Şimdi Ara

7 nm ama 225 watt. AMD bu işi yapamayacaksin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben arkadasin elestirisini hakli buluyorum. Amd‘nin birkac hafta önce duyurdugu islemcilerde tdp oranlarinda oldukca tasarruflu islemciler olduklarini gördük. Bircok oyuncunun sistem toplamada ilk sirada gördügü yeni Ryzen 3700x in tdp degeri 65 watt ! Benim anlamadigim islemcide tdp degeri düsük olunca iyi is ekran kartina gelince neden hala bazi arkadaslar farketmez diyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet navi kartlardan rtx2070 performansını 280 dolar seviyesinde bekliyordu. İşte amd kartlar öyle gelecek böyle gelecek ortalığı dağıtacak. Kusura bakmayın nasıl vega serisi çıktığında nvidia gtx 1070ti satıp oyunu bozduysa şimdi de rtx super denilen seri ile aynısı gerçekleşecek. Üstelik amd kartlarda undervolt yaparım onu kurcalarım falan diye de düşünmeyin. Amd navi kartları nvidia kartlar gibi yazılım yönlerini sınırlayacağını belirtti. Hem rdna mimarisi gcn den farklı olursa undervolt yapma olayı da bir işe yaramayabilir. Bugün 2000tl ye düştü diye sevindiğiniz vega 56 kartlar da vega serisi anons edildikten 6 ay sonra bile 3000tl 3500 bandındaydı. Bakalım navi kartlarda durum nasıl olacak. Ben stok problemi yaşanacağını bugünden hissedebiliyorum. Kusura bakmayın ama amd gpu tarafında bekleneni sadece ilk polaris gpular çıktığında bir de mining patladığında sağlamıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX 2070 maksimum 200W kullansa günde 6 saat oyun oynasak, günde 1.2kw harcamış olacak ve günlük elektrik masrafı 1.2x0.4612=0.56 kuruş.

    AMD'nın yeni kartı 230W kullansa günde 6 saat oyun oynasak, günde 1.38kw harcamış olacak ve günlük elektrik masrafı 1.38x0.4612=0.64 kuruş.

    Her iki kartı da her gün 6 saat tüm yükte çalıştırırsak 1 yıl sonunda ortaya sonuç;

    RTX 2070 yılda 204.4 liralık elektrik harcar.
    RX 5700 XT yılda 233.6 liralık elektrik harcar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    2500 e rtx 2060 hatta 2000 tl vega 56 varken niye alıyım :D
    2060 alma zaten 8 gb vrami 2 yıl sonra ararsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim fanboylugun dibini az önce sayende gördüm çok tesekkurler. 7nm olmasının sebebi daha fazla transistör daha fazla performans. 25 wattin hesabını yapıyorsun Allah bildiği gibi yapsın .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badmobil

    Gtx 1080 ekran kartına sahibim. Forumda ilk defa ekran kartı modelini düşürüpte oyunları daha akıcı oynayan birini gördüm. Daha neler göreceğiz bakalım. Ekran kartların biri gtx 1080 biri rx 580 arada fark ciddi anlamda var. Bende gtx 1080 kullanıyorum fps drop felan yaşamıyorum. Oyunlarda gayet stabil akıcı yüksek fps ile oynuyorum. Siz büyük ihtimalle fps drop işlemciniz yüzünden yaşadınız. Ekran kartının verdiği yüksek fps yi kaldıramadı diye düşünüyorum. Çünkü rx 580 geçince oyunlarda fps oranı azaltı bu sayede işlemcinin yükü hafifledi.
    Kullanmadan bilemezsin yorum yapmadan önce bi amd kartla oyun oynasaydin ne dedigimi anlamış olursun 8700k kullanıyorum aynı işlemci ile 1080ti da kullandım bu sistemde. Sen olayı maks fps le algiliyorsun ben akiciliktan bahsediyorum bunu kullanmadan anlaman mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 15 Haziran 2019; 7:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Ben de RX 580 kullandım. Kullandığım zamana ve oynadığım oyunlara göre GTX 1060'ın daha iyi ve sorunsuz olduğuna şahit oldum. Bu salt FPS değildi. Frametime genellikle işlemci kaynaklı olur. Acaba işlemcinize hız aşırtma yaptınız da kararlı mı değildi? GTX 1080 ile işlemci kullanımı daha yüksek olacağından işlemcinizdeki kararsızlık daha belirgin olarak ortaya çıkmış olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd işlemci de intelin belini büktü iyi ürün iyi fiyat. Fakat nvidia ile rekabet edemiyor demekki adamlar çok iyi fiyatlandırma ile kart satıyor ki amd sıyrılamıyor aradan. Düz mantık yapıyorum nvidia gpu + amd cpu hala daha mantıklı. Yine bu mantıkla intel kazıklıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ein ausländer

    4k 50 inch tv 70w mı harcıyor gülmekten zor yazdım. FHD televizyonlar bile 1500W çekerken 4k 50” tv 70w çekiyor ha? bak sen şu işe. hacı sen biraz araştırma yap da öyle gel en iyisi.
    sen kendine gülsen iyi edersin. fhd'yi geçtim uhd 55nu8000 üst segmente yakın bir tv kaç watt harcıyormuş aşağıdaki siteden bak. bakmazsan eğer ben yazayım. ort. 99 watt, max. (parlaklık vs tüm ayarlar en sonda iken) 165 watt.
    https://www.displayspecifications.com/en/model/017411e6




  • metallurgy kullanıcısına yanıt
    senin okuman yazman sıkıntılı sanırım. yukarıda elektrikli süpüge ile karıştırdığımı söyledim zaten. kimlerle uğraşıyorum yahu. birisi fanboy diğerisi okuma yazma özürlüsü ruh hastası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güncel kartların harcadığı elektrik miktarlarının elektrik faturalarında ki yıllık farkları devede kulak değil devede tüy kalıyor.
    ısınma konusu ise yine yeni nesil kartların çoğu zaten oldukça serin çalışıyor.
    evet nvidia watt başı performans oranında daha başarılı, ama ekran kartı alırken bu oran kullanıcının satın alma kriterleri içinde kaçıncı sırada veya kaçıncı sırada olmalı?
    soba gibi çalışıyor, trafo gibi elektrik tüketiyor denilen Vega56 kartımda yük altında daha 70 derece görmüş değilim, maksimum 185w harcıyor.
    velhasıl şu TDP ve enerji tüketim farklarına bu kadar takılmak doğru değil.

    bana göre iki marka arasında seçimde en önemli husus fiyat performans oranı olmalı, %5 daha fazla performans veren kartı %25 daha pahalıya almak akla mantığa sığan bir davranış değil ve marka fanatiği olmanın en büyük göstergesi.
    sonra ki karar kriteri teknolojik farklar (RT gibi) ki bu teknolojinin de kullanımı yaygın değilse bu farklar göz ardı edilebilir.

    RX5700 özelinde bu kartların ben de yarattığı hayal kırıklığı TDP değerleri filan değil fiyat seviyeleri ve ışın izleme barındırmıyor olmaları oldu.
    RX5700 379 USD yurt dışı satış fiyatı ile ülkemizde 3.200-3.400 TL civarı satışa sunulacaktır, bu kart muhtemelen Vega56 ve RTX2060 ile çok yakın performans verecek.
    Vega56 şu an 2.000 TL' ye, RTX2060 2.500 TL' ye alınabilirken bu kartlara yakın, belki çok az daha yüksek performans ile gelecek RX5700' e neden 3.000 TL üzeri para verelim ki?

    keza aynı durum RX5700XT için geçerli, kart 449 USD ile satışa sunuldu, ülkemizde satış fiyatı 4.000TL üzeri olacaktır, e iyi güzel de yakın performans olacağı tahmin edilen RT teknolojisine sahip RTX2070 şu an 3.500 TL' ye satılırken kim neden RX5700XT alsın?

    bence AMD çıkış fiyatlarını bu şekilde yüksek tutmakla hata yaptı, kartların bu fiyatlar ile yüksek adetlerde satılıacağına ihtimal vermiyorum, muhtemelen bir süre sonra özellikle nvidia' nın "SUPER" hamlesi ile fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 15 Haziran 2019; 12:26:12 >




  • eğer gerçekten fabrika çıkışlı halde 225 watt çekebiliyorsa nvidia karşısında geride kalmış diyebilirim.
    ama overclock için bir miktar yer açtılarsa 7 temmuza kadar bir şey söylemek hata olur.

    şu kısımda nvidia ile amdyi karşılaştıramazsınız. driver

    nvidia her çıkan seriden sonra geçmiş serilerinin performanslarını düşürüyor. amd ise arttırıyor optimizasyonlar ile. bunun bir çok benchmark testi var internette araştırabilirsiniz(orta seviye kartlarda çok çok daha iyi görülebiliyor bu performans olayı. çünkü en çok satan seriler orta seviye oluyor hep).

    linux kullanan arkadaşlar bu driver sorununu çok daha iyi biliyordur. linus torvalds'ın nvidiaya el hareketi çekmesi boşuna değil zaten.
    https://www.youtube.com/watch?v=IVpOyKCNZYw ilgili video.




  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Daha önceden kullanmadığımı nerden çıkardın. Hangi bilgiye güvenerek söylüyorsun. Bende bilgisayarımı parça parça yüksekte yükselte bu hale getirdim. Rx 580 ekran kartını gtx 1080 den oyunda daha akıcı diyorsunuz. Bende zamanında kullandım. Şahsen gtx 1080 çok daha akıcı oynatıyor. Zaten doğru olanda budur. Daha güçlü ekran karti oyunu yani daha iyisi oyunu daha akıcı oynatmazmı. Dediğiniz yoruma zerre katılmiyorum. Forumda ilk kez böyle yorum gördüm. MAX fps ile AVG fps nedir biliyorum. Bu konuda rx 580 ile gtx 1080 kiyaslanamaz bile. Rx 580 fps min daha çok drop yediğim zamanları hatırlıyorum şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ein ausländer

    senin okuman yazman sıkıntılı sanırım. yukarıda elektrikli süpüge ile karıştırdığımı söyledim zaten. kimlerle uğraşıyorum yahu. birisi fanboy diğerisi okuma yazma özürlüsü ruh hastası.
    Bay cok bilmis, ilk mesajini editleseydin o zaman. Oturup senin tum mesajlarini mi okuyacagiz. Bilmedigin bir konuda o zaman neden atip tutuyorsun. Gulmekten zor yazdim diye atip tutma o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    F/P birncil önemldiir. İkincil olarak coil whine ve sessizlik,sağlamlıkdır. Az güç çeken kart daha az ısınır ,daha az ısınan kart daha az ses çıkartır. Çok güç çeken kart bunu bileşen ve soğutma ssitemi kalitesiyle kapatabilir. Çok güç çekimi yanı şekilde psunun daha çok kullanılması ısınması veya sesli çalışması vb. durumlara yol açar.
  • metallurgy kullanıcısına yanıt
    ister otur oku ister okuma, senin sorunun o. sana mı soracam editleyip editlemeyeceğimi. adama bak, başka bir isteğin var mıydı paşam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badmobil

    Daha önceden kullanmadığımı nerden çıkardın. Hangi bilgiye güvenerek söylüyorsun. Bende bilgisayarımı parça parça yüksekte yükselte bu hale getirdim. Rx 580 ekran kartını gtx 1080 den oyunda daha akıcı diyorsunuz. Bende zamanında kullandım. Şahsen gtx 1080 çok daha akıcı oynatıyor. Zaten doğru olanda budur. Daha güçlü ekran karti oyunu yani daha iyisi oyunu daha akıcı oynatmazmı. Dediğiniz yoruma zerre katılmiyorum. Forumda ilk kez böyle yorum gördüm. MAX fps ile AVG fps nedir biliyorum. Bu konuda rx 580 ile gtx 1080 kiyaslanamaz bile. Rx 580 fps min daha çok drop yediğim zamanları hatırlıyorum şahsen.
    Ben sana max fps le avg fps den bahsetmiyorumki akici oynatmak demek 250 fps lerde oynatmak demek değil min fps le maks fps arada fark bulunmaması demek sen önce ne demek istediğimi anla frametime çizgileri nv nin mi amd nin mi daha purussuz ac bak testlere sonra konuşalım senle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Madnessisme

    Amd satın almadan önce mimari daha iyiydi. 5770 diye bir kart vardı 100 watt ile bayagi perfornansli calisiyordu. 4770i saymiyorum bile

    Alıntıları Göster
    nereye daha iyiydi???

    rx 570 130w tdp 3 tane 5770 gücünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

    nereye daha iyiydi???

    rx 570 130w tdp 3 tane 5770 gücünde.

    Alıntıları Göster
    o nasıl bir cümle o zaman rx 570 performansında kart olsa 500 watt tdpsi olurdu geçmiş zaman diyorum nasılsın?
    hd 5770in karşılığı hd 4870di hatırlatmış olayım yeni mimariyle iyi iş çıkarmışlardı


    ben bunu da takdir ederim ama forumdakiler anlamıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 15 Haziran 2019; 20:52:37 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.