Şimdi Ara

60D Alacağım aklıma takılan bir kaç soru var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi akşamlar, yaklaşık 1 ay öncesinden DSLR almayı kafama koymuştum. modelleri araştırdım ihtiyaçlarıma baktım vs derken Canon EOS 60D de karar kıldım.

    Danışmak istediğim konu, Makinayı ucuza nereden alabilirim ? !

    Öncelikle 1200TL gibi bir mebla ödeyip T-Dimension adlı firmadan 60D Body - 50mm f1.8 lens olarak almayı planladım. Paypal'a nakit aktararak ödemeyi gerçekleştiricektim, Yani 2 ay kadar beklemem ve nakit para biriktirmem gerekicekti. Firmada Hong Kong da olduğu için 130$ kargo parası eklendi. Tamam dedik onuda biriktiririz ve sonra işin acı kısmını gümrük ile ilgili araştırma yaparken farkettim, büyük ihtimalle gümrükte takılıyormuş. Bazen hiç alma şansımız olmuyormuş bazende fiyatın %10~%20 si gibi bi vergi ödetiyorlarmış!. Aynı sorunun bende olmayacağı gibi bi garanti yok, tanıdığım vs yok, o yüzden vazgeçim.

    Bilirsiniz Türkiye fiyatları aşırı pahalıdır. Bende pahalı olanın ucuzunu elde etmeye çalıştım. Başarmış sayılmam, aslında bu yüzden burdayım.
    (Daha öncesindeki açtığım DH hesaplarına erişemiyorum. O yüzden ilk mesjım ve ilk konum bu. :) )

    Çalıştığım yerin hemen 50 mt yakınında bi fotoğrafçı vardı, kararımı Türkiye piyasasına çevirince ilk işim oraya girmek oldu. Kabataslak bir fiyat aldım, 60D Body + 50mm f1.8 lens için 1850 TL nakit fiyat verdiler. Bugün sorduğumda ise ayın 27 sinde makinanın elinde olcağını, piyasa fiyatının altında sattığı için ürünlerinin hemen satıldığını söyledi. (Büyük ihtimalle spot ürün.) Tamam iyi hoş alınası bir fiyat istediğim karta, istediğim taksit seçeneğinide verdi ama kart işlemi yapamıyormuş, bir arıza söz konusu dedi. Bende araştırmaya devam ettim, Konak'ta bit pazarını bilirsiniz, Bugün maliye bakanım annem ile fiyat avına çıktık, bit pazarı içerisinde başka bir fotoğrafçıya denk geldik (Zaten tek onu bulabildik, saat akşam 7 civarıydı.) Spot Body + ikinci el 50mm f1.8 + 30 Mb/s C10 Kart olarak, Maksimum karta 12 taksit 2065 TL fiyat verildi (Çanta, Tripod vs'de indirim yaparız dediler.) .

    Şimdi açıkça bit pazarının esnafına güvenmiyorum, özellikle ikinci sorduğum yere neredeyse hiç güvenemedim. ("Ablama şöyle indirim yaparız, kardeşimizin hevesini kırmayalım" gibi konuşmalar dönünce!)

    Şimdi istediğim ekipman;
    Canon EOS 60D
    Canon 50mm f1.8
    Parasoley ve UV filtresi (aslında lensi korumak için :)) )
    Hafıza kartı Tercihen 8 veya 16 GB 30 Mb/s hızında C10 kart. (Video çekimi yapıcam sık sık)
    Çanta var zaten.

    Haricen alacağım ekipman (Daha sonra yada fırsat buldukça);
    Nissin Di866 Mk2 flaş
    Battery Grip + Batarya (orjinal)
    Tripod

    Şimdi gelelim sorularıma :)

    1. Spot cihazın Türkiye garantisi varmıdır/varsa yapılabilirmi ?
    2. Türkiye garantili ürünmü yoksa spot mu ? Hangisi daha ucuz ?
    3. Spot/Sıfır cihazın fiyatı ne kadar eder, kazıklanmayım ?
    4. Güvenilir şekilde nereden alabilirim, bol taksit seçeneği, ekspres limit dahil satış yapan neresi vardır ?

    Taksit ile beraber 2000 tl nin üstüne çıkmadan alabileceğim ve 3.4. sorulara olumlu yanıt verebilicek bi satıcı ile ilgili bilginiz var ise yorum olarak yada özel mesaj olarak bana ulaşırsanız sevinirim :)







  • 1-spotların dükkan garantisi olur ki oda dükkana göre değişir alacaksanız hayyamdan alabilirsiniz aynı fiyata hatta daha ucuzuna
    2-spotlar daha ucuz çünkü vergisi falan olmuyor kaçak cihaz diyebiliriz
    3-http://www.akakce.com/dijital-slr-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-eos-60d-+-18-135mm-lens-fiyati,378153.html burdan ortalama bir fiyat çıkarabilirsiniz
    4-bu devirde güvenmek zor eğer güvenmiyorsanız erkayalardan (canon yetkili bayi) alabilirsiniz en azından 2 sene garantili kullanırsınız.
    Tripod alacaksanız petrix v3001 alın ömür boyu idare eder 100 tl bir fiyatı var.
    Ayrıyetten sanırsam bu işlerden pek anlamıyorsunuz o yüzden 2.el lensi önermem saygılarla :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.