Şimdi Ara

5670 veya CPU sıcaklığı + termal macun olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende msı r5670 var 128 bit 1 gb lık. ben daha önce cryis 2 yi bile 1280-1024 ayarlarda takılmadan oynuyordum titreme bile olmuyordu. şimdi ise cryis 2 ayarları düşürdüm yinede bazern 5 dakika bazende 10-15 dakika içinde cpu recover hatası alıp bilgisayar kapanmaya başladı sıcaklıg bakıyorum en faza 52-53 derece oda nadir. bilgisayara format falan attım, sürücüleri kaç defa yeniden yükledim olmadı. anlayamadım gitti ne iştir. bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

    forumda başka bir yere yazdım bu konuyu, işlemcimi temizlememi ve termal macunu yenilememi yazmışlar bende az önce kasayı açtım işlemcinin fanının söktem o ne, işlemcinin alüminyum soğutucuları nerdeyse çamur olmuş... toz katman katman:::)) neyse komple çıkarttım ana kartla beraber temizledim yerine taktım. gerçi bir sorun çıktı bu arada HDD nin güç kablosunu takmayı unutmuşum epey uğraştan sonra (bir arkadaşasordum bilgisayara açılmıyor böyle birşey yazıyor diye o söyledi HDD nin koblosunu tak diye :::))) )

    Sonuçta bilgisayar çalışıyor ama aynı sorun devam ediyor. bu termal macun o kadar önemlimi yeniden sürmeye gerek varmı. gerçi fandan sonra alüminyum yaprakları falan kaldırdığımda pek bir macun falan göremedim ama, çok az diyebilirim. eridimi acep?

    Şimdi benim durumum nedir arkadaşlar. yeni macuna gerek varmı. gerçi 1 yıl içindi kasayı değiştirecem ama oyun işleri işte seviyoruz mereti.
    arkadaşlar bende daha önce hd3850 vardı fanı yerinden oynamış çalışmıyordu Allah dan garantisinin bitmesine 11 gün kala pentaya gönderdim. herhalde ellerinde 3850 yoktu MSI R5670 128 bit 1Gb lıktan göndermişler. 5670-3850 den daha iyidir dimi?







  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsberkegs

    Askım kalktı benim gel eve


    Adres?
  • evet macunu sürmen gerek heleki bu yaz sıcaklarında macunla bile yüksek değerlerde seyrederken sıcaklıklar mutlaka sürmelisin ..kartın zaten pek ısınan bi karta değil sen de söylemissin 55 derece flan diye senin sorunun işlemci sıcaklığı sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakamoz32

    evet macunu sürmen gerek heleki bu yaz sıcaklarında macunla bile yüksek değerlerde seyrederken sıcaklıklar mutlaka sürmelisin ..kartın zaten pek ısınan bi karta değil sen de söylemissin 55 derece flan diye senin sorunun işlemci sıcaklığı sanırım.


    macun şart diyorsun. Zaten bakıyorum bilgisayarı açtığım anda bile işlemci sıcaklığı anında 55 çıkıyor ve boştayken bile 55-60 dan aşağı düşmemeye başladı. nede olsa 5-6 yıllık bilgisayar, dediğim gibi önümüzdeki yıl bilgisayarı değiştirecem ama 1 yıl daha idare ediyim diyorum.
    Macun şart! Alalım bakalım, İnventustan gelid marka bir macun alayım en iyisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.