: insanların söylediğini ciddiye alma. Hayatta bir mal alırken herşey imkan meselesi ve tercihleri imkanımız doğrultusunda yaparız. Yorumlarından otomobil konusunda çok tecrübeli olmadığın ve yapılan eleştirilerden çok etkilendiğini anladım. Kullanmadığım marka ve segment yoktur, en kötü markayı da kullandım maddi durumlardan dolayı, yeri geldi efsane araçlar da. Asla milletin gazına gelip kendini zora sokacak meblağları gözden çıkarma, önemli olan senin aracını sevmen, dışardaki adam istediğini söylesin.



    Fiat konusuna gelirsek Grande Punto 1.4 fire kullandım, hemen hemem düşündüğün araçla aynıdır diye tahmin ediyorum. Hızlanmaları çok iyi değil, fakat belirli bir devre geldiğinde hızlanma tepkileri iyi bu motorun doğası böyle. Gitmiyor diyen yalan söyler çok iyi gidiyor ama ara hızlanması kötü dediğim gibi. Ama efsane olduğu konu yakıt, ben lpg ile kullandım ve yakaladığım değeri başka hiçbir arabada görmedim. Yani gönlünce ucuza gezersin. Zaten fiat alan insan, yakıt ve fiyat konusunu ön plana alır başka da esprisi yok. Ama bu gün bu segmentte full dolu sıfır otomobili 72.000TL gibi bir fiyata bulamazsın. Hakkediyor mu tartışılır ama piyasa bu şekle geldi artık.

    Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Şu an aklımda Toyota Corolla 1.6 active modeli var. Kredi çekebiliriz diye düşündük. Tam da dediğiniz gibi imkan meselesi ama insan 1 kere almışken iyi olsun içine sinsin istiyor. Genel olarak arabaların Motorları ve yakıt değerleri konusunda bir bilgim yok şehir içi kullanılacaksa benzinli sorun olmaz diyorlar. Düşündüğüm model de benzinli corollada. Seat mağazası şehrimde var mı bilmiyorum bile leon lara bakabilirim ama internetten hatırladığım kadarıyla pahalıydı fiyatları. Bugün toyotaya gidebilirsem bakacağım corollaya izlenimlerimi aktarırım. Sizce ne yapmalıyım?

    Yaşınız kaç bilmiyorum ancak Corolla bence orta ve üstü yaş arabası.Genç ve genç görünen birisine göre değil kesinlikle.Egea şu piyasada fena bir araç değil.Fiyatına göre muadili yok zaten.Güvenlik güvenlik diye ötenleri takmayın.Açın Euroncap'in sitesine bakıp hangi güvenlik eksikliklerinden puan kırılmış görün.Burası bir forum ve ne yazık ki herkes bilgisi olsa da olmasa da bir şeyler yazıyor.Cahil kişilerin aklınızı çelmesine izin vermeyin.Gidin bir Fiat bayisine aracı test edin emin olun ki memnun kalacaksınız.

    Yaşım 23 gencim ama ailem ile kullanacağım özel olarak kendime almıyorum yani. Belki mesleğe başladıktan sonra kendim için daha sportif bir araba alabilirim param olursa. Fiat bayisine 2 kere gittim baya arabayı inceledim tabi oradaki dizel otomatik olan full modeldi. Fiyat konusunu da baya konuştuk kredi falan. Rengi bile okeylendi ama bütün seçeneklerimi değerlendirmek istediğim için konuyu açtım. Umarım olumlu sonuçlanır. Teşekkürler yorumunuz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    Şu model olabilir diye düşünüyorum ?



    72000 TL'ye FULL DONANIM FİAT EGEA Hatcback ALMALI MIYIM?



    72000 TL'ye FULL DONANIM FİAT EGEA Hatcback ALMALI MIYIM?

    Hayır dediğim model full donanım benzinli olandı ama siz bahsedince farkettim zam gelmiş :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustafaline kullanıcısına yanıt
    Fiat bayileri çok bağlı kalmıyor web sitesine. Daha önceki yazımda bahsettiğim arkadaş geçen sene eylülde 1.3 multujet urban donanımı 68bin liste fiyatı yazarken 63bine aldı. Sıfır faiz kredi kampanyası falan da vardı. Web sitesi bayi ilegenelde bir 4-5 bin fark ediyor.
  • Daha modelin ismini doğru telaffuz edemiyorsunuz bir de utanmadan hakaret ediyorsunuz, ayrıca benim bilgi ve birikimim hakkında bilginiz olmadan fikriniz var, kişiliğinizi belli ettiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    hb full demiş, o yüzden lounge plus olan modelin fiyatına bakmamız gerekir.
  • 4 litre yağ yakıyormuş şahin o kadar yağ yakmıyor.
  • Arkadaşlar hepinize tekrardan teşekkür ederim. Aile otomobili ararken aldığımız yeni kararlar doğrultusunda ticari fiorino aldık. 2016 model full donanım premio. 27bin kilometre kazasız temiz 46bin tl.Sıfır araba bu dönemde alınmaz diyen arkadaşların dediğini yapmış olduk. Şimdilik işimiz görülsün kazasız belasız sürelim yeter. Ama itiraf etmeliyim ki Corolla isteğim içimde kaldı. Artık iş hayatına atıldıktan sonra bütçeme göre bir hatchback araç alırım kendime inşallah. Bakalım hayırlısı. Haber vermek istedim. Allah a emanet olun 🤗😇



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaline -- 4 Ekim 2017; 3:0:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.