Şimdi Ara

650 tl bütçeli oto ses sistemi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
5.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bildiğim kadarıyla biraz güçlü sistemler kullanırken verimli akım alabilme açısından akü ile sorun yaşamamak için kapasitör gerekiyor.

    Orijinal araç teybine takacaksan deck dönüştürücü lazım, sıfır fiyatı 30 TL civarında. Kablo seti 60 ilâ 80 TL arasında, işçilik olarakta yerine göre değişmekle beraber 60 ilâ 100 TL arasında değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 25 Temmuz 2012; 10:40:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmmm.bazı paket sistemler var.yanlarında,gereken herşeyi içinde barındıran kablo seti falanda diyor.ben de diyodum lan zaten 20 milyonluk bişeydir.çok önemli bişeymiş gibi koyuyonuz sete.demek önemliymiş :)
  • arkadaşlar herkese teşekkürler.750tlye kicker l5 38cm ve rockford mono block amfi taktırdım.çok memnunum.
  • Hayırlı olsun güle güle kullan
  • teşekkürederimde bgn farkettim bir uğultu var ya.bilhassa araba çalışmıyorken.ama gaza bastıkça çıkan değil.aynı seviyede
  • Uğultudan kasıt nedir ? hoparlörlerdenmi geliyor yoksa bassdanmı ?Araba hb değilse bagaj veya plakalık titriyor olabilir.Eğer hoparlörlerden geliyor ise ve gaza bastıkça artıyorsa şaselemede sıkıntı olabilir.Teyibin sigortası atmış olabilir motor sesini içeri alıyor olabilir +akü kablosuyla rca kablolarını aynı yerden geçirdiysen o yapabilir..Birçok rivayetleri var..
  • bassdan geliyor.öyle gaza bastıkça olan değil.aynı ses ama mesela arabayı stop edince geliyor genelde.aynı tonda.artma veya azalma yok.hani akü akım göndermek için can cekişiyor gibi.birde sesi çok açınca yani bassı zorlayınca bass kesiliyor..amfilerin böyle özelliği olabiliyormu.dediğim gibi rockford p6001bd modeli.
  • Bassı doğru bağlantıda yaptınızmı ? 1ohm filan bağladıysan amfi desteklemeyebilir ondan kesme olabilir. Veya akü bitik olabilir . Aküden sıkıntı varsa kapazitör kullanmanı tavsiye ederim.ses içinde parazit kesiciler var direk çözüm olur
  • ben bağlamadım.izmirde bağlattım.o teknik bilgileri bilmiyorum,öğreneyim.ama kapasitor lazımmı diye sormuştum gerek yok demişti.sadece araba çalışmıyorken 1 saatten fazla dinleme dedi.13cm kickerın slim companentlerini bağlatıcam.araç megane 2 olduğu için uyumlu oymuş.slim olmazsa su alıyormuş.onunda amfiye ihtiyacı varmış.o zaman kapasitor takılcakmış
  • Hocam l5 hiç yoksa 500 700 rms bir bass ve onu besleyecek amfide 1000 rms filan + bunun kablosu en az 4 2 awg olmalı ve akün diri olmalı. 200 300 rms bass beslemiyorsun ki zaten aküde can çekişiyor diyorsun sistemi bağlayan tesisatçı söylemesi lazım ya kapazitör al yada akünü yenile diye.
    ayrıca kompenat alıcaksan mid amfisi şart ozaman daha fazla aküden akım çekeceği için ve anlık voltaj gerilmelerini önlemek için kapazitör gerekecek ama yerinde olsam akü bitikse 72 75 amper akü alırım ilk.
  • ya orhan sağolasın ilgileniyorsun.sen cevap verirken çok şey öğreniyorum.teşekkürler ilgine.

    aküm 60 amper olması lazım.70li bir rakam değil ondan eminim.çünkü megane servisi iki seçenek sunmuştu ben en düşüğünü,en ucuzunu seçmiştim geçen sene.ölücüyümdür biraz:)

    bu arada amfinin gain ayarıyla oynadım biraz.bu ses incelip kalınlaşıyor.ama hiç gitmiyor.şu an en düşükte ayar.yarın izmire gidince bütün bu uyarılarına soracağım.

    resmen körü körüne sistem taktırmışım :) taktırırken yanında bile değildim arabanın.artık ne gerekiyorsa yapacağız.burada bir yere götürdüm arabayı kabloların değişmesi lazım demişti.
  • zingaro206 Z kullanıcısına yanıt
    http://m.gittigidiyor.com/urun/83607564

    http://www.atakantuning.com/Sony-STR-3017-Teyp-ve-2-Takim-Hoparlor-Seti,PR-1219.html
    Hangisini tercih edersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR ARABAMA
    (1 KİCKER L7 SUBWOOFER 2000 WATT)
    (2 PIONEER 6X9 OVAL 600 WATT)
    (4 JBL KOMPENAT)
    BAĞLAMAK İSTİYORUM BUNLARA KAÇ ANFİ VE HANGİ MARKA ALMAM LAZIM VE TABİ TEYP,KAPASİTÖR TAVSİYESİDE LAZIM LÜTFEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN FİKRİNİ ALABİLİRMİYİM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
    SAYGILAR




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.