Şimdi Ara

6.8ghz lik processor ve 500gb lik hd chip!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese saygılar; İntel ve Amd nin ve diğer chipset üreticilerinin masaüstü platformlarda,ln2 lerle,vapolarla,sıvı soğutmalarla soğutup üst seviye performans için overclock yapa dursun,kanaatimce aslında nekadar komik olduklarının göstergesi bu çipler.
    Resimleri buraya ekliyemedim lütfen bu siteden inceleyin..
    http://atomchip.com/_wsn/page2.html



  • Bu şirket söylediğin gibi efektif olsaydı intel yada AMD tarafından hemen satın alınırdı, bizim bilmediğimiz başka şeyler var muhtemelen bu chiplerde.
  • Bence tamamen ticari pazarlama stratejisi.Ne yani amd intel bunları üretemezmi yada bun chiplerden haberi yokmu.Şuan ellerinde 10 yıllık teknoloji olduğunu bu forumdaki herkes biliyodur.
    Malı yavaş yavaş sata sata yediriyolar bize :(
  • İnandırıcı değil.
  • +1 yada inteli ve amdyi satın alırdı (işsiz kalmasınlar diye)

    quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Bu şirket söylediğin gibi efektif olsaydı intel yada AMD tarafından hemen satın alınırdı, bizim bilmediğimiz başka şeyler var muhtemelen bu chiplerde.
  • kesinlikle saçmalık resimlerle olmaz bu işler
  • Bunun saçmalık olduğu kanaatine neden vardınız onu anlmadım.Sadece intel ve amd mi işlemci ve chipset üretiyo.Basbayağı adamlar yapmış,tel ve adresleri var istersen bi ara!
  • arkadaşlarımın da dediği gibi böyle bir teknoloji varsa intel ve amd hemen almak isteyeklerdir çok büyük bir firma değil heralde çümkü tanımıyorum dünyadaki bütün işlemcileri şu an amd ve intel üretiyor diyebiliriz yanlış anlamayım ama genelde amd ve intel bu pazardadırlar server işlemciler için ibm çalışıyor ve böyle bir teknoloji gerçek olsa amd ve intelin gözünden kaçmayacaktır bu teknoloji amd ve intelin pazardaki yerini tehdit edici bir niteliktedir anlatabildim mi ?
  • Sayın cemcx bende yukarda açıkladığım gibi;Yani bu teknolojileri onlar zaten biliyor,ama bize hemen sunmuyorlar yavaş yavaş sunuyorlar.Danışıklı göğüş yani.Ticari rant bunlar..
  • pazarlama sırtatejisinden başka birşey değil
  • Arkadaslar bu teknoloji pazara sunsalar nolcakki. Bİz 2.66 Quad-Core a 1000$ veriyoz. Bunun fiyatı kim bilir ne olur. Alamadıktan sonra... bırakın yapsınlar
  • İncelediğim kadarı ile bu chipler özel amaçlı askeri quantum bilgisayarlarda kullanılıyor.Fakat bunu masa üstüne uyarlamak çok fazla sorun olmayacaktır sanırım.Fakat gene ayni noktaya takılıyo olaylar.Ticari pazar:D Sadece 45 watt güç çeken ps3 gibi bunlarda yıllar sonra önümüze intel, amd samsung ve diğerleri tarafından karşımıza çıkacak.Gelecekte quantum bilgisayarlar ile işlemler yapılacak.Quatum bilgisayarlar olasılık prensibine göre çalışmaktadır.
  • adil arkadaşıma katılıyorum 1000$ a Quad Core satıyorlar yuh yani bence teknolojinin hızlanma vakti geldi...
  • @cemcx

    Arkadaşım 22 temmuzda Q6600 ler 266$ olacak. Yani yeterince hızlı. Şu an profesyonel ve birden fazla işlemci alacak fiyata satılan programlar dışında çift çekirdekleri bile tam mana da kullanamıyoruz. Yazılımlar çok geç geliyor.

    Şimdi intel 8 çekridekli işlemciyi çıkarsa ve 200$ dan satsa ne olacak. Olacağı şu yazılımlar ancak 2012 ye hazır olacak o zamana kadar da adamlar işlemci satamayacak. Mali bunalımlar yaşayacak, arge ye yatırım azalacak ve sonuç olarak ta bir çöküş başlayacak.

    Ama şu gerçek teknolojinin gelişmesi gerekiyor ancak burada keskin hamleler yapılması lazım. Msal Bir pentiumdan bir Conroe ya geçmek iyi bir atılım.

    64 bit bil işlemcilere geldikten kaç yıl sonra geldi ki hala da aslında adam gibi bir şey yok ortada.

    Bu arada bu işlemci 6.8Ghz de ne oluyor.

    Ayrıca şu var sanırım bunarl kuantum bilgisayarlar için. Bunları LN2 ler bile zor keser galola LN2 basmak gerekir. Bunlar özel işlemciler ve çok ısınıyorlar. (Çok derken gerçekten çok çok sıcak.)

    Ayrıca 1Tb lıık kapasite sunan posta pulu boyutunda IBM tarafından yapılan MiliPede ler var.

    Ama söz konusu olan üretim zorlukları ve maliyet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Haziran 2007; 6:50:25 >




  • arkadaşlar saf saf konuşmayın.bu site 2 yıldır var.sürekli patent bekliyor diyor ama gerçekle alakası yok.geçen sene de tartışıldı bu önceki sene de.gerçek değil o bilgisayar.önceden aygıt yöneticisi ss i vardı ama fotoşop olduğu çok barizdi.şu an ki teknolojiyle o sistem zaten mümkün değil.evde atölyede yapılabilecek birşey değil bu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    arkadaşlar saf saf konuşmayın.bu site 2 yıldır var.sürekli patent bekliyor diyor ama gerçekle alakası yok.geçen sene de tartışıldı bu önceki sene de.gerçek değil o bilgisayar.önceden aygıt yöneticisi ss i vardı ama fotoşop olduğu çok barizdi.şu an ki teknolojiyle o sistem zaten mümkün değil.evde atölyede yapılabilecek birşey değil bu.


    Durum gerçekten böyleyse çok gülerim walla.
  • enteresan bi durum.
  • Bi kere saçmalık deyip bi kenara atılamaz adamın işi gücü yok bu kadar düzmece yapacak patentlerini bile veriyor ikincisi işlemci için birşey diyemeyeceğim fakat 500gb olarak gösterilen chipler sayesinde verilere inanılmaz hızlarla ulaşılmakta çok pahalı olduğunu duydum , ileride hdd lerin yerini bunlar alacak doğru olan; isterseniz 8 çekirdekli işlemciniz olsun fakat böle bir chipiniz yoksa hiçbir anlamı yok...
  • önceki sene onun fotoğrafları da vardı.orada disk 500terrabyte idi.o yemeyince 500gb a çevirmişler.patentleri verdiğini nerden çıkarıyorsunuz?patent pending(patent bekleniyor) diyor.bu 2 senedir bekleniyor.böyle bir sistemi oluşturmak için ciddi bir fabrika kurulması gerekir.bu fabrikada öyle gözden uzakta yıllarca durmaz.biliyorum insan inanmak istediğine inanır ama biraz mantıklı olun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.