Şimdi Ara

60 - 65 bin civarı araç (Polo 1.2 TSi Lounge)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yoğunlukla İstanbul içinde kullanmalık 60-65 lira arası bir hatchback araç arıyorum. Aracı tek başıma kullanacağım, aile aracı olmayacak. Senelik 10 bin km zor yapacağımı düşünüyorum. Trafikten kaçınmak için toplu taşıma kullanmaya devam edeceğim için de aracın manuel olması önemli değil. Zaten yoğun olarak kullanacağım güzergâhta pek trafik olmuyor.

    Bu şartları göz önünde bulundurduğumda VW Polo 1.2 TSi Lounge modeline denk geldim. Araç donanım olarak full. 4 hava yastığı, cruise kontrol, dijital klima vs var. 2015 model, 60-65 bin TL arası 25-30bin km'de temiz olanları bulunabiliyor. Yakıt tüketimi de fena değil. Aklıma yattı gibi.
    https://goo.gl/qTjRrx

    Fakat arkadaşlar 63 bin liraya Polo mu alınır diyor inatla. Önerdikleri araçlar da Honda Civic HB, Ford Fiesta, boş donanımlı 2013 Golf gibi araçlar. Fiesta tipini sevmediğim için direkt elediğim bir model. Ne kadar iyi olursa olsun, sevmiyorum fiestayı. Boş ve 2012 2013 model Golf almak da pek aklıma yatmadı. Benzinli Civic'ler de şehiriçi biraz fazla yakıyor.

    Daha güçlü bir alternatif olarak Peugeot 308 düşünüyordum. Fakat aracın ikinci elinin kötü olması benim için problem. Yurtdışına gitme durumum olduğundan dolayı aracın kolay elden çıkarılabiliyor olması gerek. Uzun yıllar kullanma planım olsa önemli değil, fakat aylardır satılmayan 308 ilanlarını görünce onu da eledim gibi oldu.

    Bahsettiğim araç nasıl sizce? Bilinen kronik sorunları var mıdır? Ya da farklı önerisi olanları da alabilirim.

    Teşekkürler.







  • Polo olur mu diyenler Fiesta mı öneriyorlar ? İkisi de aynı segmentin araçları zaten.

    Ama mantık olarak bende arkadaşlarınız gibi düşünüyorum. Hatasız Golf 1.2 tsi midline plus rahat bulunur 2013-2014 sizin bütçenizle. Polo da ne kadar full olsa da 4 hava yastığı var.

    308 orta donanım da alınabilir benzinli 130 beygir, yıllık yaptığınız kilometreden dolayı dizeline hiç gerek yok, performansı daha iyi olur ama 3-4 ay öncesine nazaran 5000-10000 tl fark koydu 308'ler ikinci elde. Sırf bu yüzden 308'i elerim.

    Alternatif Astra J kasa alınabilir 2013 ve üzeri makyajlılardan full donanım. İkinci eli de golf gibi çok hızlıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.