Şimdi Ara

5800 internet problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • telefonu 2 gün önce aldım, 5800 ana konuyu tamamen okumadın çünkü çok uzun ve aradığımı bulmak zor(arama yaptım) enyse internete giremiyorum evde wireless modem var telefon görüyor fakat bağlanmıyor şifrenin doğru olduğuna eminim,nasıl çözülür bu problem?

    teşekkürler.

    edit: wlan ara seçeneğini seçiyorum modemi mi seçiyorum şifre istiyor yazıyorum( doğru olduğuna eminim) sonra bağlantı yapılamadı şebeke yalnızca wpa2 modunu desteklemiyor yazısı geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihato -- 14 Eylül 2009; 21:38:40 >



  • Nasıl bir problemle veya hatayla karşılarsıyorsun biraz daha detaylı anlat
  • modem şifreni kaldırıp bağlanmayı dene
  • bende de aynı sorun vardı, evdeki kablosuz modeme bağlanamıyordum. bunun çözümü: modeme reset atın tekrar kurun. şifreleme kısmına geldiğiniz zaman WPA-PSK seçin ve alttaki güvenlik şifresi kısmına şifre oluştur yapmayıp kendiniz modeminizin markasının şifresini girin ( internetten modem şifresi diye aratırsanız modem markanızın şifresini yani kodunu bulabilirsiniz) sonra ok. diyin ve çıkın. artık rahatlıkla 5800 ile internete girebilirsiniz.

    bu arada 5800 da modeminizi algıladığı zaman web tarayıcınızı başlatınla oturumu açın; sonrada şifre istenilen yere modem şifrenizi yazın tamamdır.
  • Benim wireless modem WEP şifrelemeli ve 5800 ile sorunsuz kullanabiliyorum bağlantıyı.
  • 5800 modeller WEP ve WPA-PSK şifreleme sistemlerini problemsiz kullanıyor ve bağlanıyor. WPA-2 şifreleme sistemlerine bağlanmak mümkün değil. Belki yazılım ile uyumlu hale getiriliyordur ama emin değilim.
  • ben hala problemi aşamadım. modem ayarlarından her şeyi denedim. modem zyxel marka. aynı sorunu yaşayan var mı acaba?
  • yok mu çözüm bilen?
  • Benim evimdeki modem wpa2 şifreleme yapıyor ve 5800 ile bağlanabiliyorum. Yalnız seçenekler sanırım wpa/wpa2 moduydu, 5800 sadece wpa2'yi desteklemiyor olabilir. Modem Airties rt-211. Bence modemin şifreleme veya güvenlik kısmına tekrar bakın, büyük ihtimalle wpa ve wpa2 birlikte kullanım seçeneği vardır. Aynı modeme sahip olmadığı için kesin yanıt veremiyorum...
  • modeme reset attıktan sonra modem güvenlik şifre istemi kısmında WPA-PSK seçin ve ZyXEL için 192.168.1.1 şifresini girin. olması gerekir. başka donanmsal ve programsal hatalar yoksa. çünkü mobil araçlar için için bu gerekiyor. bu arada kullanıcı adı: admin ve parola: 1234 seçmeniz gerekir. internette googlede aratınca zyxel için modem şifresi böyle diyor. bende ki pikatelde kullanıcı adı ve paralo dsl geçiyor. yani es geçmiştim. bütün bunlara rağmen olmadıysa modeminizin müşteri hizmetleri ile temasa geçin.
  • kardeş bendede var 5800 bende aynı sorunu yaşıyorum ama benim şifreyi falan doğruluyor ama internet sayfasına ulaşılamıyor diyor benim modemde zyxel
  • aynı sorun bgün bendede oldu yolda kamilkoç un netine rahatlıkla tek seferde grdm evde gremedm 4-5 kere denedm olmadı sonra reset attım modeme denedm oldu
  • Bende evde deniyorum modeme bağlanıyorum ama bekliyor bekliyor, '' Ağ Geçidi Cevap Vermiyor '' diye uyarı veriyor. Anlamadım gitti iki-üç tane wlan şifresi çözdüm yok yine giremiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sascha35

    Bende evde deniyorum modeme bağlanıyorum ama bekliyor bekliyor, '' Ağ Geçidi Cevap Vermiyor '' diye uyarı veriyor. Anlamadım gitti iki-üç tane wlan şifresi çözdüm yok yine giremiyorum.


    Bendeki durumda aynı Zenor61 adlı arkadaş bir çözüm getirmiş olaya ama bu işlemleri yaptıktan sonra modem dışarı karşı şifresiz hale gelmiş olmaz mı beni kıllandırdı hafiften bu çözüm ??

    @Zenor61 olaya daha da açıklık getirebilir misin ya da alternatif başka çözümü olan var mı ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUNERBOY


    quote:

    Orijinalden alıntı: sascha35

    Bende evde deniyorum modeme bağlanıyorum ama bekliyor bekliyor, '' Ağ Geçidi Cevap Vermiyor '' diye uyarı veriyor. Anlamadım gitti iki-üç tane wlan şifresi çözdüm yok yine giremiyorum.


    Bendeki durumda aynı Zenor61 adlı arkadaş bir çözüm getirmiş olaya ama bu işlemleri yaptıktan sonra modem dışarı karşı şifresiz hale gelmiş olmaz mı beni kıllandırdı hafiften bu çözüm ??

    @Zenor61 olaya daha da açıklık getirebilir misin ya da alternatif başka çözümü olan var mı ??

    merhaba tunerboy, evet bende sizin gibi düşünmüştüm ilk başta bunlara yaparken( modem resetleme, internetten modem kodu girme vsvs) bunları yaptıktan sonra laptoptan modem bağlantımı kestip ve başka ağlara bağlan kısmından benim görünen modemimin şifreli mi değil mi? diye baktım. ve güvenliği sağlanmış ağ olarak gözüktüğünü görünce rahatladım. yani modemim dışarı karşı şifresiz kalmamıştı. 2, 3 gün boyunca da bu durumu test ettim bi problem yoktu. iyi günler.




  • arkadaslar
    bu modemin oelliklerinden bende yeni aldm 5800 wi fi ile nete baglanamiyordum.. bunun nedeni modemin direk mac adresinden daha coq guvenlik icin baglanmaya isin vermesi dir.. bu airtiest modemlerde var diyeyer modemlerde varmi bilmiyorm...:s nese yapmak icin modemin programini acıp //ayarlar//altta gelismis ayarlar// modemin sayfasindan //kablosus //mac adresi filitreme den ordaki tiki kaldiriyorus ve kaydediyorus su an olmasi gerek ben denedim ... bu osellikgi kullanmanisi tavsiye ederm ag yeni pc eklerken bile sifreyi bilmenis ag girmeni si engeller macten adres girip te girmenisi sağlar bu oselligi acarsanis...kolay gelsin
  • arkadaşlar
    uzun zamandır bu konu kafamı karıştırdı

    telefonu ilk aldığımda wireless bağlantısı vardı sonradan bağlantı sorunu yaşadım

    en son en yaptımda böyle oldu diye kendime sordum durdum...ve aklıma gelen sadece nokia software update ile güncell firmware yüklemekti...

    tabi bunu geri alma şansım yoktu

    ancak wireless de inatla çalışmıyordu

    ağ geçidi cevap vermiyor...sinir oldum iyice...

    neyse webde araştırdım aşağı yukarı aynı şeyler yazılmış
    herşey denedim
    yok yok yok

    sorun ne ayarlardan ne dns den ne de ip den

    sorun modeme verdiğimiz wireless şifreden kaynaklanıyor

    benim modem de şifre...örnek olarak ahmet.1234 idi....bunu 1234561234567 ile değiştirdim

    telefonda ip ve dns ler otomatik de duruyor diğer ayarlar falanda orijinal ayarlarında...

    1 aylık kabusum nihayet bitti...

    kafama tek takılan yer...modem şifresini acaba biz sonradan değiştirdik mi ??? değiştirmedik mi ???
    bildiğim modem şifresi aylardır ilk halinde idi ve o dönemler bağlanırken ne oldu da bağlanmaz oldu ??? işte onu çözemedim

    sadece bu süre içinde başka bir wireless kullandım...acaba diyorum o wireless ile bu wireless arasında yada ayarlarda bir çakışma mı oldu ?? telefonun kafasımı karıştı yoksa geçici dosyalarda bir karışıklık mı oldu ?

    neyse

    mutlu son...wireless çalışıyor




  • cemal arslanın söylediği sorun bende de oluştu. çözemiyorum yalnız.. tek yol telefonu tekrar flashlamak mı eğer wireless şifresini değiştiremiyorsam? ki dolu mekan var wireless şifresini değiştiremeyeceğim.
  • sorunu çözebilen varmı arkadaşlar
  • yaw bendede aynı sorun çıktı...
    modemi görmüyo tel... modemde tp-link
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.