Şimdi Ara

600 watt ve 8600 gts

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kafayı yemek üzereyim. Power suppy hesaplama sitelerinde sistemimim çekebileceği güç max 450-500 watt civarı çıkarken 600 wattlık coolermaster çaktı. Nasıl iş anlamıyorum. Asıl korkum 700 wattında yetmeyecek olması. Bir yanlışlık mı var bu hesaplamalarda yoksa benim sistemde mi bi gariplik var anlamadım. Sistemim:

    core 2 quad 6600
    xfx 8600gts xxx
    2x1 gb ddr2 800 ram
    1 adet dvd rw
    2 adet 12 cm fan
    1 adet 8 cm fan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmypc -- 15 Ekim 2007; 1:38:50 >



  • Sisteminize 500W dahi yeterlidir. Sorun W değeri olmamalı.
  • Sistem masaüstü işlemlerinde normal çalışırken 3dmark testlerinde kilitlenip kalıyor yada ekran bembeyaz oluyor. Oyunlarda da aynı şey oluyor. Ramleri değiştirdim değişen bişey olmadı. Sistem tamamen sıfır.
  • iii bi 400watt bile o sistemi götürür arkadaşım
    sen başka yerlerde ara sorunu
  • kardeş 600watt demişsin de markasını öğrensek bir de=)
  • baska bisi de sorunun watt la alakasi yok
  • marka cooler master extreme 600w

    Aynı anda core duo 6550 , 256 mb 2600xt, 1 gb ram li sistemide 380 watt coolermasterla çalıştıramadım. elimdeki 500 watt raidmax te çakıldı. Sonradan 600 watt coolermaster bu sistemi çalıştırdı ama aynı power q6600 lu sistemde çakıldı. Ayrıca tek sorunum oyunlar. Her türlü program ve xp yüklemesini ve sorunsuz tamamladı.
  • sorun oyunlarda ise sorun büyük ihtimal ekran kartında olmalı güç kaynagında olsa restar atar beyaz ekran yada kilitlenme vermez kilitlenme ekran kartının gpu sundan olabilir büyük ihtimal benime aynı sey basıma geldi kart bozuk cıktı hersey normal calışıyodu ama oyunlara girince kilitleniyodu... güç kaynagı ile alakalı olacagını sanmam
  • Harici güç girişi olmayan ekran kartlarında güç yetersizliğinde anakartlartlarla aynı enerji paylaşıldığından restart atması beklenir ama benim 8600 gts harici güç girişine sahip. Dolayısı ile güç yetersizliğinde gpunun çalışmaması ve sistemi kilitlemesi bana normal geliyor. Ama sizin de dediğiniz gibi 600 w powerın bu sisteme yetmemesi bana da anlamsız geliyor. Aynı ekran kartını daha düşük konfügürasyonlu bi sistemde deneyecem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    iii bi 400watt bile o sistemi götürür arkadaşım
    sen başka yerlerde ara sorunu


    Götürmez.
  • ya benim arkadaş o sistemi 450w ile götüryo + olarak 2 tane 200 gb lık diskler raidli ve 1 dwd writer 1 de cd writer var sistemde sen götürmez diyosun
  • sorun powerdan değil.O power 8600gts sli bile kurdurur sana.Ekran kartında problem var büyük ihtimal.Soğutmasını falan bi kontrol et
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmypc

    Sistem masaüstü işlemlerinde normal çalışırken 3dmark testlerinde kilitlenip kalıyor yada ekran bembeyaz oluyor. Oyunlarda da aynı şey oluyor. Ramleri değiştirdim değişen bişey olmadı. Sistem tamamen sıfır.



    fazla hızaştırma yapmış olabilir misin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

    sorun powerdan değil.O power 8600gts sli bile kurdurur sana.Ekran kartında problem var büyük ihtimal.Soğutmasını falan bi kontrol et


    Soğutma normal çalışıyor ekran kartının ve işlemcinin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

    fazla hızaştırma yapmış olabilir misin?


    Overclock olayına hiç girmedim.

    Daha öncede dediğim gibi ilk aklıma gelen ramlerdi. (ocz gold edition 2x1 gb) Onları kendi sistemimde olan kingdtonlarla değiştirdim değişen bişi olmadı. Sonra işlemcinin termel macunu aklıma geldi o da orjinal kendi sürümü zaten sıfırdan adamlar ayarlamışlar. Anakartın bios uptadeni yaptım, olmadı. Şimdi şehir dışındayım eve gidince elimde olan 3 sistemde parçaları değşitirip tek tek kontrol edecem ama yeni olan 2 sistemde de sorun var. Hem de benzer sorun.
    Bu arada daha önce bahsettiğim core 2 duo 6550, 2600xt ddr4, 1 gb ramli sistemde bugün 4M lik pi testinde çakılmış. Yaklaşık 8 yıldır sistem toplarım böyle fiyaskoyla karşılaşmadım. Kurduğum 2 sistemdede benzer sorun yaşıyorum. 2 sistemin tek ortak noktası ramleri onlarıda zaten değiştirdim. Diğer tüm parçaların markaları farklı.




  • o kart fazla güç çekmio ki zaten. işlemcide aşırı güç çekmio her şekil 600 wat yeter. o sisteme 2900xt dahi taksan 600 watt yeter. bence ekran kartında sorun var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alfredo


    quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    iii bi 400watt bile o sistemi götürür arkadaşım
    sen başka yerlerde ara sorunu


    Götürmez.



    bu kadar kesin nası konuşuyosunki sen ya 480watt gerçek güç kaynagı ocli e6600 + ocli 8800gts + 2gb ram + 3 hdd + tv kartı + seskartı kaldırıyoda 8600gtsyi 400wattmı kaldırmıcak saçmalamayın 350 watt gerçek bile yeter o sisteme




  • hd2900xt'ye bile 500watt psu yeterli gelirken 8600gts gibi bir kartta 600wattlık psu çakılmaz, sorunun başka bir bileşenden kaynaklanıyor
  • sorun psuda değil o sistemi çok rahat kaldırır
  • sorunununuz psu ile uzaktan yakından alakası yok.iyi bir 400w bile o sistemi kaldırır.sanırım bi donanım çakışması.siz bi vga yı çıkarıp baska bir vga taksanız deneme amacıyla sorun vga ile alakalı olabilir.
  • q6600, asus 8600gt, 4*1 gb ram, 250 gb hdd makinayı aopen h600-b28 ile çok rahat besliyoruz, bunda da sorun güç kaynağında değil, sounu bence başka yerlerde ara yada power ı değiştirerek dene, onda sorun olabileceği kimsenin aklına gelmemiş herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.