Şimdi Ara

6700K İşlemci Sıcaklıkları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de yeni sistem kuralı daha 1 hafta oldu, i7 6700k cpu ve soğtucu olarak coolermaster hyper212x var, kasada corsair af140 tan 2pull ve 2push var. Boşta iken 30C olan cpu anlık olarak 54-55C leri görüp iniyor. 6saat, High resouliton da WoW oynadğımda ise 50-55C arası değişmekte ama, nezaman boşta olsa sürekli birşeyleri kullanıyor gibi. Gskill RipjawsV 2x8 3200mHz ramlerim var onlarında sürekli olarak 6gb kullanılıyor diyor, hiç bir şey kullanmadığım sadece masaüstünde boşta dururken... Pc de hiç bir şey yüklü değil, sadece Anakartın MSI Z170 tomahawk ın programları ve WoW var.
  • İntelde arka kapı bulunmuş ...internete bağlanıp bilgileri yolluyormuş..ondan olabilir forumda haberi vardı hatta


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shnkrc kullanıcısına yanıt
    ben hiç bir işlem yapmadım sıcalıkları da kontrol etmiyorum artık boşver sanırım bu işlemcide durum böyle yapacak bir şey yok yoksa baktıkça canını sıkıyor insanın. keyifle kullanmana bak.
  • K serisi işlemcilerin taban frekansı zaten en yüksek düzeyde başlıyor. Bu yüzden Speedstep otomatik ayardaysa bi anda işlevsiz kalıyor. HWmonitor programın varsa işlemci saat frekansları adım adım yükseliyor mu ona bak. Yani durgun halde 900 Mh seviyelerinde çalışmalı. Eğer bu düşük frekanslarda değilde doğrudan 4 gh başlıyorsa sıcaklık değerlerinde sorun yok. Fakat sende benim gibi yaparsan bu rahatsız edici durumdan kurtulabilirsin.

    Önce Anakartın bios'undan Speedstep ayarını otomatikten enableye getireceksin. Kaydet çık.

    Daha sonra Windows 10 için, ayarlardan Sistem'e sonrada güç ve uyku menüsüne gireceksin. O menüde Ek güç ayarları var oraya tıkla. Orada Güç planını seçin veya özelleştirin diye başka bir menü gelecek.

    O menü altında çeşitli seçenekler var. En ideali dengeli olan. Onu seçip yanındaki Plan ayarlarını değiştir seçeneğine tıkla. Oradan da Gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğini tıklayacaksın.

    Açılan menü penceresinde yanında artı işareti olan pek çok ayar göreceksin.

    O ayarlar içerisinden İşlemci güç yönetimi'nin artı'sına tıklayıp seçimi genişlet.

    Burda da Üç şık karşına çıkacak sırasıyla;

    En düşük işlemci durumu
    Sistem soğuma ilkesi
    En yüksek işlemci durumu

    Genelde ilk seçenek olan "En düşük işlemci durumu" %5 gibi bir seviyede olur. Bunu "0" yap. Yani %0 olsun. Böylece işlemcin boşta veya çok hafif işlem gerektiren durumlarda desteklenen çarpan kilidinin en düşüğünde çalışır buda takribi 800 yapar.

    Takdir edersin ki bu seviyelerde elektriği koklar, ısınmak şöyle dursun soğur da.

    Ben bu şekilde normal değerlere getirtebildim.

    Sanırım intel K serisi düz seriden farklı görünsün diye böyle bir atraksiyonu default olarak getiriyor. Son derece gereksiz ve yersiz. Keza Skylake da yeni güç yönetimi aşmış resmen, 34 adımlık bir silsile söz konusu. Bu inanılmaz düşük güç tüketimi ve ısı demek. Sistem ihtiyacı olduğunda da rahatlıkla 4.2 çıkıyor. Fakat ayarlar menüsünde en başta güç yönetimi planında güç yönetimi tasaarruf moduna alınırsa bu seferde turbo boost'u kapatıyor. O da iyi bir şey değil.

    Epey bi deneme yanılmadan sonra en ideali bu şu anda. Hem gerekmediğinde elektrik yakmıyor, işlemci ısınmıyor hem de gerektiğinde istenilen değerlere ulaşıyor. Umarım bu sıkıntıyı bu şekilde atlatabilirsiniz. İlk zamanları benimde çok canımı sıkıyordu. Ki yurdum koşullarında bence sıkmalıda.




  • Slm bendede aynı işlemci ve anakart var bendede aida64 test 70 derece oluyor 2dk da oyunlarda 55 -60 derece siz sorunu çözdünüz mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle yap ram ayarları bana göre ayarlı onları kendi ramine göre ayarlı bırak.

    -150 yemezse 125 dene mutlaka yer diye düşünüyorum.



     6700K İşlemci Sıcaklıkları 6700K İşlemci Sıcaklıkları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 20 Ağustos 2017; 10:32:52 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.